NETBOX pobavil Brno pochodem za rychlejší internet a plánuje velké rozšiřování sítě

11. 3. 2011

[Tisková zpráva] 3. března 2011 – V Brně se uskutečnil pochod za rychlejší internet, kterého se zúčastnila více než stovka demonstrantů. Ti svými transparenty a hlasitým pískotem vyjádřili podporu rozvoji vysokorychlostního internetu i mimo Brno, kde je již dávno dostupný. Provozovatel sítě NETBOX připravil tuto z části recesistickou akci s cílem zjistit poptávku společnosti po rychlejším internetu a též jako pokračující součást kampaně Revoluce internetu a televize. V rámci ní nabízí internet 100/100 Mb/s mimo špičku všem svým klientům bez jakéhokoliv navýšení ceny.

Pochod za rychlejší internet se v rámci své prezentace odkazoval k březnu jako k měsíci internetu. Tento projekt však již v roce 2008 po 11 úspěšných ročnících dovršil svoji historickou úlohu a poslední 3 roky se vůbec nekoná. Pořadatelé chtěli slovy Davida Otoupalíka, který ve skutečnosti pracuje ve společnosti SMART Comp. a.s. (provozovatel sítě NETBOX) jako vedoucí oddělení marketingu, upozornit na fakt, že i v dnešní moderní době, kdy většina lidí považuje rychlý internet za samozřejmost, jsou v České republice domácnosti bez možnosti kvalitního připojení. „Jako firma jsme toho názoru, že možnost mít rychlý a spolehlivý internet za přijatelnou cenu doma by měl mít dnes úplně každý občan, bez rozdílu na to, kde bydlí,“ upřesňuje David Otoupalík. Odkazuje přitom na rychlostní mapu serveru Lupa.cz, která jasně ukazuje Českou republiku jako zemi, kde rychlost internetu značně kolísá. Zatímco v Jihomoravském kraji je průměrná rychlost internetu 6,97 Mb/s, v Karlovarském kraji je to pouze 4,36 Mb/s a v Pardubickém dokonce jen 3,90 Mb/s.

„Potěšily nás žádosti lidí z celé České republiky, že by rádi podobnou akci uspořádali i v jejich městě a že jim máme poradit, jak na to. Na server youtube.com jsme uveřejnili z pochodu za rychlejší internet také krátké video (http://www.y­outube.com/wat­ch?v=DP3sjsBO-z4 ),“ doplnila za organizátory Mgr. Martina Malinová. Cílem SMART Comp. a.s však není pořádat podobné akce, ale naopak rozšířit své pokrytí a umožnit tak více lidem absolutně neomezený přístup k internetu. „Budeme však rádi, když se nám ozvou na email revolucevnasem­meste@netbox.cz města a lokální provideři, kteří nemají dostatečnou telekomunikační infrastrukturu pro vysokorychlostní služby. Jsme připraveni jim pomoci s návrhem projektu, případnou realizací a financováním,“ vysvětluje generální ředitel Ing. Aleš Padrta. Podotýká však, že v Česku jsou lokality, kde není zavedení nové telekomunikační infrastruktury z ekonomických důvodů možné a kde musí pomoci stát nebo Evropská unie. „Stát a jím zřizované organizace též mohou pomoci s odstraňováním bariér, zpřístupněním obecních pozemků pro snažší realizaci výkopů a nebo umožněním závěsného vedení.“

Společnost SMART Comp. a. s. je provozovatelem telekomunikač­ní optické sí­tě NETBOX® ve městech Brno, Praha, Jihlava, Havlíčkův Brod, Olomouc, Zlín, Opava a Nový Jičín. Nabízí rychlost připojení k internetu až 100 Mb/s bez omezení stažených dat. Díky své koncepci poskytuje síť NETBOX® spolehlivou triple-play službu (internet, IPTV a VoIP). Služby NETBOX® jsou dostupné pro více než 100 000 domácností a firem. Další informace o společnosti a nabídce služeb NETBOX® naleznete na www.netbox.cz.

Podnikatel.cz: Víme první výsledky doby odezvy #EET

Víme první výsledky doby odezvy #EET

DigiZone.cz: Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Podnikatel.cz: Vrátí zvýhodnění, ale výrazně omezí paušály

Vrátí zvýhodnění, ale výrazně omezí paušály

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Podnikatel.cz: Na 3. prosince se chystá protest proti EET

Na 3. prosince se chystá protest proti EET

Lupa.cz: Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Podnikatel.cz: Na poslední chvíli šokuje výjimkami v EET

Na poslední chvíli šokuje výjimkami v EET

120na80.cz: Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Lupa.cz: Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Měšec.cz: Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

DigiZone.cz: Další dva kanály nabídnou HbbTV

Další dva kanály nabídnou HbbTV

Měšec.cz: Finančním poradcům hrozí vracení provizí

Finančním poradcům hrozí vracení provizí

Root.cz: Vypadl Google a rozbilo se toho hodně

Vypadl Google a rozbilo se toho hodně

Podnikatel.cz: Dárky v podnikání. Jak je uplatnit v daních?

Dárky v podnikání. Jak je uplatnit v daních?

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?