NEJNOVĚJŠÍ MOBILNÍ WORKSTATION DELL ZJEDNODUŠUJE PROFESIONÁÚM PRÁCI NA CESTÁCH

[Tisková zpráva] Praha, 28. června 2007 – Společnost Dell dnes svou řadu profesionálních mobilních pracovních stanic doplnila o nový model. Dell Precision M4300 přináší vyšší výkon a rozšířené pracovní možnosti na mobilní platformě. Inženýři, grafici, vývojáři a jiní profesionálové tak mohou pracovat ve svých náročných aplikacích kdekoli a kdykoli. Model Precision M4300 v základní konfiguraci , je nyní k dispozici zákazníkům za cenu 40 290 Kč bez DPH a poplatků za dopravu.

Díky výkonné výbavě, jako je např. nejmodernější grafika OpenGL® a nejnovější procesory Intel® s duálním jádrem dochází u pracovní stanice Dell Precision M4300 k nárůstu výkonu o téměř 15 procent. Ten podtrhují bezdrátové technologie příští generace a baterie s rozšířenou kapacitou.

„Nejdůležitější věcí pro zákazníky, kteří si pořizují pracovní stanici, je tolik potřebný výkon, pro jejich specializované aplikace,“ řekl Eric Greffier, marketingový ředitel společnosti Dell EMEA a dodal: „Stále častěji se tito zákazníci pohybují mimo tradiční kanceláře, ale vyžadují přitom stále výkon na úrovni pracovní stanice. Ten našim zákazníkům garantujeme tím, že platformy testujeme a zkoušíme pomocí předních aplikací určených pro běžné pracovní stanice.“

Nová pracovní stanice je vybavena nejnovějšími technologiemi

• Od nejnovějších 64-bitových procesorů Intel® Core™ 2 Duo s duálním jádrem a grafické karty NVIDIA® se očekává, že u aplikací náročných na grafiku jako je projektování a vytváření digitálního obsahu zajistí až 110ti procentní zrychlení.
  • Dvoukanálová paměť s 36-bitovým adresováním, která umožňuje zákazníkům používat celé 4 GB systémové paměti
  • Výkonné pevné disky včetně disků typu solid state a šifrovaných pevných disků, které poskytují výjimečnou rychlost, spolehlivost a možnosti zabezpečení
  • Součástí výbavy je podpora technologie 802.11n příští generace, která má až pětkrát větší výkon než 802.11g
  • Displeje Dell TrueLife™, které jsou až o 10 procent jasnější , dávají ostřejší obraz a jsou vhodné pro venkovní užití
  • 800 MHz sběrnice poskytuje téměř 20ti procentní vylepšení propustnosti dat. Sběrnice byla navržena tak, aby jádra procesoru nepřetržitě zásobovala daty; sběrnice tak vylepšuje výkon u aplikací, které nadměrně zatěžují procesor

Dell rozšiřuje řadu výrobků Energy Smart
S ohledem na cíl společnosti Dell stát se nejekologičtější technologickou společností rozšířila společnost Dell svou produktovou řadu Energy Smart o vybrané konfigurace modelu Dell Precision M4300, které splňují normu Energy Star 4.0. Toto nejnovější rozšíření nabídky řešení Energy Smart společnosti Dell, která měla premiéru u vybraných firemních stolních počítačů v září 2006, umožňuje zákazníkům dále snižovat náklady a spotřebu energie v rámci celé jejich činnosti. Energy Star je norma Agentury pro ochranu životního prostředí, která vyžaduje přísnější kontrolu množství energie využívané stolními počítači a notebooky.

Pro více informací o pracovní stanici Dell Precision M4300 navštivte www.dell.cz.