Nokia 2710 Navigation Edition a Nokia 2710 classic přinášejí mapy, lokalizaci a navigaci na nové trhy

7. 12. 2009

[Tisková zpráva] Přístroje s podporou navigace uvádějí novou třídu mobilních telefonů určenou především pro Střední východ a Afriku

Káhira, Egypt/Praha, 7. prosince 2009 – Nokia dnes představila nejnovější zástupce skupiny přístrojů zaměřených na mapy a navigaci – Nokia 2710 Navigation Edition a Nokia 2710 classic. Přírůstky disponují vestavěnou GPS a z výroby nahranou aplikací Nokia Maps a samotnými mapami, což z nich činí nejdostupnější GPS zařízení z širokého portfolia telefonů Nokia.

Oba telefony budou dostupné ve druhém čtvrtletí roku 2010, přičemž u modelu Nokia 2710 Navigation Edition je očekávaná prodejní cena bez daní a dotací 140 €. Nokia 2710 classic, která bude k dispozici s kratší licencí pro navigaci a jejíž balení neobsahuje držák do auta CR-118, bude nabízena za cenu 100 €. Na českém trhu bude dostupný model Nokia 2710 Navigation Edition, prodávat se začne začátkem druhého kvartálu 2010 za orientační cenu 140 € bez dní a dotací.

Vzhledem k této příznivé a dostupné ceně lze očekávat, že oba nové přístroje budou populární jak v rozvinutých, tak rozvojových zemích. Telefony byly optimalizovány pro využití v městské zástavbě, menších městech i v odlehlejších oblastech. Oba také nabízejí možnost pěší navigace k cíli po přímce a vestavěný digitální kompas. Pěší navigace po přímce je přitom vhodná zejména pro navigaci v oblastech, kde neexistují cesty. Další funkce zahrnují turn-by-turn automobilovou navigaci s hlasovými pokyny a funkci přepočítávání tras. Navigační funkce obou telefonů jsou přitom jednoduše dostupné prostřednictvím dedikovaného tlačítka.

„Existuje jasný trend nabízet navigaci, mapy a služby mobilních sítí závislé na aktuální poloze a všechny je integrovat v jediném mobilním telefonu. To oproti využití dvou samostatných zařízení přináší jasné výhody,“ říká Alex Lambeek, viceprezident divize mobilních telefonů společnosti Nokia. „Samozřejmě, v okamžiku kdy přicházíte s touto koncepcí k novým lidem do nových zemí a s novou cenou, je třeba se ujistit, že je v těchto nových lokálních podmínkách vaše nabídka relevantní. Díky Nokia Maps umožňuje Nokia využívat navigaci v největším počtu států světa, přičemž neustále pracujeme na rozšiřování pokrytí do dalších zemí.“

S ohledem na to, že cena i pokrytí mobilních datových služeb jsou občas limitované, jsou relevantní mapy přímo předinstalovány v mobilním telefonu. Díky tomu nedostupnost připojení k internetu či nedostatek kreditu nemají vliv na možnost použít navigační funkce.

Nokia představila také svou novou řadu cenově dostupných a snadno ovladatelných mobilních telefonů Nokia 1280, Nokia 1616, Nokia 1800, Nokia 2220 slide a Nokia 2690. Díky předpokládané prodejní ceně začínající již na 20 € bez daní a dotací je tato produktová řada vhodná pro zákazníky z celého světa.

„Věříme v budování obsáhlé nabídky přístrojů, která dokáže vyhovět kompletnímu spektru požadavků. Celá tato produktová řada bude sloužit široké škále lidí, bude podporovat podnikatele a nabídne koncovým uživatelům přístup ke vzdělání, zábavě i možnosti spojit se s přáteli a rodinou,“ pokračuje Lambeek. „Služby jako Nokia Life Tools a Ovi Mail nabízejí uživatelům velké spektrum příležitostí, včetně možnosti získat svoji první digitální identitu, a to bez nutnosti použít počítač. Díky našemu dlouhodobému příslibu pro rozvíjející se trhy získají lidé žijící v odlehlých oblastech možnost přístupu k informacím, které jim pomohou při jejich informovaných rozhodnutích a které budou mít pozitivní a trvalý dopad na jejich životy.“

O společnosti Nokia
Nokia je průkopníkem v mobilní telekomunikaci a světovým leaderem ve výrobě mobilních zařízení. Dnes spojuje lidi novými a různorodými způsoby – kombinací vyspělé mobilní technologie s přizpůsobenými službami. To uživatelům umožňuje být nablízku věcem, na kterých jim záleží. Nabízí také komplexní mapové podklady pomocí map NAVTEQ a dále technologie, řešení a služby mobilních sítí prostřednictvím Nokia Siemens Networks.

Root.cz: Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Vitalia.cz: Pravda o přibírání na zimu

Pravda o přibírání na zimu

DigiZone.cz: Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

DigiZone.cz: Milan Kruml: procházka TV historií

Milan Kruml: procházka TV historií

Vitalia.cz: Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Vitalia.cz: Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Podnikatel.cz: Změny v daních z příjmů u zaměstnávání

Změny v daních z příjmů u zaměstnávání

Podnikatel.cz: Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Podnikatel.cz: EET zvládneme, budou horší zákony

EET zvládneme, budou horší zákony

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

Lupa.cz: Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Lupa.cz: UX přestává pro firmy být magie

UX přestává pro firmy být magie