Nokia a Siemens představují management obchodních jednotek

28. 8. 2006

[Tisková zpráva] Společnosti Nokia a Siemens představily management obchodních jednotek a regionální vedení společnosti Nokia Siemens Networks. Toto jmenování bude platné po zahájení fungování nové společnosti, které se očekává k 1. lednu 2007, s výhradou obvyklého zákonem stanoveného schválení, kompletace standardních závěrečných podmínek a dohody o řadě detailních prováděcích opatření.

Společnosti Nokia a Siemens již oznámily, že výkonným ředitelem Nokia Siemens Networks bude Simon Beresford-Wylie, provozním ředitelem Mika Vehviläinen, ředitelem pro trh Karl-Christoph Caselitz a finančním ředitelem Peter Schönhofer. Aktivity spojené s globálními dodávkami, jako jsou výzkum a vývoj, nákup, výroba, dodávky a logistika, budou podléhat provoznímu řediteli; lokální plnění včetně prodeje a služeb bude mít na starosti ředitel pro trh, zatímco informační technologie a všechny finanční a kontrolní aktivity zaštítí finanční ředitel. Zaměstnanci, provozní ředitel, ředitel pro trh a finanční ředitel budou odpovědní výkonnému řediteli.

„V plánování zahájení provozu společnosti Nokia Siemens Networks činíme výrazný pokrok,“ řekl Simon Beresford-Wylie, který se ihned po uzavření fúze stane výkonným ředitelem Nokia Siemens Networks. „Vybrali jsme ty nejlepší pracovníky z firem Nokia a Siemens a vytvořili jsme silný vedoucí tým zaměřený na zákazníky. Jsem hrdý na to, že s ním v nové společnosti budu moci pracovat.“ Beresford-Wylie je v současnosti výkonným viceprezidentem a ředitelem společnosti Nokia Networks.

Obchodní jednotky Nokia Siemens Networks budou globální organizace s vedením a zaměstnanci v mnoha zemích včetně Finska a Německa. Stephan Scholz, současný viceprezident a ředitel oblasti Carrier Development společnosti Siemens, bude vést jednotku Research, Technology and Platforms, která se bude zabývat výzkumem, technologií a synergií mezi jednotlivými obchodními jednotkami včetně společných platforem. Scholz bude odpovědný Vehviläinenovi. Vedoucími obchodních jednotek Nokia Siemens Networks budou:

• José Costa e Silva, který povede obchodní jednotku Services. Costa e Silva, současný viceprezident a ředitel oblasti Mobilních sítí pro Evropu a Ameriku divize Komunikace společnosti Siemens, bude odpovědný Caselitzovi. Costa e Silva bude sídlit v Německu.
  • Ari Lehtoranta, který povede obchodní jednotku Radio Access. Lehtoranta, současný viceprezident a ředitel oblasti Radio firmy Nokia, bude odpovědný Vehviläinenovi. Lehtoranta bude sídlit ve Finsku.
  • Christian Unterberger, který povede obchodní jednotku Service Core and Applications. Unterberger, současný prezident oblasti Pevných sítí divize Komunikace společnosti Siemens, bude odpovědný Vehviläinenovi. Unterberger bude sídlit v Německu.
  • Christian Fredrikson, který povede obchodní jednotku Operation Support Systems. Fredrikson, současný ředitel oblasti Core Networks firmy Nokia, bude odpovědný Vehviläinenovi. Fredrikson bude sídlit ve Finsku.
  • Martin Lüst, který poveden obchodní jednotku Broadband Access. Lüst, současný prezident oblasti Fixed Networks Access divize Komunikace společnosti Siemens, bude odpovědný Vehviläinenovi. Lüst bude sídlit v Německu.
  • Bernd Schumacher, který povede obchodní jednotku IP Networking and Transport. Schumacher, současný prezident oblasti Siemens Optical Networks divize Komunikace společnosti Siemens, bude odpovědný Vehviläinenovi. Schumacher bude sídlit v Německu.

Regionální organizace Nokia Siemens Networks budou odpovědné Caselitzovi. Jejími řediteli budou:

• Mark Louison, který povede oblast Severní Amerika. Louison je v současnosti viceprezidentem pro Severní Ameriku společnosti Nokia Networks.
  • Fernando Terni, který povede oblast Latinská Amerika. Terni je v současnosti viceprezidentem pro Latinskou Ameriku společnosti Nokia Networks.
  • Zhiqiang Zhang, který povede oblast Čína. Zhang je v současnosti ředitelem divize Komunikace společnosti Siemens. David Ho, současný viceprezident pro Čínu společnosti Nokia Networks, se stane předsedou společnosti Nokia Siemens Networks v Číně.
  • Jürgen Bill, který povede oblast Západní a Jižní Evropa. Bill je v současnosti viceprezidentem pro oblast Asie a Pacifiku oblasti Mobilní sítě divize Komunikace společnosti Siemens.
  • Kai Uebach, který povede oblast Severní Evropa. Uebach je v současnosti prezidentem pro oblast EMEA (Evropa, Střední Východ, Afrika) divize Komunikace společnosti Siemens.
  • Jan Cron, který povede oblast Střední Východ a Afrika. Cron je v současnosti viceprezidentem a ředitelem pro Střední Východ oblasti Mobilní sítě divize Komunikace společnosti Siemens.
  • Rajeev Suri, který povede oblast Asie a Pacifik. Suri je v současnosti viceprezidentem pro Asii a Pacifik společnosti Nokia Networks.

Dnes oznámená jmenování budou platná ihned po dokončení fúze. Po uzavření transakce se Nokia Siemens Networks stane globálním lídrem v komunikacích se silným postavením na důležitých rostoucích segmentech infrastruktury a služeb pro pevné a mobilní sítě. Díky své velikosti a globálnímu dosahu bude vést vývoj a implementaci produktů a služeb generujících tržby a současně snižujících náklady. Nová společnost bude schopná konkurovat v oblasti pevné a mobilní konvergence na světové úrovni, bude mít globální základnu zákazníků, silnou přítomnost na rozvinutých i nových trzích a jednu z největších servisních organizací ve svém odvětví.

Vitalia.cz: Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Vitalia.cz: Potvrzeno: Pobyt v lese je skvělý na imunitu

Potvrzeno: Pobyt v lese je skvělý na imunitu

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

Podnikatel.cz: S.r.o. využívá cizí auto. Jak je to s daněmi?

S.r.o. využívá cizí auto. Jak je to s daněmi?

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

DigiZone.cz: Další dva kanály nabídnou HbbTV

Další dva kanály nabídnou HbbTV

DigiZone.cz: Milan Kruml: procházka TV historií

Milan Kruml: procházka TV historií

DigiZone.cz: Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Vitalia.cz: Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Lupa.cz: UX přestává pro firmy být magie

UX přestává pro firmy být magie

Měšec.cz: Banky mlží o nákladech na předčasnou splátku hypotéky

Banky mlží o nákladech na předčasnou splátku hypotéky

DigiZone.cz: ČT má dalšího zástupce v EBU

ČT má dalšího zástupce v EBU

Vitalia.cz: Manželka je bio, ale na sex moc není

Manželka je bio, ale na sex moc není

Vitalia.cz: Dáte si jahody s plísní?

Dáte si jahody s plísní?