SMART Comp. a. s. spustil komerční vysílání NETBOX TELEVIZE ve vysokém rozlišení

1. 10. 2008

[Tisková zpráva] Společnost SMART Comp. a.s. zařadila do své nabídky NETBOX TELEVIZE a tím i do vybraných cenově zvýhodněných NETBOX BALÍČKŮ služeb internet, televize a telefon novou tématickou TV „HD“, která obsahuje programy Eurosport HD, History Channel HD a Voom HD a jejíž obsah se bude v brzké době rozšiřovat

Brno, 1. říjen 2008 – Společnost SMART Comp. a.s., provozovatel metropolitní optické sítě NETBOX, přidává ke stávajícímu programu Eurosport HD, který byl spuštěn současně s Olympiádou v Pekingu, další televizní programy ve vysokém rozlišení. Nová tématická HD televize obsahuje k dnešnímu dni tři TV stanice vysílající v HD (high definition) kvalitě a to Eurosport, History Channel a Voom. Do konce roku 2008 bude tato televize rozšířena o MGM HD, začátkem roku 2009 také o program Rush HD. Možnost vysílání všech těchto programů je pro území České republiky zprostředkovávána společností Zonemedia Czech s. r. o., dceřinné společnosti skupiny Chello Zone. Kromě zmíněných programů divák v nabídce NETBOX TELEVIZE najde i další prémiový program v HD kvalitě a to HBO HD, který byl od 1. října 2008 zdarma zařazen do stávající tématické TV HBO a do konce roku 2008 je dostupný v rámci testovacího provozu.

Spolu se zařazením History Channel ve vysokém rozlišení přibyla v základním tarifu NETBOX TELEVIZE „TV Základ“ i jeho SD (standard definiton) verze. History Channel vysílá filmy a dokumenty, které divákovi přiblíží historické události a osobnosti. Eurosport v HD rozlišení je obsahově stejný jako jeho SD verze, zážitek ze sledování tohoto programu je však díky kvalitě jeho obrazu zcela jiné intenzity.

Programy Voom HD a Rush HD jsou z dílny společnosti VOOM HD Networks, USA. Voom HD je program sestavený z pořadů vytvořených ve vysokém rozlišení a nabízí širokou škálu snímků z oblasti filmu, sportu, hudby, cestování, módy, umění a dalších, celkem patnácti tématických kanálů. Rush HD je přímo jedním z těchto tématických televizních kanálů, věnovaný extrémním sportům a adrenalinovému cestování, shlédnout zde můžete také nejprestižnější světové události ze světa sportu.

MGM je filmová stanice, která je od října 2008 dostupná i v češtině. MGM vysílá 24 hodin denně s využitím archivu více než čtyř tisíc filmů včetně dvou stovek snímků oceněných Oscarem, jako jsou například filmy Mlčení jehňátek, Tanec s vlky či Rain Man.Společnost letos natáčela v Praze také nejnovější příběh Jamese Bonda.

„Vysílání programů ve vysokém rozlišení (HD) má oproti vysílání v SD (standard definiton) svá technická specifika. Pro HD vysílání bylo zapotřebí začít pracovat s technicky odlišným hardware, než je potřebný pro provoz běžných programů v SD rozlišení. Pro HD programy v tématické TV HD je použit satelitní přijímač Scientific Atlanta – Cisco Company Titan S2 s DVB-S2 licencí a zároveň připraven nový typ set-top boxu podporující HDMI výstup ve formátu až 1080i,“ uvedl Marek Bukal, předseda představenstva a ředitel strategického plánování a rozvoje společnosti SMART Comp. a.s.

„Uvedení nové tématické TV HD na trh je pro nás důležitým krokem, zároveň však představuje začátek dlouhodobého procesu převodu SD vysílání na HD kvalitu, která je formátem budoucnosti. Spolu se stále rostoucí nabídkou televizních přijímačů podporujících HD formát narůstá i nabídka HD programů ať již převedených z SD formátu nebo přímo natočených v HD rozlišení. Vysílání ve vysokém rozlišení již například provozuje TV NOVA, stejně jako někteří z dalších poskytovatelů programů. Programeři, a tím i poskytovatelé TV služeb musí již nyní na příchod HD reagovat,“ dodal Marek Bukal, předseda představenstva a ředitel strategického plánování a rozvoje společnosti SMART Comp. a. s.

Dostupnost
Tématická televize HD je dostupná všem zákazníkům základního televizního tarifu TV Základ. V nabídce NETBOX TELEVIZE jsou základní tarify dva, k TV Start nelze tématickou TV HD objednat. Tématickou TV HD může zákazník zvolit pouze u těch služeb NETBOX TELEVIZE a NETBOX BALÍČEK, které TV Základ obsahují.

Pro zprovoznění HD vysílání zákazník potřebuje televizní přijímač s označením Full HD nebo HD Ready se vstupem HDMI, HDMI kabel a set-top box, který příjem HD vysílání podporuje. Na Zákaznických centrech NETBOX jsou k dispozici set-top boxy Motorola VIP1910, které umožňují příjem ve vysokém i standardním rozlišení. Cena měsíčního pronájmu set-top boxu Motorola VIP1910 je 89 Kč vč. DPH.

Cena
NETBOX TELEVIZE je rozdělena do dvou základních tarifů TV Start (10 TV programů za 179 Kč měsíčně) a TV Základ (44 TV programů za 279 Kč měsíčně) a zákazníkovi dále umožňuje výběr z celkem 7-mi tématických TV od tématické TV Dokumenty přes například Sport a Film, Dětské až po novou tématickou televizi HD. Tématické TV si zákazník objednává za tzv. TV body. Tématická televize HD je ohodnocena 200 TV body, které odpovídají částce 200 Kč.

Vitalia.cz: Jak vybrat ořechy do cukroví a kde mají levné

Jak vybrat ořechy do cukroví a kde mají levné

Měšec.cz: Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

DigiZone.cz: NG natáčí v Praze seriál o Einsteinovi

NG natáčí v Praze seriál o Einsteinovi

Podnikatel.cz: Italové dělají mozzarellu z mléka z Česka

Italové dělají mozzarellu z mléka z Česka

Vitalia.cz: V SAPĚ našli nelegální porážku kachen

V SAPĚ našli nelegální porážku kachen

Podnikatel.cz: Udávání kvůli EET začalo

Udávání kvůli EET začalo

120na80.cz: Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

Vitalia.cz: Nahradí sluch, ale zvuk je zcela jiný

Nahradí sluch, ale zvuk je zcela jiný

120na80.cz: Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Vitalia.cz: To není kašel! Správná diagnóza zachrání život

To není kašel! Správná diagnóza zachrání život

Podnikatel.cz: Hledáte investora? Neunáhlete se

Hledáte investora? Neunáhlete se