Ness má nového finančního ředitele

[Tisková zpráva] Díky hlubokému propojení zkušeností z praxe a studia tří vysokých škol chce dále zvyšovat hodnotu společnosti pro její akcionáře

Praha – 18. září 2009 – Ness Technologies, Inc. (NASDAQ: NSTC), globální poskytovatel komplexních řešení a služeb v oblasti informačních technologií, má od počátku září v seniorním top management týmu nového finančního ředitele Miroslava Špačka (55). Ve své pozici Vicepresident of Finance/Chief Financial Officer bude zodpovědný za finanční řízení společnosti Ness Technologies v České republice a za zvyšování hodnoty společnosti z pohledu akcionářů.

Miroslav Špaček ve svém pracovním životě staví na postulátu, že všechny procesy ve finančním managementu musí bezvýhradně přispívat k tvorbě hodnoty pro akcionáře, a proto bude v rámci finančního řízení klást důraz na úzké propojení finančních a obchodních procesů s cílem průkazně zvýšit jejich efektivitu. Nedílnou součástí jeho odpovědnosti bude také úzká koordinace a provázání finančních procesů společnosti Ness napříč regionem střední a východní Evropy – včetně České republiky, Slovenska, Maďarska a Rumunska.

Miroslav Špaček komentuje své představy ve vedení společnosti Ness: „Mým záměrem je upravit a ještě lépe nastavit firemní finanční procesy, aby transparentně a nezpochybnitelně přispívaly k tvorbě hodnoty pro akcionáře a pomáhaly naplňovat firemní vizi a strategii. To vše se výsledně projeví například ve flexibilnější finanční struktuře společnosti, kterou uvítají i naši zákazníci.“

Do společnosti Ness přichází Miroslav Špaček z americké farmaceutické firmy Cayman Pharma s.r.o., kde od roku 2003 působil ve funkci výkonného ředitele a jednatele společnosti. V minulosti však sbíral cenné zkušenosti například jako člen tzv. Core Teamu při více než ročním reengineeringu klíčových firemních procesů holdingové společnosti Aliachem, nebo když jako finanční ředitel řídil kompletní outsourcing Facility managementu dceřiné společnosti Komerční banky Reflexim a.s.

Kromě bohatých zkušeností z praxe má Miroslav Špaček i studijní úspěchy. Postupně absolvoval VŠCHT, Prague International Business School (PIBS) a Vysokou školu ekonomickou, kde bude v nejbližších dnech obhajovat doktorát z Podnikové ekonomiky a managementu. S Vysokou školou ekonomickou navíc úzce spolupracuje na projektu Nová teorie ekonomiky a managementu organizací.

Miroslav Špaček mluví plynně anglicky, německy a rusky. Své odborné názory publikuje v ekonomických a finančních titulech a pravidelně vystupuje na odborných konferencích a odborných panelech. Ve svém volném čase se pak věnuje četbě krásné i odborné literatury, kulturně zaměřeným aktivitám, turistice a chataření.

O společnosti Ness Technologies
Společnost Ness Technologies, Inc. (NASDAQ: NSTC), globální poskytovatel komplexních řešení a služeb v oblasti informačních technologií, nabízí široké portfolio řešení a služeb, včetně outsourcingu a off shore, systémové integrace, vývoje aplikací i poradenství a distribuce softwaru. Společnost Ness Technologies má asi 8000 zaměstnanců v 18 zemích a celosvětově spolupracuje s mnoha dodavateli softwaru a hardwaru. V České republice je zastoupená společností NESS Czech s.r.o., kde má téměř 900 zaměstnanců v Praze, Brně a Ostravě a patří k největším poskytovatelům IT služeb. Další informace o společnosti Ness Technologies najdete na www.ness.com.

Měšec.cz: Stavební spoření: alternativa i pro seniory

Stavební spoření: alternativa i pro seniory

Vitalia.cz: Vychytané vály a válečky na vánoční cukroví

Vychytané vály a válečky na vánoční cukroví

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Vitalia.cz: Nahradí sluch, ale zvuk je zcela jiný

Nahradí sluch, ale zvuk je zcela jiný

120na80.cz: 5 nejčastějších mýtů o kondomech

5 nejčastějších mýtů o kondomech

Měšec.cz: Sleva na dítě a manželku pro OSVČ je zpět. Ale..

Sleva na dítě a manželku pro OSVČ je zpět. Ale..

Vitalia.cz: Jmenuje se Janina a žije bez cukru

Jmenuje se Janina a žije bez cukru

Podnikatel.cz: Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny

Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny

Vitalia.cz: Jsou čajové sáčky toxické?

Jsou čajové sáčky toxické?

Měšec.cz: Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Vitalia.cz: Analýza letáků: Na co lákají do prodejen?

Analýza letáků: Na co lákají do prodejen?

120na80.cz: Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Podnikatel.cz: Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy

Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy

Vitalia.cz: Když přijdete o oko, přijdete na rok o řidičák

Když přijdete o oko, přijdete na rok o řidičák