NETGEAR rozšiřuje nabídku smart business řešení pro podnikové sítě

13. 3. 2011

[Tisková zpráva] Řiditelný 24portový 10GE L2+ přepínač ProSafe XSM7224S nabízí firmám zvýšení rychlosti jejich datových center až na hranici odpovídající největším podnikům

Praha, 10. března 2011 – společnost NETGEAR®, Inc. (NASDAQGM: NTGR), celosvětový dodavatel technologicky pokročilých značkových síťových řešení, dnes oznámila rozšíření stávajícího portfolia firemních produktů o řiditelný 24portový 10GE (10 Gb/s) L2+ přepínač ProSafe XSM7224S. Díky nasazení tohoto vysoce výkonného přístroje mohou firmy zvýšit rychlost svých datových center až na hranici odpovídající velkým podnikům, přičemž cena i složitost tohoto řešení je mnohem menší, než u klasických řešení určených pro velké podnikové sítě.

Řiditelné přepínače NETGEAR jsou navrženy pro firmy, které vyžadují profesionální enterprise řešení, avšak s příznivějšími náklady na vlastnictví. Modely řady XSM mohou být využity jako hlavní servery přidané do stávajícího racku, kde zajistí výrazné navýšení výkonu a snížení doby odezvy, případně jako centrální přepínače s vysokým výkonem a podporou L3 a L4 vrstev. Řešení NETGEAR ProSafe Network Management System (NMS2000), které je součástí dodávky přepínače ProSafe XSM7224S, zákazníkům poskytuje jednoduché rozhraní pro sledování i konfiguraci všech L2 a L3 přepínačů NETGEAR.

„Největším problémem, se kterým se firmy potýkají, je nutnost nasazení IT řešení pro nižší počet zaměstnanců a omezený rozpočet, který se flexibilně nepřizpůsobuje požadavkům na rozšíření sítě, řekl Jim Browning, analytik společnosti Gartner. „V období finanční krize nastala nová éra ekonomické disciplíny při rozhodování o rozšíření IT sféry ve firmách. Už se neřeší, zda inovace přinesou kýžený efekt, ale zda je cena odpovídající výsledným přínosům nového řešení. Středně velké firmy proto nyní vyžadují IT řešení, která nenabourají finanční politiku, a přitom poskytnou flexibilní možnost rozšíření a následné správy.“

„Nový přepínač NETGEAR XSM7224S zajišťuje klientům minimální výpadky provozu i velmi příznivé náklady,“ uvedl Michelle Dunn, vicepresident pro obchod ve společnosti GHA Technologies. „Společnost NETGEAR se díky svým precizním produktům stala jedničkou mezi našimi dodavateli síťových produktů pro podnikové sítě.“

„Firmy dnes při nákupu nových produktů kladou maximální důraz na praktický přínos řešení v rámci jejich společnosti, jeho spolehlivost a výhodnost poměru ceny k výkonu,“ doplnil Aleš Mudruňka, regionální ředitel společnosti NETGEAR pro Českou republiku, Slovensko a Maďarsko. „Naše novinka z oblasti řiditelných přepínačů opět dokazuje, že NETGEAR naplňuje svůj závazek dodávat spolehlivá a cenové dostupná řešení pro podnikovou klientelu.“

Nový  řiditelný 24por­tový 10 GE L2+ přepínač (XSM7224S) bude na českém trhu dostupný během března 2011 prostřed­nictvím autorizovaných distributorů, resellerů a obchodních partnerů společnosti NETGEAR za doporučenou koncovou cenu 245 000 Kč vč. DPH. Upgrade na tři licence (XSM7224L) bude možné dokoupit za 59 000 Kč vč. DPH. Na zařízení je poskytována doživotní záruka společnosti NETGEAR.

Více informací o řiditelných přepínačích NETGEAR ProSafe je k dispozici na webových stránkách www.netgear.com/pro­ducts/busines­s/switches/fu­lly-managed-switches/

O společnosti NETGEAR

Společnost NETGEAR (NASDAQGM: NTGR) navrhuje inovativní, značková techno­logická  řešení, která odpovídají na specifické síťové,  úložné a bezpečnostní pot­řeby malých či středně velkých firem a domácích uživatelů. Nabízí ucelené portfolio síťových produktů, které umožňují uživatelům sdílet připojení k internetu, periferní zařízení, soubory, digitální multimediální obsah a aplikace mezi více počítači a dalšími elektronickými přístroji s přístupem k internetu. Produkty jsou postaveny na osvědčených technologiích bezdrátového připojení, ethernetu a rozvodů elektrické energie, přičemž je u nich kladen důraz na spolehlivost, snadné ovládání, pokročilé funkce, stylový design a neustálé inovace. NETGEAR poskytuje špičkovou kvalitu svých řešení, od 1. května 2007 nabízí doživotní záruku na všechny ProSafe produkty. Produkty NETGEAR se prodávají na více než 26 000 obchodních místech po celém světě a prostřednictvím více než 39 000 prodejců s přidanou hodnotou. Společnost sídlí v San Jose v Kalifornii a má pobočky v 25 zemích. NETGEAR je partner programu ENERGY STAR®. Další informace jsou k dispozici na webových stránkách www.netgear.cz, případně www.netgear.com. Sledujte společnost NETGEAR na twitter.com/NET­GEAR a www.facebook.com/NET­GEAR.

Lupa.cz: Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Root.cz: Vypadl Google a rozbilo se toho hodně

Vypadl Google a rozbilo se toho hodně

Měšec.cz: mBank cenzuruje, zrušila mFórum

mBank cenzuruje, zrušila mFórum

DigiZone.cz: HD programy ČT i v UPC Horizon

HD programy ČT i v UPC Horizon

Podnikatel.cz: Snížení DPH na 15 % se netýká všech

Snížení DPH na 15 % se netýká všech

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

DigiZone.cz: Další dva kanály nabídnou HbbTV

Další dva kanály nabídnou HbbTV

Podnikatel.cz: Berňák kvůli EET prodlužuje otevírací dobu

Berňák kvůli EET prodlužuje otevírací dobu