NETGEAR představuje Digital Entertainer Live, kompaktní přehrávač multimédií a videa z internetu na HDTV

19. 1. 2010

[Tisková zpráva] Přístroj přehrává multimédia z paměťových USB zařízení, počítačů i síťových úložných zařízení; umožňuje přístup k YouTube, placeným videoserverům a dalším službám nabízejícím videa na internetu

Praha, 19. ledna 2010 – Společnost NETGEAR®, Inc. (NASDAQGM: NTGR), celosvětový dodavatel technologicky pokročilých značkových síťových řešení, dnes oficiálně uvádí na český trh nejnovější kompaktní multimediální přehrávač podporující připojení k internetu v rámci populární produktové řady „Digital Entertainer.“ Nové zařízení Digital Entertainer Live (EVA2000) představuje snadno použitelný a cenově velmi dostupný internetový přehrávač, který divákům umožňuje sledovat kolekce digitálních médií, videa ze služby YouTube a širokou škálu dalšího internetového obsahu na velkých televizních obrazovkách. Místo sledování stažených filmů a online videí na malých obrazovkách u počítačů nyní mohou uživatelé přehrávat kolekce médií uložených na paměťových USB zařízeních, v počítačích a síťových datových úložištích přímo na televizorech s vysokým rozlišením (HDTV) z pohodlí obývákových sedaček.

Kromě osobních kolekcí multimédií a služby YouTube mohou uživatelé snadno procházet, stahovat a přehrávat zpoplatněné filmové novinky (pay-per-view). Na svých televizorech mohou také sledovat videa z široké palety internetových zdrojů, jako jsou Hulu, Netflix® nebo CBS, prostřednictvím bezplatných zkušebních verzí softwaru a volitelných předplacených služeb. Zařízení Digital Entertainer Live všechny tyto funkce sdružuje v jediném kompaktním a velmi snadno skladném přístroji.

„Lidé shromažďují obrovské množství stažené či osobní digitální hudby, fotografií i filmů a sledují stále více internetových videí,“ řekl Phillip Pyo, ředitel produktového marketingu ve společnosti NETGEAR pro oblast multimediálních produktů. „Podle služby Video Metrix společnosti comScore došlo od ledna 2007 do července 2009 ke skokovému zvýšení o 331 procent, pokud jde o počet minut strávených sledováním videa průměrným divákem za měsíc. Tato doba se zvýšila ze 2 hodin a 31 minut na 8 hodin a 20 minut.“

„Velká většina uživatelů stále sleduje videa na malých počítačových obrazovkách, takže je logické předpokládat, že délka času stráveného přehráváním videa se bude dále prodlužovat s tím, jak budou zařízení typu Digital Entertainer Live dále usnadňovat sledování online videa na HDTV,“ doplnil Aleš Mudruňka, regionální ředitel pro Českou republiku, Slovensko a Maďarsko. „NETGEAR nyní nabízí cenově velmi dostupné, funkčně výborně vybavené a snadno použitelné řešení, které umožňuje nejen spolehlivou práci s domácími multimediálními soubory, ale i plnohodnotné přehrávání videa z oblíbených internetových stránek na největších obrazovkách v domácnostech – velkých televizorech.“

Přehrávání multimédií prakticky odkudkoli
NETGEAR EVA2000 je kompaktní domácí přehrávač médií typu „plug in and go“ (zapoj a používej) s jednoduchým dálkovým ovládáním, které uživatelům umožňuje snadný přístup k digitálním filmům, videoklipům, hudbě či fotografiím přímo z paměťových USB zařízení a jejich sledování na televizorech. Stačí, když uživatel zapojí paměťové USB zařízení obsahující digitální média do jednoho ze dvou USB 2.0 portů na zařízení EVA2000 a připojí tento přehrávač ke svému televizoru pomocí HDMI nebo kompozitního kabelu. Přehrávač NETGEAR EVA2000 je rovněž vybaven běžnými konektory RCA pro připojení ke starším analogovým televizorům.

Díky integrovanému síťovému portu lze zařízení EVA2000 snadno připojit ethernetovým kabelem k internetu a domácí síti, takže uživatelé získají přístup k digitálnímu obsahu uloženému v počítačích nebo síťových úložných zařízeních v domácí síti, stejně jako k internetovému obsahu přes webové rozhraní. Pokud uživatelé nemají poblíž televizoru k dispozici ethernetové připojení, mohou využít volitelného bezdrátového USB adaptéru pro přehrávač EVA2000 s označením EVAW111, který zařízení EVA2000 připojí k internetu a domácí síti prostřednictvím Wi-Fi. Pro připojení modelu EVA2000 k internetu a domácí síti lze případně použít i elektrické kabely – prostřednictvím zařízení typu powerline, například sady NETGEAR Home Theater Internet Connection Kit (XAVB1004).

Díky připojení zařízení Digital Entertainer Live k širokopásmovému internetu mohou uživatelé plně využívat populární službu YouTube – vyhledávat, procházet, filtrovat a sledovat miliony videí zcela bez počítače. Populární videa již tedy uživatelé nemusejí sledovat jen na menších plochách monitorů u počítačů, ale mohou si dopřát komfort velké televizní obrazovky v pohodlí obývacích pokojů.

Aby bylo vyhledávání internetového videoobsahu ještě komfortnější, dodává se NETGEAR Digital Entertainer Live s integrovaným vyhledavačem internetových videí, který dokáže najít videa na webu po celém světě. Přístroj dynamicky vyhledává internetová videa na více než 100 000 webových stránek pomocí klíčových slov, aniž by bylo zapotřebí počítače. Funkce vyhledávání přináší dynamické výsledky s každým zadaným písmenem a automaticky kategorizuje oblíbená témata do složek, s nimiž lze později velmi snadno pracovat.

Snadný přístup i k placenému internetovému obsahu
NETGEAR Digital Entertainer Live rovněž podporuje zpoplatněné filmy „na vyžádání,“ kdy si uživatelé mohou koupit nebo vypůjčit stovky filmových novinek, jakmile jsou dostupné na DVD, a během pár minut je začít sledovat. Již není třeba čekat na poštu nebo jezdit do nejbližší půjčovny. Filmy lze jednoduše procházet přímo v televizoru a stahovat je na paměťové USB zařízení pomocí přehrávače Digital Entertainer Live a příslušné služby nabízející online filmy.

Zařízení EVA2000 nabízí rovněž možnost bezplatného vyzkoušení služby VuNow, která zajišťuje přístup ke stovkám dalších internetových videí nebo internetovým televizním a rozhlasovým stanicím (např. Bloomberg, CNN Video, C-SPAN, ESPN, 2DF, Al Jazeera, BBC Worldwide, CCTV, DWTV, Euronews, EuroSport, France 24, Orange Sport, RTL či Sky News). Digital Entertainer Live je dodáván také s možností bezplatného vyzkoušení softwaru PlayOn. Při použití tohoto volitelného softwaru na počítači připojeném k internetu a domácí síti mohou uživatelé sledovat televizní pořady a filmy z oblíbených služeb internetového videa, jako jsou Hulu, Netflix, Amazon Video On Demand, BBC iPlayer, CBS, NFL, Australian Broadcasting Corp. a další, kdekoli je daná služba běžně dostupná přes internet.

„Množství digitálních médií – televizních seriálů, filmů, fotografií a hudby – ukládaných na počítače a další zařízení v domácnostech a také na internetu stále roste,“ říká Jayant Dasari, analytik pro výzkum širokopásmové a televizní infrastruktury ve společnosti Parks Associates. „Někteří lidé ve skutečnosti své osobní počítače zcela naplnili multimediálními soubory, takže potřebují externí úložná zařízení, typicky taková, která se připojují přes USB. Kvůli tomuto nárůstu distribuovaného multimediálního obsahu hledají zákazníci způsoby, jak svá digitální multimédia a online videa přehrávat na jednom místě. Přístroje s připojením k internetu jsou velmi vhodným řešením, které umožňuje, aby si celé rodiny užívaly sledování nejširšího spektra digitálního obsahu na HDTV z pohodlí svých obývacích pokojů.“

Cena a dostupnost
Zařízení NETGEAR Digital Entertainer Live (EVA2000) je na českém trhu v prodeji prostřednictvím autorizovaných distributorů, resellerů a obchodních partnerů společnosti NETGEAR za doporučenou koncovou cenu 2 990 Kč. Bezdrátový USB adaptér pro Digital Entertainer Live (EVAW111) se začne prodávat během nejbližších týdnů za předpokládanou doporučenou koncovou cenu 799 Kč.

Podrobnosti o produktech společnosti NETGEAR, výuková videa a další informace lze najít na webu www.delive.net­gear.com. Více informací o přehrávači NETGEAR EVA2000 je k dispozici na českém webu www.netgear.cz/cs/pro­dukty/pro-domaci-uzivatele/mul­timedia/eva2000­.html. Fotografii modelu EVA2000 ve vysokém rozlišení lze stáhnout klepnutím na odkaz www.netgear.com/u­pload/product/e­va2000/eva2000_pro­ductimage_web­hires.tif.

O společnosti NETGEAR
Společnost NETGEAR, jejíž centrála je v kalifornském městě Santa Clara, působí na světových trzích informačních a komunikačních technologií již od roku 1996. Nejprve byla založena jako divize společnosti Bay Networks, v roce 1998 tuto společnost koupil Nortel Networks. V roce 2001 se NETGEAR od Nortel Networks oddělil a stal se samostatnou firmou. Od července 2003 je NETGEAR obchodovatelný na NASDAQ (NTGR). Evropské logistické centrum společnosti se nachází v holandském Moerdijku.

Na český trh společnost NETGEAR oficiálně vstoupila na začátku roku 2007 otevřením svého přímého zastoupení. Zaměřuje se především na síťové produkty, řešení a služby, v nichž patří mezi nejúspěšnější zařízení pro domácí uživatele, malé a středně velké společnosti, zejména díky pokročilým funkcím, stylovému designu a neustálým inovacím, které udávají vývoj trhu. NETGEAR poskytuje špičkovou kvalitu svých řešení, od 1. května 2007 nabízí doživotní záruku na všechny ProSafe produkty. Výrobky společnosti NETGEAR nabízí svým uživatelům možnost sdílet připojení k internetu, periferní zařízení, soubory, digitální multimediální obsah a aplikace mezi počítači a dalšími elektronickými přístroji s přístupem k internetu. Další informace najdete na webových stránkách www.netgear.cz, případně www.netgear.com.

Vitalia.cz: To není kašel! Správná diagnóza zachrání život

To není kašel! Správná diagnóza zachrání život

DigiZone.cz: Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

120na80.cz: Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

DigiZone.cz: Milan Kruml: procházka TV historií

Milan Kruml: procházka TV historií

120na80.cz: Bojíte se encefalitidy?

Bojíte se encefalitidy?

Podnikatel.cz: Víme první výsledky doby odezvy #EET

Víme první výsledky doby odezvy #EET

DigiZone.cz: Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Podnikatel.cz: EET zvládneme, budou horší zákony

EET zvládneme, budou horší zákony

Měšec.cz: Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

Podnikatel.cz: Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET

Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET

Lupa.cz: UX přestává pro firmy být magie

UX přestává pro firmy být magie

120na80.cz: 5 poporodních problémů a jejich řešení

5 poporodních problémů a jejich řešení

120na80.cz: Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Podnikatel.cz: Změny v daních z příjmů u zaměstnávání

Změny v daních z příjmů u zaměstnávání

Lupa.cz: Avast po spojení s AVG propustí 700 lidí

Avast po spojení s AVG propustí 700 lidí

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

Vitalia.cz: Pravda o přibírání na zimu

Pravda o přibírání na zimu