Společnost NETGEAR získala certifikát „Parent Tested Parent Approved“ za vynikající výsledky funkcí rodičovské ochrany

[Tisková zpráva] Prestižní certifikát „Parent Tested Parent Approved“ byl udělen bezdrátovému směrovači WNR2000 za pokročilou rodičovskou ochranu Live Parental Controls

Praha, 19. září 2009 — Společnost NETGEAR®, Inc. (NASDAQGM: NTGR), celosvětový dodavatel technologicky pokročilých značkových síťových řešení, dnes oznámila, že bezdrátový směrovač NETGEAR WNR2000 standardu Wireless-N 300 s funkcí rodičovské ochrany Live Parental Controls získal od společnosti PTPA Media Inc. prestižní certifikát Parent Tested Parent Approved (Testováno a schváleno rodiči) za vynikající výsledky funkcí rodičovské ochrany.

Toto ocenění vyzdvihuje směrovač Wireless-N 300 za jeho funkci Live Parental Controls, která rodinám či malým firmám umožňuje prostřednictvím směrovače zakázat přístup k nebezpečným a nevhodným webovým stránkám na všech zařízeních připojených k internetu, s možností filtrování více než 50 kategorií obsahu. Průlomová ochrana Live Parental Controls zahrnuje komplexní sadu funkcí, které nejsou dostupné v jiných řešeních obsahujících funkce rodičovské ochrany, jako je např. vzdálená správa z mobilních zařízení či vysoce flexibilní nastavení. Funkce Live Parental Controls u směrovače NETGEAR WNR2000 navíc nevyžaduje na rozdíl od konkurenčních řešení žádné další poplatky.

„Jsme velmi poctěni, že náš směrovač WNR2000 s funkcí Live Parental Controls obdržel certifikát PTPA. Pro produkt, který je primárně zaměřený na domácí uživatele, je to obrovský úspěch,“ řekl Jonathan Wu, produktový manažer divize bezdrátových síťových produktů pro domácnosti a malé kanceláře ve společnosti NETGEAR. „Tato certifikace ukazuje, že naše inovativní produkty řeší skutečné problémy zákazníků, a na jejich kvalitu se mohou spolehnout.“

Garantované všestranné výhody
Certifikát společnosti PTPA Media Inc. je udělován produktům, které jsou určeny domácím uživatelům (rodinám), a to na základě přidané hodnoty, funkčnosti, kvality a celkového dojmu. Produkty, které se uchází o získání certifikátu, jsou testovány rodiči z velké databáze společnosti PTPA Media. Více informací o certifikátu PTPA najdete na webu www.ptpamedia.com.

„Osobně považuji za velmi důležité vědět, jaké produkty dokáží mé rodině zajistit pohodlnější život a určitě takto neuvažuji sama,“ řekla Sharon Vinderine, zakladatelka společnosti PTPA Media. „Navíc si myslím, že právě rodiče výrobky zhodnotí nejlépe, protože je testují ve skutečných prostředích svých domácností. Naším cílem je, aby měli rodiče, ale samozřejmě i ostatní uživatelé jistotu, že pokud na balení výrobku uvidí naši pečeť PTPA, mohou se spolehnout na kvalitu daného produktu a jeho vysokou přidanou hodnotu.“

Služba Live Parental Control je aktuálně dostupná ve směrovači NETGEAR WNR2000. Snadnou instalaci zajišťuje CD, které je součástí prodejního balení. Uživatelé mohou rovněž navštívit webové stránky www.netgear.com/lpc, kde najdou animované předváděcí video, průvodce instalací a další podrobnosti o službě rodičovské ochrany. Hodnocení směrovače NETGEAR WNR2000 si můžete přečíst na webových stránkách společnosti PTPA Media Inc. www.ptpamedia­.com/winner_lar­ge.php?id=668&­category=Gear%20an­d%20Equipment. Fotografii přístroje NETGEAR WNR2000 ve vysokém rozlišení lze najít na webu www.netgear.com/u­pload/product/wnr2000/e­nus_standing-hires_wnr2000–2.tif.

Bezdrátový směrovač NETGEAR WNR2000 s funkcí Live Parental Controls je v prodeji v síti všech obchodních partnerů společnosti NETGEAR za doporučenou koncovou cenu 1 700 Kč včetně PDH.

O společnosti NETGEAR
Společnost NETGEAR, jejíž centrála je v kalifornském městě Santa Clara, působí na světových trzích informačních a komunikačních technologií již od roku 1996. Nejprve byla založena jako divize společnosti Bay Networks, v roce 1998 tuto společnost koupil Nortel Networks. V roce 2001 se NETGEAR od Nortel Networks oddělil a stal se samostatnou firmou. Od července 2003 je NETGEAR obchodovatelný na NASDAQ (NTGR). Evropské logistické centrum společnosti se nachází v holandském Moerdijku.

Na český trh společnost NETGEAR oficiálně vstoupila na začátku roku 2007 otevřením svého přímého zastoupení. Zaměřuje se především na síťové produkty, řešení a služby, v nichž patří mezi nejúspěšnější zařízení pro domácí uživatele, malé a středně velké společnosti, zejména díky pokročilým funkcím, stylovému designu a neustálým inovacím, které udávají vývoj trhu. NETGEAR poskytuje špičkovou kvalitu svých řešení, od 1. května 2007 nabízí doživotní záruku na všechny ProSafe produkty. Výrobky společnosti NETGEAR nabízí svým uživatelům možnost sdílet připojení k internetu, periferní zařízení, soubory, digitální multimediální obsah a aplikace mezi počítači a dalšími elektronickými přístroji s přístupem k internetu. Další informace najdete na webových stránkách www.netgear.cz, případně www.netgear.com.