NETGEAR vylepšuje ochranu firemních dat

18. 1. 2011

[Tisková zpráva] Nová výkonná aplikace ReadyNAS Replicate výrazně snižuje složitost tradičních zálohovacích řešení

Praha, 18. ledna 2011 – Společnost NETGEAR(NASDAQGM: NTGR), celosvětový dodavatel inovativních produktů pro domácnosti, firmy i poskytovatele internetových služeb, oznámila uvedení nového řešení ReadyNAS Replicate. Tento software zjednodušuje zálohu a obnovu dat a je určen primárně pro firemní prostředí. ReadyNAS Replicate poskytuje jediné komplexní rozhraní, jež zákazníkům umožňuje plánovat zálohovací úlohy a obnovovat data napříč různými lokacemi, což přispívá k úspoře času a rychlejší návratnosti investic.

IT oddělení hledající  spolehlivou správu dat a nejvhodnější nástroje pro jejich kopírování mezi více umístěními mohou bez obav využít ReadyNAS Replicate – sníží tak provozní náklady a standardizují proces obnovy v případě havárie. Zákazníci mají navíc možnost vyhnout se komplexnímu skriptování a hodinám úsilí vynaloženého na práci s proprietárními řešeními. Vyšší spolehlivosti je dosaženo nejlepšími nástroji ověřenými v praxi, například správou systémových snapshotů a zabudovaných VPN připojení, jediná konzole pro správu také samozřejmě výrazně zjednodušuje zálohování a obnovu dat mezi centrálou a i tím nejmenším odloučeným pracovištěm. Obchodní partneři společnosti NETGEAR mohou využít řešení ReadyNAS Replicate pro pokrytí potřeb jednotlivých zákazníků a jejich pracovišť a zprostředkovat jim tak vysoce dostupné zálohovací služby s možností spolehlivé obnovy dat.

Ve zprávě Market Insight z listopadu 2010 uvedl analytik společnosti Gartner Jim Browning: „Jednou z hlavních činností, plánovaných mnoha středně velkými firmami na první polovinu roku 2011, je implementace nového zálohovacího datového úložiště nebo rozšíření stávajícího pro obnovení dat v případě havárie.“

„Jedná se přesně o takové řešení, které jsme dlouhodobě hledali – výrazně nám usnadňuje správu zálohovacích i havarijních plánů obnovy dat pro naše systémy a servery,“ řekl systémový IT manažer Dave Bott z St. Catharine’s Public Library. „NETGEAR ReadyNAS Replicate nabízí propracovanou možnost správy z jediné konzole a šetří můj čas, který bych jinak trávil zdlouhavým konfigurováním zálohovacích úloh, skriptů, snapshotů, připojováním firewallů a řadou reportovacích funkcí v každé pobočce naší společnosti.“

„NETGEAR se dlouhodobě zaměřuje na problematiku zálohování v malých i velkých firmách s více pobočkami,“ doplnil Drew Meyer, ředitel společnosti NETGEAR pro storage marketing. „Kombinace dostupného desktopového řešení s nástrojem pro spolehlivou a jednoduchou správu dat nyní nabízí všem zákazníkům univerzální a výjimečné storage řešení, které pokryje naprostou většinu jejich současných požadavků.“

Cena a dostupnost

Řešení NETGEAR ReadyNAS Replicate je již aktuálně k dispozici prostřednictvím sítě obchodních partnerů společnosti NETGEAR a vyžaduje samostatnou přenosnou licenci pro desktopový nebo rackový systém. Pro desktopové NASy modelových řad ReadyNAS NVX, Ultra a Pro 2, 4, 6 platí doporučená koncová cena 4 490 Kč. Pro zařízení ReadyNAS určená k montáži do stojanu byla doporučená koncová cena stanovena na 8 890 Kč. Více informací najdete na webových stránkách www.netgear.com/re­plicate

O společnosti NETGEAR

Společnost NETGEAR (NASDAQGM: NTGR) navrhuje inovativní, značková techno­logická řešení, která odpovídají na specifické sí­ťové, úložné  a bezpečnostní pot­řeby malých či středně velkých firem a domácích uživatelů. Nabízí ucelené portfolio síťových produktů, které umožňují uživatelům sdílet připojení k internetu, periferní zařízení, soubory, digitální multimediální obsah a aplikace mezi více počítači a dalšími elektronickými přístroji s přístupem k internetu. Produkty jsou postaveny na osvědčených technologiích bezdrátového připojení, ethernetu a rozvodů elektrické energie, přičemž je u nich kladen důraz na spolehlivost, snadné ovládání, pokročilé funkce, stylový design a neustálé inovace. NETGEAR poskytuje špičkovou kvalitu svých řešení, od 1. května 2007 nabízí doživotní záruku na všechny ProSafe produkty. Produkty NETGEAR se prodávají na více než 26 000 obchodních místech po celém světě a prostřednictvím více než 39 000 prodejců s přidanou hodnotou. Společnost sídlí v San Jose v Kalifornii a má pobočky v 25 zemích. NETGEAR je partner programu ENERGY STAR. Další informace jsou k dispozici na webových stránkách www.netgear.cz, případně www.netgear.com. Sledujte společnost NETGEAR na twitter.com/NET­GEAR a www.facebook.com/NET­GEAR.

© 2011 NETGEAR, Inc. NETGEAR, logo NETGEAR a Smart Wizard jsou ochranné známky nebo registrované ochranné známky společnosti NETGEAR, Inc. ve Spojených státech a dalších zemích. Ostatní názvy značek a produktů jsou ochranné známky nebo registrované ochranné známky příslušných majitelů. Uvedené informace podléhají změnám bez upozornění. Všechna práva vyhrazena.

Root.cz: Vypadl Google a rozbilo se toho hodně

Vypadl Google a rozbilo se toho hodně

Vitalia.cz: Láska na vozíku: Přitažliví jsme pro tzv. pečovatelky

Láska na vozíku: Přitažliví jsme pro tzv. pečovatelky

DigiZone.cz: Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

DigiZone.cz: Další dva kanály nabídnou HbbTV

Další dva kanály nabídnou HbbTV

Měšec.cz: Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

Lupa.cz: Seznam mění vedení. Pavel Zima v čele končí

Seznam mění vedení. Pavel Zima v čele končí

Podnikatel.cz: Dárky v podnikání. Jak je uplatnit v daních?

Dárky v podnikání. Jak je uplatnit v daních?

Vitalia.cz: Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Měšec.cz: Banky mlží o nákladech na předčasnou splátku hypotéky

Banky mlží o nákladech na předčasnou splátku hypotéky

DigiZone.cz: Flix TV má set-top box s HEVC

Flix TV má set-top box s HEVC

DigiZone.cz: HD programy ČT i v UPC Horizon

HD programy ČT i v UPC Horizon

DigiZone.cz: Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?