Neomezené možnosti komunikace pro Univerzitu Tomáše Bati ve Zlíně

[Tisková zpráva] Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně pokračuje v dlouhodobé spolupráci s firmou Siemens v oblasti komunikačních technologií.

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně se v loňském roce rozhodla pro zvýšení celkové bezpečnosti pevné i bezdrátové sítě a zároveň také pro doplňující pokrytí Wi-Fi sítí v rámci jednotlivých areálů a objektů. Dodavatelem nového firewallu a Wi-Fi sítě se stala společnost Siemens.

Zakázka zahrnovala jak instalaci servisního modulu do stávajícího přepínače, tak VPN koncentrátoru pro zajištění vzdáleného přístupu uživatelů do univerzitní sítě prostřednictvím internetu, dále pak centrálního serveru pro autentifikaci vzdálených uživatelů a uživatelů bezdrátové sítě Wi-Fi. Pro dodávku Wi-Fi sítě společnost Siemens zajistila měření, návrh a následnou instalaci přístupových bodů a centrálního síťového a radio managementu.

„Cílem a mottem naší univerzity je vychovávat profesionálně zdatné, kreativní osobnosti, schopné komunikovat nejen mezi sebou navzájem, ale i se světem. K úspěšné komunikaci jim chceme nabídnout co nejlepší podmínky již za studia, proto jsme se rozhodli pro nasazení Wi-Fi komunikačního systému, který nám umožní neomezené bezdrátové připojení do sítě v rámci budov univerzity. Zároveň se nám také podařilo významně zvýšit bezpečnost pevné i bezdrátové sítě, a to díky jasně definovaným komunikačním pravidlům naší bezpečnostní politiky. Studenti, zaměstnanci či pracovníci centrální správy systému mají možnost vzdáleného přístupu do univerzitní sítě,“ říká rektor univerzity prof. Ing. Petr Sáha, CSc.

„Instalace Wi-Fi sítě a firewallu je dalším krokem v rámci naší dlouholeté úspěšné spolupráce s Univerzitou Tomáše Bati ve Zlíně. Úspěšnou komunikaci nelze dělat bez kvalitních technologií a mezi ně technologie dodávané naší společnosti rozhodně patří“, říká Jan Lerche, ředitel oblasti Privátních sítí společnosti Siemens.

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně byla zřízena k 1. 1. 2001 zákonem č. 404/2000 Sb. Je vrcholnou vzdělávací a vědecko-výzkumnou institucí, kterou lze charakterizovat velmi rychlým rozvojem, otevřeností světu, důrazem na vědu a výzkum a na spolupráci s praxí. Počtem studentů 8 600 (v akademickém roce 2005/2006) se řadí ke středně velkým univerzitám v České republice. Zájemcům o studium nabízí výběr z mnoha perspektivních studijních programů na čtyřech fakultách a jednom institutu. Univerzita je pojmenována po geniálním podnikateli Tomáši Baťovi, zakladateli obuvnické továrny ve Zlíně. Ve zlínském kraji si univerzita již stačila vybudovat významné postavení jako instituce poskytující nejvyšší stupeň vzdělávání, ale také jako subjekt, který přispívá k rozvoji regionu a jeho zaměstnanosti. Více informací najdete na http://www.ut­b.cz.

Siemens, divize Komunikace, je jedním z největších světových dodavatelů v oblasti telekomunikací, který svým zákazníkům poskytuje kompletní portfolio inovativních řešení pro hlasovou a datovou komunikaci, zahrnující jak zařízení pro koncové uživatele, tak komplexní síťové infrastruktury pro podniky a služby pro bezdrátové, pevné a podnikové sítě. Jedná se o největší divizi v rámci koncernu Siemens, která působí ve více než 160 zemích světa. V obchodním roce 2005 (skončil 30. září) měla tato divize se 54.500 zaměstnanci obrat přesahující 13 miliard EUR. Další informace o divizi Komunikace najdete na http://www.si­emens.cz/com

Vitalia.cz: Vychytané vály a válečky na vánoční cukroví

Vychytané vály a válečky na vánoční cukroví

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

Podnikatel.cz: Udávání kvůli EET začalo

Udávání kvůli EET začalo

Vitalia.cz: Analýza letáků: Na co lákají do prodejen?

Analýza letáků: Na co lákají do prodejen?

Vitalia.cz: Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Měšec.cz: Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Jak levně odeslat balík přímo z domu?

120na80.cz: Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Vitalia.cz: Jsou čajové sáčky toxické?

Jsou čajové sáčky toxické?

Root.cz: Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Podnikatel.cz: Daňové úlevy s EET nestačí. Budou zdražovat

Daňové úlevy s EET nestačí. Budou zdražovat

DigiZone.cz: Co chtějí operátoři při přechodu na DVB-T2?

Co chtějí operátoři při přechodu na DVB-T2?

Podnikatel.cz: Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny

Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny

Vitalia.cz: Když přijdete o oko, přijdete na rok o řidičák

Když přijdete o oko, přijdete na rok o řidičák