Ness uvedl na trh unikátní řešení BI pro nové obchodníky s energiemi

[Tisková zpráva] Praha – 11. října 2010 – Ness Technologies, Inc. (NASDAQ: NSTC, TASE: NSTC), globální poskytovatel komplexních business řešení a služeb v oblasti informačních technologií, rozšířil svoje portfolio pro energetický trh o nové řešení pro obchodníky s elektrickou energií a plynem. První společností, kde Ness tento systém úspěšně zavádí, je Lumius spol. s r.o.

Společnost Ness Technologies, která na utilitním trhu v České republice působí už 18 let a patří mezi nejvýznamnější dodavatele progresivních technologií, pružně zareagovala na potřeby nově vznikajících nezávislých obchodníků s energiemi. Po úspěchu s obchodním systémem MDMS a navazujícími systémy pro komunikaci s OTE a CEPS, uvádí na trh unikátní řešení Business Inteligence pro podporu prodeje elektrické energie a plynu. To tvoří nadstavbu nad interním obchodním systémem a umožňuje obchodníkům sofistikované krátkodobé i dlouhodobé bilancování obchodní pozice. Zásadně totiž zlepšuje vyhodnocování a plánování obchodů s energií z pohledu obchodované komodity, regionu, jednotlivých partnerů i zákazníků.

„Ze zkušeností víme, že být efektivní v obchodování s energiemi, znamená nejen správně předpovídat a včas vyhodnocovat rizika, ale i detailně rozklíčovat náklady a budoucí výnosy. Správně předvídat a řídit profitabilitu je ale velmi složité. Při rozhodování je potřeba dobře a rychle vyhodnotit velké množství informací – marže, vývoj cen energií či měnových kurzů na tuzemském trhu, ale například i na energetické burze Nord Pool… A to zdaleka není všechno. Proto přicházíme obchodníkům na pomoc s naším řešením“, říká Karol Kubeczka, ředitel divize Utility & Manufacturing.

Unikátní řešení využívá technologii Oracle Hyperion a může být jako BI nadstavba úspěšně použito nad jakýkoliv obchodní systém společností, obchodujících s energiemi.

Ness kromě uvedeného BI řešení, realizoval pro společnost Lumius i další systémy, podporující obchodování s energiemi (Trade Conector či MDMS) a v současnosti tam jeho odborníci pracují na externím portálu a fakturačním systému.

Lumius je ryze českou společností s licencí pro prodej elektřiny a plynu. Působí nejen na energetickém trhu v ČR, ale také v SR, Chorvatsku, Maďarsku a Polsku.

Společnost Ness Technologies v ČR patří mezi nejvýznamnější dodavatele na utilitním trhu, kde působí již od roku 1992. Zaměřuje se na komplexní potřeby utilitních společností. Vyvíjí a implementuje zákaznické systémy pro prodej elektřiny, plynu a tepla. V souvislosti s liberalizací trhu přicházela s řešeními pro utility mySAP.com IS-U, obchodním systémem MDMS, systémem pro optimalizaci a plánování energetické výroby BoFit, či v poslední době i s rozsáhlým systém pro Smart Metering ELIN. Mezi její zákazníky patří ČEPS, skupina ČEZ, Dalkia ČR, Plzeňská teplárenská, Pražská energetika, Pražská teplárenská, Pražská plynárenská, skupina RWE Energy, Teplárny Brno a řada dalších.

O společnosti Ness
Společnost Ness Technologies, Inc. (NASDAQ: NSTC, TASE: NSTC) je globálním partnerem v oblasti business procesů a technologií. Řešení a služby pokrývají všechny vertikály i procesy v podnikání jejích zákazníků. Pomáhají jim dosahovat strategických cílů, optimalizovat náklady a efektivitu, zlepšovat rychlost a kvalitu. Své služby staví na dlouhodobě budovaných a ověřených kompetencích, včetně nabídky outsourcingu, near shore i off shore dodávek. Struktura společnosti, unikátní know-how i technologická partnerství slouží k dosažení cílů zákazníků. To, že 85 % z nich se společností Ness spolupracuje opakovaně či dlouhodobě, je důkazem strategických partnerství. Se 7 800 zaměstnanci v pobočkách v Severní Americe, Evropě, Izraeli a Indii má Ness potřebnou sílu a invenci pro realizaci obchodních i technologických cílů svých zákazníků ve více než 20 zemích. Ness spojuje výhody globálního know-how a místních odborných i obchodních znalostí. Na českém trhu patří k leaderům v oblasti business a IT služeb (TOP 4, IDC 2008). Tým 600 odborníků v Praze, Brně a Ostravě je strukturován tak, aby byl vždy blízko zákazníkům a jejich potřebám. Více na www.ness.com

Vitalia.cz: Máslo? Margarín? A co takhle sádlo?

Máslo? Margarín? A co takhle sádlo?

120na80.cz: 5 nejčastějších mýtů o kondomech

5 nejčastějších mýtů o kondomech

Root.cz: Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

Mirai má nový cíl 5 milionů routerů