NextiraOne Czech uspěla v externím auditu podle normy ISO 10006

[Tisková zpráva] Praha, 27. října 2009 – Společnost NextiraOne Czech úspěšně prošla nezávislým odborným auditem projektového managementu dle normy ISO 10006 – „Management jakosti – Směrnice jakosti v managementu projektu“. Tato mezinárodně uznávaná norma poskytuje návody pro prvky systému jakosti a zaměřuje se především na procesy při řízení projektu a zvyšování jejich kvality. Zdárně uzavřený externí audit doplňuje řadu oborových certifikátů, které se společnosti NextiraOne Czech podařilo získat v předchozím období, a to ISO 9001, ISO 14001, ISO 20000 a ISO 27001.

Norma ISO 10006, jejíž dodržování bylo ve společnosti NextiraOne Czech prověřeno externím auditem, nabádá ke komplexnímu pohledu na realizaci projektů. Systém řízení vycházející z této normy se vztahuje nejen na řízení projektu, ale také na organizační zabezpečení. Pravidla jsou aplikována na procesy vztahující se ke zdrojům – zaměstnancům, prostředkům pro realizaci i finančním zdrojům. Součástí normy jsou také zásady pro procesy realizace, monitorování, analýzu a zdokonalování.

Martin Švambera, Service & Delivery Director NextiraOne Czech, k provedenému auditu říká: „Podstoupený audit je dalším pozitivním sdělením směrem ke klientům – dokážeme splnit jejich požadavky i potřeby projektu podle transparentních, předem definovaných, mezinárodně upravených pravidel. Ať už je projekt krátkodobý nebo dlouhodobý, malý nebo rozsáhlý a produkt jakýkoliv, dodáme zákazníkovi přesně takové řešení, které mu bude plně vyhovovat jak po stránce ekonomické, tak i technické, provozní, bezpečností, ekologické i estetické.“

ISO 10006
Oborová norma ISO 10006 je postavena na základech ISO 9001 a jako taková není určena k certifikaci ani registraci. Je návodem pro aplikaci managementu jakosti v projektech různé velikosti a časové náročnosti. Doporučení z ní vzešlá se dají vztáhnout na různá prostředí, druhy projektů, stejně jako typy procesů. Norma nabízí definice základních skupin procesů řízení projektů, a to: příprava projektu, řízení projektu a projektového reportingu, zpětná vazba a vyhodnocení projektu. Externí audit potom identifikuje míru shody mezi návody vycházející z normy a zavedenými procesy v rámci společnosti.

O společnosti NextiraOne Czech
Společnost NextiraOne s ústředím v Paříži je předním evropským expertem na komunikační služby. Navrhuje, implementuje a poskytuje podporu pro řešení všech komunikačních potřeb svých zákazníků, od hlasu a mobility, přes zabezpečení až po aplikace. Dodává dokonale integrovaná, ucelená komunikační řešení, jež dlouhodobě využívají nejlepší technologie na trhu a přinášejí zákazníkům maximální užitek. Společnost je držitelem partnerských certifikací nejvyššího stupně, tzv. zlatých certifikací, společností Alcatel-Lucent, Cisco a Genesys, které odráží odborné schopnosti jejích zaměstnanců. V roce 2007 se NextiraOne Czech stala nejlepším EMEA partnerem pro střední a východní Evropu společnosti Genesys a získala cenu Enterprise Partner of the Year společnosti Cisco Systems. V září 2008 se také stala certifikovaným partnerem Microsoft. Další informace najdete na webu: www.nextiraone-eu.com nebo www.nextiraone.cz.

Vitalia.cz: Pravda o přibírání na zimu

Pravda o přibírání na zimu

Vitalia.cz: Analýza letáků: Na co lákají do prodejen?

Analýza letáků: Na co lákají do prodejen?

Podnikatel.cz: V restauraci bez cigaret? Sněmovna kývla

V restauraci bez cigaret? Sněmovna kývla

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

Podnikatel.cz: Udávání kvůli EET začalo

Udávání kvůli EET začalo

Měšec.cz: Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Podnikatel.cz: Daňové úlevy s EET nestačí. Budou zdražovat

Daňové úlevy s EET nestačí. Budou zdražovat

Podnikatel.cz: Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy

Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy

Root.cz: Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

120na80.cz: Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...

Podnikatel.cz: Chtějte údaje k dani z nemovitostí do mailu

Chtějte údaje k dani z nemovitostí do mailu

Root.cz: 250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

Vitalia.cz: To nejhorší při horečce u dětí: Febrilní křeče

To nejhorší při horečce u dětí: Febrilní křeče

120na80.cz: Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Root.cz: Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem