Nextra Wireless mění jméno na Telenor Networks

27. 9. 2001

Nextra Wireless mění jméno na Telenor Networks

Praha, 26. září 2001 --- Přední provozovatel pevné bezdrátové sítě (FWA) v pásmu 26 GHz mění jméno z dosavadního NEXTRA Wireless s.r.o. na Telenor Networks s.r.o. Tato změna se uskutečňuje v návaznosti na změnu organizační struktury mateřské společnosti Telenor. Předmět činnosti společnosti se přitom nemění, Telenor Networks se i nadále zaměřuje na pronájem přístupové infrastruktury pro řešení „poslední míle“ telekomunikačním operátorům.

„V rámci změny organizační struktury naší mateřské společnosti realizované s cílem lépe odlišit jednotlivé obchodní aktivity holdingu v různých oblastech telekomunikací dochází k převedení naší společnosti pod divizi Telenor Network Services, která se stejně jako naše společnost zaměřuje na poskytování služeb operátorům. Změnu jména vítáme a věříme, že přispěje k posílení vnímání naší společnosti jakožto předního poskytovatele řešení poslední míle,“ říká Vojtěch Vrba, ředitel společnosti Telenor Networks.

Společnost Telenor Networks je jedním ze tří provozovatelů FWA (Fixed Wireless Access) sítě v pásmu 26 GHz v České republice a jako jediná se zaměřuje pouze na služby pro operátory. Komerční provoz zahájila jako první z držitelů licence na výstavbu této nové širokopásmové sítě a za pouhý rok svého působení na českém trhu již dosáhla pokrytí 13 největších měst. Služby společnosti Telenor Networks jsou určeny pro poskytovatele Internetu, telekomunikační operátory a mobilní operátory. Jedná se o velmi flexibilní alternativní řešení „poslední míle“, které umožňuje poskytovat široké spektrum služeb pro firemní klientelu (vysokokapacitní připojení k Internetu, virtuální privátní sítě, přenos hlasu prostřednictvím internetového protokolu, klasické hlasové služby typu EURO ISDN 30 a další). Mezi zákazníky Telenor Networks patří například společnosti NEXTRA Czech Republic (řada produktů Nextlink), Aliatel (řada produktů Speedline 26) či Contactel.

Společnost Telenor Networks (dříve Nextra Wireless) vznikla v září roku 2000, kdy v rámci výběrového řízení vyhlášeného ČTÚ získala licenci na provoz FWA sítě v pásmu 26 GHz. Ihned po získání licence zahájila výstavbu sítě v největších městech a již na konci listopadu úspěšně uzavřela pilotní projekty v Praze, Brně, Ostravě a Plzni. Pouhé dva měsíce po získání licence, 1. prosince 2000, zahájila v těchto městech komerční provoz a jako první z provozovatelů této nové vysokorychlostní bezdrátové sítě nabídla své služby zákazníkům. Na začátku letošního roku pak zprovoznila základové stanice v dalších pěti velkých městech a rozšířila pokrytí v Praze a Brně tak, aby dosáhla maximálního pokrytí všech potenciálních zákazníků. V současné době poskytuje služby ve 13 českých a moravských městech (Praha, Brno, Ostrava, Plzeň, Liberec, České Budějovice, Hradec Králové, Zlín, Olomouc, Ústí nad Labem, Pardubice, Mladá Boleslav, Jablonec nad Nisou).

Telenor Networks je 100% dceřinnou společností norského telekomunikačního gigantu Telenor AS, který působí v 29 zemích světa a svými aktivitami zasahuje do všech oblastí telekomunikací od Internetu, přes satelitní sítě až po mobilní komunikace. Zázemí mateřského holdingu Telenor, dosavadní zkušenosti s provozem sítě a jednoznačné zaměření na velkoobchodní služby dávají zákazníkům společnosti Telenor Networks záruku stabilního a důvěryhodného partnera.

Další informace:

www.telenornet­works.cz
Martina Machová
Telenor Networks
tel. +420 2 96355111
e-mail: martina.macho­va@telenor.com

Daniela Beranová
Herald Communications
tel. +420 2 24232650
e-mail: beranova@herald-pr.cz

DigiZone.cz: Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Měšec.cz: Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

Vitalia.cz: To není kašel! Správná diagnóza zachrání život

To není kašel! Správná diagnóza zachrání život

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

DigiZone.cz: Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

DigiZone.cz: Milan Kruml: procházka TV historií

Milan Kruml: procházka TV historií

Lupa.cz: Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Podnikatel.cz: Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET

Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET

Lupa.cz: Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

120na80.cz: Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Lupa.cz: Avast po spojení s AVG propustí 700 lidí

Avast po spojení s AVG propustí 700 lidí

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Lupa.cz: UX přestává pro firmy být magie

UX přestává pro firmy být magie