Nenápadný přístupový bod

27. 3. 2008

[Tisková zpráva] Přístupový bod WL-3260AP pro vytvoření bezdrátové lokální sítě v interiérech kanceláří a dalších firemních prostorách

Praha, 27. března 2008 – Společnost D-Link, dodavatel end-to-end síťových řešení pro firmy i domácnosti, uvedla na trh interiérový bezdrátový 802.11g přístupový bod (AP) DWL-3260AP. Tento výkonný a spolehlivý bezdrátový přístupový bod je ideální pro nasazení v budovách podniků a organizací. Podporuje napájení přes Ethernet (Power over Ethernet – PoE) a umožňuje síťovým administrátorům vybudovat bezpečnou, dobře ovladatelnou a mimořádně robustní bezdrátovou síť.

Na rozdíl od jiných firemních produktů s výrazným designem, vzhled DWL-3260AP chytře napodobuje detektor kouře, aby nepřitahoval nežádoucí pozornost. DWL-3260AP bude mimořádně vhodný pro organizace usilující o nainstalování přístupových bodů, které nenápadně zapadnou do okolního prostředí. Navíc je možné vypnout jeho diagnostické LED indikátory a posílit tak utajení jeho pravého účelu. Pro instalaci v místech, kde jsou obtížně dostupné elektrické zásuvky, má přístupový bod vestavěné obvody pro 802.3af PoE, což zaručuje flexibilitu umístění a snadnou montáž. DWL-3260AP namontovaný na strop může získávat energii z PoE přepínače, vzdáleného až 100 metrů.

DWL-3260AP přináší mimořádně spolehlivý provoz podle standardu 802.11g s rychlostí bezdrátového přenosu až 54 Mb/s. Navíc je vybaven technologií D-Link 108G pro dosažení maximální rychlosti bezdrátového přenosu až 108 Mb/s (režim Turbo). Přitom však zůstává plně kompatibilní s IEEE standardy 802.11b a 802.11g. DWL-3260AP poskytuje firemní stupeň zabezpečení bezdrátového přenosu s podporou WPA, WPA2-Enterprise a také 802.1X pro zajištění kompletní ochrany sítě. Mezi další zabezpečovací funkce tohoto přístupového bodu patří filtrování MAC adres, segmentace WLAN, blokování vysílání SSID a podpora pokročilého šifrovacího standardu AES. Pro maximalizaci celkové návratnosti investic může být DWL-3260AP nakonfigurován tak, aby pracoval jako přístupový bod (režim AP), point-to-point bridge (bezdrátový most spojující dva body) nebo point-to-multipoint bridge (režim WDS). V režimu WDS komunikuje DWL-3260AP pouze s jinými bezdrátovými mosty, ale nedovoluje připojení bezdrátových klientů nebo stanic.

DWL-3260AP podporuje více SSID (názvů sítě), což umožňuje rozdělit AP na několik virtuálních přístupových bodů, které fungují na jediné hardwarové platformě. Při použití více SSID je možné snížit počet potřebných fyzických AP a minimalizovat tak vzájemné rušení i vynaložené prostředky. Navíc lze omezit počet uživatelů připojených k určitému SSID, což lze využít jako prostředek pro řízení šířky pásma v některých aplikacích.

Síťoví administrátoři mohou ovládat všechna nastavení DWL-3260AP přes jeho webovou konfigurační utilitu. Pro konfiguraci a řízení několika přístupových bodů z jednoho místa je možné použít také aplikace D-Link AP Manager nebo D-View. Jiří Kraval, Country Sales Manager společnosti D-Link Česká republika, při příležitosti uvedení DWL-3260AP řekl: „DWL-3260AP je svým promyšleným designem, kompaktní velikostí, snadnou instalací a pohodlnou správou ideálním přístupovým bodem pro firemní prostředí. Přináší výkon a flexibilitu v nenápadném pouzdře, které se dá snadno zamaskovat.“

Podnikatel.cz: Hitem investice? Půda či nemovitost

Hitem investice? Půda či nemovitost

Podnikatel.cz: Nejenom EET, začaly platit další zákony

Nejenom EET, začaly platit další zákony

Vitalia.cz: Baletky propagují zdravotní superpostel

Baletky propagují zdravotní superpostel

120na80.cz: Jak oddálit Alzheimera?

Jak oddálit Alzheimera?

Měšec.cz: Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

Root.cz: Vypadl Google a rozbilo se toho hodně

Vypadl Google a rozbilo se toho hodně

Lupa.cz: Avast po spojení s AVG propustí 700 lidí

Avast po spojení s AVG propustí 700 lidí

Vitalia.cz: Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Vitalia.cz: Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Měšec.cz: Finančním poradcům hrozí vracení provizí

Finančním poradcům hrozí vracení provizí

Vitalia.cz: Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Podnikatel.cz: Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

Lupa.cz: Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Měšec.cz: Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Jak levně odeslat balík přímo z domu?