Ness Technologies získal projekt pro Teva Czech Industries v hodnotě 34 milionů korun

27. 4. 2010

[Tisková zpráva] Projekt pomůže farmaceutické firmě Teva Czech Industries ztrojnásobit export na americké a západoevropské trhy

Praha – 26. dubna 2010 – Ness Technologies, Inc. (NASDAQ: NSTC, TASE: NSTC), globální poskytovatel služeb a řešení v oblasti informačních technologií, oznámil, že započal s implementací Oracle® E-Business Suite pro výrobce generických léčiv Teva Czech Industries s.r.o. Nový systém bude zaměřen na oblast financí a logistiky a nahradí stávající QAD MFG/Pro System. Projekt v hodnotě 34 milionů korun bude spuštěn 1. ledna 2011 a podporu bude Ness poskytovat do dubna stejného roku. Teva Czech Industries je součástí Teva Pharmaceutical Industries, nadnárodní farmaceutické společnosti, specializující se na vývoj, výrobu a prodej generických a registrovaných léčivých přípravků a účinných farmaceutických lá­tek.

Významná nadnárodní farmaceutická firma Teva hledala spolehlivého a ověřeného partnera, který naplní její očekávaní o novém podnikovém systému. Nalezla ho ve společnosti Ness, která je předním dodavatel IT služeb a řešení na trhu střední a východní Evropy a jako Oracle Platinum Partner je v tomto segmentu jedním z leaderů regionu. Teva ocenila zejména zkušenosti Ness z podobných mezinárodních projektů, profesionální přístup a kvalitní tým expertů zaměřený na Oracle E-Business Suite.

„Naše společnost je výrazně proexportní, vyvážíme přes 80 % naší produkce, včetně exportů na velmi složité trhy USA a západní Evropy,“ říká Jiří Urbanec, generální ředitel Teva Czech Industries. „Díky zprovoznění nového závodu na pevnou lékovou formu v letošním roce předpokládáme, že naše vývozy vzrostou více než třikrát. Pokud chceme ročně vyrábět čtyři miliardy tablet pro jeden z nejnáročnějších trhů na světě, potřebujeme k řízení našich finančních a logistických procesů prvotřídní nástroje. Technologie nového systému nejen zjednoduší a optimalizuje procesy mezi výrobním závodem v Opavě a komerčními jednotkami v Praze a Bratislavě, ale propojí obě tyto evropské republiky s izraelským sídlem mateřské korporace.“

„Získání této významné zakázky je potvrzením dominantního postavení naší společnosti na poli poskytování implementačních služeb Oracle E-Business Suite v České republice a je jedním z velmi důležitých projektů tohoto typu,“ komentoval projekt generální ředitel Ness Technologies v České republice Mirko Kalous, MBA a dodává: „Naše společnost je s Oracle E-Business Suite spojena od svého vstupu na český trh, kdy jsme se už v roce 1993 podíleli na lokalizaci a prvních implementacích tohoto řešení.“

Obdobná řešení Ness již v minulosti nasadil a provozuje i u dalších leaderů odvětví jako jsou Vítkovice nebo Dalkia Česká republika. Oblast výroby je pro Ness významným sektorem, ve kterém má rozsáhlé procesní znalosti. Ty plně zužitkuje také v projektu pro společnost Teva. Spolupráce se však neomezuje jen na český trh, ale jako regionální partner je Ness připraven podpořit strategii společnosti Teva v rámci celého regionu. Podnikový informační systém Oracle E-Business Suite je nejucelenějším balíčkem integrovaných globálních podnikových aplikací s integrovanou Business Intelligence. Je nejadaptabilnější globální podnikovou platformou s aplikacemi, které jsou maximálně zaměřeny na zákazníky. Oracle E-Business Suite umožňuje například správu životnosti aktiv, řízení vztahů se zákazníky, plánování podnikových zdrojů, řízení zásobovacího řetězce a jiné.

O společnosti Ness Technologies
Společnost Ness Technologies, Inc. (NASDAQ: NSTC, TASE: NSTC), globální poskytovatel komplexních řešení a služeb v oblasti informačních technologií, nabízí široké portfolio řešení a služeb, včetně outsourcingu a off shore, systémové integrace, vývoje aplikací i poradenství a distribuce softwaru. Společnost Ness Technologies má asi 7800 zaměstnanců v 18 zemích a celosvětově spolupracuje s mnoha dodavateli softwaru a hardwaru. V České republice je zastoupená společností NESS Czech s.r.o., kde má 700 zaměstnanců v Praze, Brně a Ostravě a patří k největším poskytovatelům IT služeb. Další informace o společnosti Ness Technologies najdete na www.ness.com.

O společnosti Teva
Opavská společnost Teva Czech Industries s.r.o. je významným farmaceutickým výrobcem s velmi dlouhou historií. Ve svém širokém portfoliu má generické léčivé přípravky, dále také volně prodejné léky, účinné farmaceutické látky a rostlinné extrakty. Produkty splňují uznávané standardy kvality a jsou exportovány do řady zemí celého světa, včetně USA a západní Evropy. Na úspěších společnosti a plnění náročných cílů se podílí více než 1000 zaměstnanců. V r. 2006 se společnost stala součástí nadnárodní skupiny Teva Pharmaceutical Industries.

Teva Pharmaceutical Industries Ltd. se sídlem v Izraeli patří mezi 20 globálně nejvýznamnějších farmaceutických společností a je vůbec největší generickou farmaceutickou společností na světě. Společnost vyvíjí, vyrábí a obchoduje generické a inovativní léčivé přípravky a účinné farmaceutické látky (API). Více než 80 procent svých prodejů společnost realizuje na trzích Severní Ameriky a Evropy. Další informace o společnosti Teva najdete na www.tevapharm.com.

120na80.cz: Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Vitalia.cz: Potvrzeno: Pobyt v lese je skvělý na imunitu

Potvrzeno: Pobyt v lese je skvělý na imunitu

Lupa.cz: UX přestává pro firmy být magie

UX přestává pro firmy být magie

Podnikatel.cz: S.r.o. využívá cizí auto. Jak je to s daněmi?

S.r.o. využívá cizí auto. Jak je to s daněmi?

DigiZone.cz: Další dva kanály nabídnou HbbTV

Další dva kanály nabídnou HbbTV

Lupa.cz: Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Vitalia.cz: Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

DigiZone.cz: Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

DigiZone.cz: ČT má dalšího zástupce v EBU

ČT má dalšího zástupce v EBU

Podnikatel.cz: Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

Root.cz: Vypadl Google a rozbilo se toho hodně

Vypadl Google a rozbilo se toho hodně

Podnikatel.cz: Na 3. prosince se chystá protest proti EET

Na 3. prosince se chystá protest proti EET

Vitalia.cz: Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Podnikatel.cz: Dárky v podnikání. Jak je uplatnit v daních?

Dárky v podnikání. Jak je uplatnit v daních?

Měšec.cz: Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

Vitalia.cz: Dáte si jahody s plísní?

Dáte si jahody s plísní?