NetHDD.eu - soutěž o doživotní užívání síťového disku zdarma při příležitosti oficiálního spuštění služby

[Tisková zpráva] 1. července 2008 začíná oficiální provoz síťového disku NetHDD. Zároveň tak skončí víc jak půl roku trvající promo akce, která uživatelům umožnila zdarma využívat síťový disk o velikosti 1GB.

Ku příležitosti zahájení oficiálního provozu bylo pro uživatele NetHDD připraveno slosování o zajímavé ceny. Zákazníci, kteří si do 7. července včetně objednají některý z placených programů, mohou vyhrát doživotní užívání síťového disku NetHDD zdarma, nebo prodloužení zaplaceného období na dvojnásobek.

NetHDD je síťový disk o velikosti úložného prostoru až 20 GB s měsíčním přenosem až 100 GB. Síťový disk má nesčetně různých využití, např. lze NetHDD používat pro sdílení či výměnu dat s klientem nebo kolegou, místo USB flash disku k zálohování či přenosu dat, na prezentaci statických stránek (např. blogu vytvořeného v iWeb), ke zveřejnění sdílených kalendářů, nebo v kombinaci s připojenou doménou 3. řádu (např. download.doma­in.tld) jako úložiště pro download centrum vašich internetových stránek.

Síťový disk NetHDD lze využívat prakticky ve všech současných operačních systémech (Windows XP, Windows Vista, MacOSX, Linux, Solaris a další). Síťový disk NetHDD je založen na technologii WebDAV, která používá stejný protokol jako webové stránky – síťový disk tak bude dostupný i ve firemních sítích, kde z bezpečnostních důvodů často nelze spouštět jiné programy vyžadující internetové připojení. Připojení síťového disku je velice snadné a nevyžaduje žádné dodatečné instalace. Obsluha síťového disku je velmi jednoduchá a obejde se bez asistence informačního technika či administrátora. Jedinou podmínkou pro využívání služeb NetHDD je internetové připojení.

Novinkou je možnost připojení až deseti domén druhého řádu (tvar domain.tld), čímž se z NetHDD stává statický webhosting o úložném prostoru až 20GB. Další novinkou je také připojení k síťovému disku pomocí protokolu FTP, který je nyní alternativou k připojení zmíněným protokolem WebDAV.

Stávající uživatelé si mohou od dnešního dne v klientské sekci vybrat program, který budou chtít nadále využívat. Nový uživatelé si jednoduše vyberou z nabídky a vytvoří si účet nový. Kromě plánu Free je k disposici několik placených variant s možností slevy až 16% při objednávce na celý rok.