Nejrychlejší mobilní síť v Asii se připravuje na 4G

[Tisková zpráva] Zvýšení rychlosti na 42 Mb/s zajistí skutečně „okamžitý přístup“ k internetu. 3letá rámcová smlouva na modernizaci mobilní sítě společnosti Indosat. Ekologičtější síť využívající alternativní zdroje energie a prvky snižující spotřebu energie až o 50 procent. Odhodlání dosáhnout rychlejšího růstu, než jaký vykazuje trh v tradičních segmentech.

Prognózy společnosti Ericsson naznačují, že v roce 2015 počet uživatelů mobilního vysokorychlostního internetu vzroste z dnešních 400 milionů na 3,5 miliardy.

Společnost Indosat pověřila Ericsson (NASDAQ:ERIC), aby v rámci 3letého projektu, jehož cílem je zlepšit komfort mobilních služeb nabízených Indonésanům, zmodernizovala její síť a současně uvedla do provozu nejrychlejší mobilní síť v Asii využívající technologie HSPA Evolution společnosti Ericsson, dosahující rychlosti až 42 Mb/s. Společnost Indosat v současnosti nabízí své služby 39,1 milionu uživatelů v Indonésii.

„Základní stimuly tohoto odvětví vyžadují, aby se operátoři zaměřili na kvalitu a efektivitu sítě. Rovněž platí, že v rozvinutém světě, kde počítačové sítě existují a fungují již delší dobu, budeme moci pozorovat, jak telekomunikační firmy modernizují svou infrastrukturu nejenom proto, aby uspokojily rostoucí požadavky na využití dat, ale i snížily spotřebu energie a dosáhly lepšího využití frekvencí. Jedná se o nesnadné úkoly, které vyžadují důkladnou znalost technologií, funkčnost služeb, obeznámenost s pokročilými systémy obchodní podpory a porozumění potřebám spotřebitelů. Jen za těchto podmínek je lze úspěšně splnit,“ prohlásil Hans Vestberg, CEO společnosti Ericsson.

Harry Sasongko Tirtotjondro, generální ředitel společnosti Indosat, prohlásil: „Těší nás, že spouštíme nejrychlejší datovou síť DC-HSPA+ s rychlostí 42 Mb/s, kterou naše společnost zavádí jako první operátor v Asii a druhý na světě. Modernizací sítě, díky které nabídneme nejrychlejší stahování dat rychlostí až 42 Mb/s, naše společnost rovněž podporuje telekomunikační odvětví v oblasti tvorby ekologicky šetrných telekomunikací, které snižují spotřebu energie a vytváří příznivé prostředí. Dalším přínosem plánované modernizace je efektivnější provoz naší společnosti.“

DalŠÍ LTE kontrakty Ericssonu ve světě
Ericsson pokračuje průkopnickou činností v bezdrátovém světě a dále LTE rozvíjí. Spolu s NTT DoCoMo zahájil v roce 2004 LTE standardizaci v mezinárodní normalizační instituci 3GPP a dosáhl největšího počtu schválených příspěvků ve skupině. Ericsson očekává vlastnictví 25% všech nezbytných patentů pro LTE, čímž se stane jejich největším držitelem v tomto průmyslu.

Ericsson získal klíčové smlouvy se společnostmi Verizon, Metro PCS, NTT DoCoMo, AT&T a Telia Sonera.

Informa Award 2010
V této souvislosti se Ericsson může pochlubit dosaženým úspěchem, jemuž je získané ocenění za podíl na standardech LTE v soutěži Informa LTE Award 2010. Soutěž se konala v květnu letošního roku ve spojení se Světovým summitem LTE v Amsterodamu. Ericsson hraje vůdčí roli ve vývoji technologie LTE, která patří do kategorie technologií 4G, od počáteční spolupráce na výzkumu po konečné zpřístupnění tohoto standardu. Ericsson porazil konkurenci v kategorii Nejlepší příspěvek ke standardům LTE, ve které měli soutěžící prezentovat svůj příspěvek k vývoji standardů a specifikací technologie LTE.