NGN řešení na platformě TENNET připojí zákazníky AMT

[Tisková zpráva] Praha, 14. března 2007 – SITRONICS Telecom Solutions uzavřel smlouvu o dodávce NGN řešení s ruským telekomunikačním operátorem AMT, který se specializuje na poskytování služeb firemním zákazníkům. SITRONICS TS při realizaci zakázky využije klíčové produkty své nejnovější komunikační platformy TENNET, založené na technologii AdvancedTCA. Dodané řešení zajistí plnohodnotné připojení zákazníků AMT k veřejné telefonní síti prostřednictvím ISDN (PRA) rozhraní. Nový systém je naplánován pro uvedení do komerčního provozu v průběhu druhého čtvrtletí roku 2007.

„SITRONICS TS získal za poslední rok významné zkušenosti s praktickým provozem sítí příští generace," uvedl Nihad Hurem, generální ředitel společnosti SITRONICS Telecom Solutions. „Tyto zkušenosti nyní oceňují naši noví zákazníci, kteří hledají moderní a cenově efektivní přístup k modernizaci své infrastruktury a nabídky telekomunikačních služeb.“

Součástí dodávky řešení TENNET pro společnost AMT je řídící prvek (softswitch) MGC 9800 a komunikační brána TGX 6800 s kapacitou 6 000 tranzitních portů, která v běžném provozu umožňuje zajistit obsluhu až několika desítek tisíc koncových zákazníků. Implementaci systému a další služby bude v rámci smlouvy s AMT zajišťovat moskevská pobočka SITRONICS TS.

Platforma TENNET umožňuje spojení hlasových, datových a obsahově orientovaných služeb do jednotné komunikační sítě založené na IP technologii. Otevřená průmyslová architektura AdvancedTCA určená pro budování nového telekomunikačního prostředí usnadňuje implementaci nových řešení založených na Internetových technologiích.Ve spojení s efektivní správou sítě a snadným rozšiřováním kapacity i počtu podporovaných služeb přináší NGN platforma TENNET svým uživatelům významné snížení provozních nákladů a otevírá nové zdroje příjmů.