Nejrychlejší mobilní síť v Asii se připravuje na 4G

[Tisková zpráva] Zvýšení rychlosti na 42 Mb/s zajistí skutečně „okamžitý přístup“ k internetu. 3letá rámcová smlouva na modernizaci mobilní sítě společnosti Indosat. Ekologičtější síť využívající alternativní zdroje energie a prvky snižující spotřebu energie až o 50 procent. Odhodlání dosáhnout rychlejšího růstu, než jaký vykazuje trh v tradičních segmentech.

Prognózy společnosti Ericsson naznačují, že v roce 2015 počet uživatelů mobilního vysokorychlostního internetu vzroste z dnešních 400 milionů na 3,5 miliardy.

Společnost Indosat pověřila Ericsson (NASDAQ:ERIC), aby v rámci 3letého projektu, jehož cílem je zlepšit komfort mobilních služeb nabízených Indonésanům, zmodernizovala její síť a současně uvedla do provozu nejrychlejší mobilní síť v Asii využívající technologie HSPA Evolution společnosti Ericsson, dosahující rychlosti až 42 Mb/s. Společnost Indosat v současnosti nabízí své služby 39,1 milionu uživatelů v Indonésii.

„Základní stimuly tohoto odvětví vyžadují, aby se operátoři zaměřili na kvalitu a efektivitu sítě. Rovněž platí, že v rozvinutém světě, kde počítačové sítě existují a fungují již delší dobu, budeme moci pozorovat, jak telekomunikační firmy modernizují svou infrastrukturu nejenom proto, aby uspokojily rostoucí požadavky na využití dat, ale i snížily spotřebu energie a dosáhly lepšího využití frekvencí. Jedná se o nesnadné úkoly, které vyžadují důkladnou znalost technologií, funkčnost služeb, obeznámenost s pokročilými systémy obchodní podpory a porozumění potřebám spotřebitelů. Jen za těchto podmínek je lze úspěšně splnit,“ prohlásil Hans Vestberg, CEO společnosti Ericsson.

Harry Sasongko Tirtotjondro, generální ředitel společnosti Indosat, prohlásil: „Těší nás, že spouštíme nejrychlejší datovou síť DC-HSPA+ s rychlostí 42 Mb/s, kterou naše společnost zavádí jako první operátor v Asii a druhý na světě. Modernizací sítě, díky které nabídneme nejrychlejší stahování dat rychlostí až 42 Mb/s, naše společnost rovněž podporuje telekomunikační odvětví v oblasti tvorby ekologicky šetrných telekomunikací, které snižují spotřebu energie a vytváří příznivé prostředí. Dalším přínosem plánované modernizace je efektivnější provoz naší společnosti.“

DalŠÍ LTE kontrakty Ericssonu ve světě
Ericsson pokračuje průkopnickou činností v bezdrátovém světě a dále LTE rozvíjí. Spolu s NTT DoCoMo zahájil v roce 2004 LTE standardizaci v mezinárodní normalizační instituci 3GPP a dosáhl největšího počtu schválených příspěvků ve skupině. Ericsson očekává vlastnictví 25% všech nezbytných patentů pro LTE, čímž se stane jejich největším držitelem v tomto průmyslu.

Ericsson získal klíčové smlouvy se společnostmi Verizon, Metro PCS, NTT DoCoMo, AT&T a Telia Sonera.

Informa Award 2010
V této souvislosti se Ericsson může pochlubit dosaženým úspěchem, jemuž je získané ocenění za podíl na standardech LTE v soutěži Informa LTE Award 2010. Soutěž se konala v květnu letošního roku ve spojení se Světovým summitem LTE v Amsterodamu. Ericsson hraje vůdčí roli ve vývoji technologie LTE, která patří do kategorie technologií 4G, od počáteční spolupráce na výzkumu po konečné zpřístupnění tohoto standardu. Ericsson porazil konkurenci v kategorii Nejlepší příspěvek ke standardům LTE, ve které měli soutěžící prezentovat svůj příspěvek k vývoji standardů a specifikací technologie LTE.

Podnikatel.cz: Daňové úlevy s EET nestačí. Budou zdražovat

Daňové úlevy s EET nestačí. Budou zdražovat

Podnikatel.cz: Změny v cestovních náhradách 2017

Změny v cestovních náhradách 2017

Vitalia.cz: Test na HIV je zdarma i za pět set

Test na HIV je zdarma i za pět set

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

120na80.cz: Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...

Vitalia.cz: Pravda o přibírání na zimu

Pravda o přibírání na zimu

Podnikatel.cz: Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny

Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny

Root.cz: Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

DigiZone.cz: Perspektivy TV v roce 1939 podle časopisu Life

Perspektivy TV v roce 1939 podle časopisu Life

Měšec.cz: Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Podnikatel.cz: Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy

Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy

Vitalia.cz: Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Vitalia.cz: To nejhorší při horečce u dětí: Febrilní křeče

To nejhorší při horečce u dětí: Febrilní křeče

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

120na80.cz: Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

DigiZone.cz: Česká televize mění schéma ČT :D

Česká televize mění schéma ČT :D