NETGEAR rozšiřuje nabídku multimediálních přehrávačů o model EVA9100 Digital Entertainer Express

29. 4. 2010

[Tisková zpráva] Funkčně výborně vybavený přístroj si poradí s přehráváním osobních multimediálních knihoven i internetového obsahu v plném rozlišení 1080p

Praha, 28. dubna 2010 – společnost NETGEAR®, Inc. (NASDAQGM: NTGR), celosvětový dodavatel technologicky pokročilých značkových síťových řešení, dnes oznámila oficiální zahájení prodeje výkonného a flexibilního přehrávače digitálních médií Digital Entertainer Express (EVA9100) na českém trhu. Přístroj umožňuje snadno a nepřerušovaně přehrávat knihovny digitálních médií či internetový obsah z domácí sítě na televizorech s vysokým rozlišením.

Přehrávač NETGEAR EVA9100 nabízí stejný výkon jako dříve představený model Digital Entertainer Elite (EVA9150) a je ideálním řešením pro skutečné multimediální nadšence. Podporuje nejnovější audio a video technologie, a je součástí modelové řady přehrávačů NETGEAR nabízejících práci s multimediálním obsahem na internetu, která zahrnuje ještě přehrávače Digital Entertainer Elite (EVA9150) a Digital Entertainer Live (EVA2000).

„Knihovny digitálních médií uživatelů každý rok výrazně rostou. Svůj digitální obsah mají uložený na počítačích, externích USB pevných discích, síťových datových úložištích, přehrávačích typu iPod®, v digitálních fotoaparátech a v řadě dalších přístrojů,“ řekl Aleš Mudruňka, regionální ředitel společnosti NETGEAR pro Českou republiku, Slovensko a Maďarsko. „Přehrávač NETGEAR EVA9100 skenuje veškerý digitální obsah připojený k přehrávači buď přímo přes port USB, nebo v rámci domácí sítě, aby byl v každém okamžiku snadno dostupný a připravený pro okamžité přehrávání. Přehrávač EVA9100 v kombinaci se serverem NETGEAR Stora a některým z našich routerů představuje kompletní řešení domácí zábavy pro všechny zákazníky, kteří si potrpí na nejvyšší kvalitu.“

Jedinečná technologie přehrávače Digital Entertainer Express umožňuje zákazníkům nepřerušovaně přehrávat formát M2TS díky ukládání do vyrovnávací paměti a pracovat s digitálním videem v kvalitě Blu-ray™ až do rozlišení 1080p. Přístroj přehrává také formát MP3, vícekanálové soubory WAV a FLAC či digitální fotografie ve vysokém rozlišení z PC, počítačů Mac® nebo síťových datových úložišť (NAS) typu NETGEAR Stora (MS2110). Zákazníci si mohou užívat také internetového obsahu např. z oblíbených webových stránek, internetových rádií (přes 250 stanic), serveru Flickr™ či RSS kanálů. Přehrávač podporuje rozsáhlý výběr souborových formátů a kodeků digitálních médií; úplný seznam lze najít na webu www.netgear.com/Pro­ducts/Enterta­inment/Digital­MediaPlayers/E­VA9100.aspx.

Přehrávač EVA9100 obsahuje dva USB porty pro okamžitý přístup k multimediálním souborům uloženým na USB flash discích či externích pevných discích, v digitálních fotoaparátech, přehrávačích iPod či dalších úložných zařízeních vybavených USB rozhraním. Dokáže rovněž automaticky vyhledávat a indexovat všechny soubory digitálních médií umístěných přímo na jednotlivých zařízeních připojených v domácí síti a uspořádá je do snadno přístupné knihovny, což uživatelům umožňuje pracovat s obsahem z více síťových počítačů a dalších multimediálních elektronických zařízení současně.

Multimédia z domácí sítě i z internetu
Přehrávač NETGEAR EVA9100 lze snadno připojit k internetu a domácí síti různými způsoby. Připojení pomocí ethernetového kabelu je extrémně jednoduché díky integrovanému síťovému portu. Jestliže zákazníci nemají poblíž televizoru dostupné ethernetové připojení, mohou použít dokoupitelný bezdrátový USB adaptér (EVAW111), který přehrávač připojí k internetu a domácí síti prostřednictvím Wi-Fi. Pro připojení přístroje k internetu a domácí síti lze rovněž využít elektrické zásuvky za pomoci zařízení Powerline, například modelů NETGEAR XAVB1004, XAVB2001 nebo XAVB2501.

Stejně jako řada jiných elektronických zařízení NETGEAR je i přehrávač Digital Entertainer Express vybaven funkcí Push ‘N’ Connect pro snadné připojení k bezdrátovým směrovačům stisknutím jediného tlačítka. Při použití s bezdrátovým USB adaptérem EVAW111 mohou zákazníci snadno a bezpečně připojit přehrávač EVA9100 k bezdrátové síti, aniž by si museli pamatovat nebo zadávat heslo. Přístroj pamatuje také ohleduplnost k životnímu prostředí, zejména díky energeticky účinnému napájecímu zdroji a režimu automatické úspory energie se spotřebou pouhých 0,01 wattu. Pokud si zákazník zakoupí dva či více přehrávačů NETGEAR Digital Entertainer Express, může využít rovněž funkce „Follow Me,“ která umožňuje pozastavit video v jedné místnosti a pokračovat v přehrávání v jakékoli jiné místnosti v rámci domácí sítě.

Přehrávač NETGEAR Digital Entertainer Express (EVA9100) je již v prodeji v síti všech obchodních partnerů společnosti NETGEAR. Doporučená koncová cena přístroje je stanovena na 6 190 Kč vč. DPH. Fotografie přehrávače a jeho kompletní technické specifikace jsou k dispozici na webu www.netgear.com/Pro­ducts/Enterta­inment/Digital­MediaPlayers/E­VA9100.aspx.

O společnosti NETGEAR
Společnost NETGEAR, jejíž centrála je v kalifornském městě Santa Clara, působí na světových trzích informačních a komunikačních technologií již od roku 1996. Nejprve byla založena jako divize společnosti Bay Networks, v roce 1998 tuto společnost koupil Nortel Networks. V roce 2001 se NETGEAR od Nortel Networks oddělil a stal se samostatnou firmou. Od července 2003 je NETGEAR obchodovatelný na NASDAQ (NTGR). Evropské logistické centrum společnosti se nachází v holandském Moerdijku.

Na český trh společnost NETGEAR oficiálně vstoupila na začátku roku 2007 otevřením svého přímého zastoupení. Zaměřuje se především na síťové produkty, řešení a služby, v nichž patří mezi nejúspěšnější zařízení pro domácí uživatele, malé a středně velké společnosti, zejména díky pokročilým funkcím, stylovému designu a neustálým inovacím, které udávají vývoj trhu. NETGEAR poskytuje špičkovou kvalitu svých řešení, od 1. května 2007 nabízí doživotní záruku na všechny ProSafe produkty. Výrobky společnosti NETGEAR nabízí svým uživatelům možnost sdílet připojení k internetu, periferní zařízení, soubory, digitální multimediální obsah a aplikace mezi počítači a dalšími elektronickými přístroji s přístupem k internetu. Další informace jsou k dispozici na webových stránkách www.netgear.cz, případně www.netgear.com.

Vitalia.cz: Vláknina: Rozpustná, nebo nerozpustná?

Vláknina: Rozpustná, nebo nerozpustná?

Měšec.cz: Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

Vitalia.cz: Pravda o přibírání na zimu

Pravda o přibírání na zimu

DigiZone.cz: Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Vitalia.cz: Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

DigiZone.cz: Milan Kruml: procházka TV historií

Milan Kruml: procházka TV historií

Podnikatel.cz: Víme první výsledky doby odezvy #EET

Víme první výsledky doby odezvy #EET

Lupa.cz: Avast po spojení s AVG propustí 700 lidí

Avast po spojení s AVG propustí 700 lidí

Podnikatel.cz: Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

Lupa.cz: UX přestává pro firmy být magie

UX přestává pro firmy být magie

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

120na80.cz: 5 poporodních problémů a jejich řešení

5 poporodních problémů a jejich řešení

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Lupa.cz: Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat