Společnost SMART Comp. a. s. již nyní připravuje síť NETBOX na služby budoucnosti testováním propustnosti přístupové sítě o rychlosti až 1 Gb/s.

21. 7. 2009

[Tisková zpráva] (Brno 21. 7. 2009) Hlavní prioritou společnosti SMART Comp a.s. je permanentní inovace triple-play služeb tak, aby naše nabídka skýtala zákazníkům vždy kvalitní a zajímavé spektrum služeb s nadstandardními vlastnostmi.

Od 1.7.2009 nabízíme v rámci balíčků služeb internet o symetrické rychlosti 100/100 Mb/s, NETBOX digitální televize se průběžně rozšiřuje o televizní kanály nejrůznějších žánrů, důraz je pak kladen především na kvalitu vysílání, a hlavní nabídku triple-play služeb uzavírá NETBOX telefon, kterého do budoucna čeká obohacení o další funkce, jakými jsou např. videohovory, konferenční hovory a další.

Rychlost 1 Gb/s, kterou v současné době testujeme, uvažujeme nabízet na podzim tohoto roku na FTTH sítích. Optické vlákno do domu se považuje za médium budoucnosti. Předností je především vysoká spolehlivost služeb, odolnost proti rušení, flexibilita, minimální ekologická zátěž a připravenost sítě na služby, které budou vstupovat na scénu následující desetiletí. Již nyní, krátce po nastoupení digitálního vysílání, se mluví o nových televizních standardech. Zmiňme např. 4K s rozlišením obrazu 4096×2160, jež vyžaduje šířku pásma až 80 Mb/s či Ultra HD s parametry 7680×4320 (300 Mb/s). Až 20násobnou náročnost na data má také 3D televize. Její vysílání v HD rozlišení má potřebu zhruba 250 Mb/s na jeden televizní kanál.

Rychlost do výše 1 Gb/s umožní spustit služby blízké budoucnosti – tak se mluví o teleworkingu, virtualní kanceláři neboli práce z domu přenosem HD obrazu, sdílení pracovních ploch atd. Mezi další budoucí trendy se také řadí telemedicína (návštěva u doktora online), distance learning – virtuální přednášky a další.

Pro stoprocentní využití těchto služeb je mnohonásobně větší propustnost sítě klíčová a stěžejní. Společnost SMART Comp. a. s. je provozovatelem telekomunikační optické sítě NETBOX® ve městech Brno, Praha, Jihlava, Havlíčkův Brod, Olomouc, Zlín a Opava. Nabízí rychlost připojení k internetu až 100 Mb/s bez omezení stažených dat. Díky své koncepci poskytuje síť NETBOX® spolehlivou triple-play službu (internet, VoIP a IPTV). Služby NETBOX® jsou dostupné pro více než 100 000 domácností a firem. V roce 2008 oslavila společnost výročí 10 let působení na českém trhu. Více informací o společnosti SMART Comp. a. s. a nabídce služeb NETBOX® naleznete na www.netbox.cz.

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...

DigiZone.cz: ČT láká na jarní programové tipy

ČT láká na jarní programové tipy

120na80.cz: Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Vitalia.cz: Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Měšec.cz: Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

Vitalia.cz: Jsou čajové sáčky toxické?

Jsou čajové sáčky toxické?

Podnikatel.cz: Na 3. prosince se chystá protest proti EET

Na 3. prosince se chystá protest proti EET

Vitalia.cz: Nahradí sluch, ale zvuk je zcela jiný

Nahradí sluch, ale zvuk je zcela jiný

DigiZone.cz: Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

Měšec.cz: Banky mlží o nákladech na předčasnou splátku hypotéky

Banky mlží o nákladech na předčasnou splátku hypotéky

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

DigiZone.cz: ČT má dalšího zástupce v EBU

ČT má dalšího zástupce v EBU

Vitalia.cz: Pravda o přibírání na zimu

Pravda o přibírání na zimu