Nokia Booklet 3G přináší do světa PC celodenní mobilitu

[Tisková zpráva] Praha, 24. srpna 2009 – Po více než 25 letech, kdy je společnost Nokia průkopníkem a vedoucí firmou v oblasti mobilní komunikace, přináší své bohaté zkušenosti a tradici z oblasti mobility prostřednictvím nového zařízení Nokia Booklet 3G, založeného na platformě Windows, do světa PC.

Díky využití efektivního procesoru Intel Atom poskytuje Nokia Booklet 3G vysokou výkonnost při více než 12hodinovém provozu na baterie. Uživatelé tak mohou zapomenout na napájecí kabely a přitom být stále produktivní a ve spojení s okolím. Plná funkčnost PC přichází v ultrapřenosném hliníkovém šasi; nový mini laptop váží 1,25 kilogramu při výšce nižší než dva centimetry a disponuje vlastnostmi, které očekáváte od vedoucího světového výrobce mobilních zařízení. Široký rozsah možností připojení – včetně 3G/ HSPA a Wi-Fi – nabízí uživatelům vysokorychlostní přístup k internetu, včetně nabídky služeb Ovi společnosti Nokia, a dovoluje jim dělat v každou chvíli a při každé příležitosti to nejlepší.

„Stále rostoucí počet lidí chce výpočetní výkon PC se všemi výhodami mobility,“ říká Kai Oistamo, Executive Vice President for Devices společnosti Nokia. „Naše práce je umožňovat lidem, aby byli ve spojení a Nokia Booklet 3G je tak pro nás přirozená evoluce. Nokia má dlouhou a bohatou tradici v oblasti mobility, a s výjimečnou životností baterií, špičkovým designem a celodenní konektivitou jsme vytvořili opravdu podmanivý kousek. Osobní počítač tak může být ještě více společenský, užitečnější a více přizpůsobený svému uživateli.“

Mini-laptop nabízí rovněž HDMI port pro výstup videosignálu v HD kvalitě, zabudovanou kameru pro videohovory, integrovaný Bluetooth a snadno přístupnou čtečku SD karet. Dalšími špičkovými rysy jsou například HD ready displej s úhlopříčkou 25 centimetrů nebo integrovaná A-GPS, která ve spolupráci s Ovi Maps dokáže během několika sekund zjistit polohu a otevírá tak přístup ke skutečné osobní práci s mapou. Nokia Booklet 3G také uživatelům přináší širokou nabídku služeb Ovi, ať to je přehrávání milionů skladeb z Nokia Music Store nebo využívání Ovi Suite k transparentní synchronizaci se smartphone Nokia.

Nokia Booklet 3G rozšiřuje nabídku společnosti Nokia, naplňuje požadavky operátorů a přináší další důležitý impuls do pohybu směrem ke společnosti, nabízející mobilní řešení.

Více informací, včetně detailních technických specifikací, dostupnosti a cen, bude oznámeno v rámci konference Nokia World 2. září 2009.

O společnosti Nokia
Nokia je největší světový výrobce mobilních telefonů podle podílu na trhu a zároveň je lídrem v propojování telekomunikací a internetu. Vyrábíme širokou škálu přístrojů pro všechny významné segmenty. Nabízíme též internetové služby, které lidem umožňují využívat hudbu, mapy, média, posílání zpráv a hraní her. Taktéž dodáváme komplexní systém digitálních map prostřednictvím společnosti NAVTEQ a dále vybavení, řešení a služby pro telekomunikační sítě prostřednictvím společnosti Nokia Siemens Networks.

DigiZone.cz: Zdeněk Gerlický: nový ředitel nangu.tv

Zdeněk Gerlický: nový ředitel nangu.tv

Vitalia.cz: Potvrzeno: Pobyt v lese je skvělý na imunitu

Potvrzeno: Pobyt v lese je skvělý na imunitu

DigiZone.cz: Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Podnikatel.cz: Změny v daních z příjmů pro podnikatele

Změny v daních z příjmů pro podnikatele

Lupa.cz: Teletext je „internetem hipsterů“

Teletext je „internetem hipsterů“

Root.cz: 250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

Podnikatel.cz: Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny

Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

DigiZone.cz: Vedení ČRo: personální změny od ledna

Vedení ČRo: personální změny od ledna

Root.cz: Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Vitalia.cz: Analýza letáků: Na co lákají do prodejen?

Analýza letáků: Na co lákají do prodejen?

Podnikatel.cz: Udávání kvůli EET začalo

Udávání kvůli EET začalo

120na80.cz: Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček