Nokia C3, Nokia C6 a Nokia E5: zrozeny pro sociální sítě a textovou komunikaci

[Tisková zpráva] Espoo, Finsko – společnost Nokia dnes představila tři nová mobilní zařízení - Nokia C3, Nokia C6 a Nokia E5. Za atraktivní ceny přinášejí vylepšené nástroje pro textovou komunikaci i přístup na sociální sítě. Nové telefony jsou vybaveny plnohodnotnou QWERTY klávesnicí a nabízejí přístup k širokému spektru e-mailových služeb, instant messagingu i k sociálním sítím.

„Naše současné přístroje vybavené plnohodnotnou QWERTY klávesnicí zaznamenávají obrovský úspěch,“ uvedl Anssi Vanjoki, generální ředitel divize Markets společnosti Nokia. „Služby poskytující snadný přístup k firemnímu mailu a Instant Messagingu jsou velice populární a naše mobilní telefony s QWERTY klávesnicí, jako například Nokia E71 či Nokia E63, přinesly našim zákazníkům jejich ještě snazší a pohodlnější využití. Lidé dnes požadují v oblasti textové komunikace a sociálních sítí to nejlepší vybavení v cenově dostupných zařízeních. Je přitom jedno, zda uvažujeme o práci s běžnými textovými zprávami nebo o Instant Messagingu, e-mailech či odesílání zpráv třeba prostřednictvím Twitteru. A právě Nokia C3, Nokia C6 i Nokia E5 toto vše nabízejí.“

Nokia C3 je prvním zařízením s plnohodnotnou QWERTY klávesnicí postaveným na celosvětově nejpopulárnější platformě pro mobilní telefony – Series 40. Jedná se o první telefon této řady, který umožňuje přístup k sociálním sítím rovnou ze základní obrazovky. Přímo odtud mohou uživatelé prohlížet statusy svých přátel, komentovat je, psát vlastní statusy, označovat fotografie a dokonce i sdílet fotografie a videa s ostatními prostřednictvím oblíbených sociálních sítí jako například Facebook nebo Twitter.

Za předpokládanou cenu 90 EUR, bez daní a dotací, přichází Nokia C3 také s aplikacemi Ovi Mail a Ovi Chat, jejichž prostřednictvím si začínající uživatelé mohou snadno zřídit přístup k e-mailu a chatu přímo z mobilního telefonu, bez nutnosti použití PC. Za zmínku stojí také vestavěná Wi-Fi konektivita, 2 megapixelový fotoaparát, barevný 2,4“ displej a podpora pro paměťové karty s kapacitou až 8 GB. Nokia C3 se na pultech obchodů objeví ve druhém čtvrtletí roku 2010. Na výběr bude z řady barevných variací, včetně zlatobílé, červenožluté či zářivě růžové.

Nokia C6 je chytrý telefon postavený na platformě Symbian, který v sobě kombinuje výhody 3,2“ dotykové obrazovky a plnohodnotné výsuvné klávesnice. Rozměrný displej je ideální pro surfování po webu a skvěle se osvědčí i při využívání Facebooku přímo ze základní obrazovky. Široké spektrum nástrojů pro e-mailovou komunikaci a přístup k sociálním sítím pak model Nokia C6 staví do pozice ideálního pomocníka pro uživatele, kteří i na cestách chtějí zůstat v kontaktu se svými blízkými.

Nokia C6 bude k dispozici v průběhu druhého čtvrtletí 2010 za cenu předpokládanou cenu 220 EUR bez daní a dotací. Nabídne dlouhý výčet špičkových funkcí, včetně 5 megapixelového fotoaparátu s automatickým ostřením a bleskem či aplikace Ovi Mapy s bezplatnou pěší a automobilovou navigací. Kromě toho budou prostřednictvím Ovi Obchodu k dispozici také tisíce her, videí, RSS čteček, nejrůznějších webových služeb i dalších aplikací a nástrojů.

Celé trio pak doplňuje nejnovější přírůstek do rodiny Nokia Eseries – model Nokia E5. Je speciálně navržen pro ty, kteří chtějí být vysoce produktivní jak v profesním, tak i v soukromém životě. Model postavený na platformě Symbian pokračuje v úspěšné řadě, kam patří například Nokia E72 a Nokia E63. Nokia E5 v sobě kombinuje špičkové manažerské funkce se všemi multimediálními schopnostmi a podporou sociálních sítí, které si jen zaměstnaný manažer od svého telefonu může přát.

Nokia E5 je díky bezpočtu nástrojů zaměřených na produktivitu, které jsou dostupné v Ovi Obchodě, ideálním přístrojem pro zvládnutí nabitého pracovního kalendáře. Navíc, díky přímému přístupu do 90 % celosvětových korporátních poštovních serverů prostřednictvím Mail for Exchange a IBM Lotus Notes Traveler svým majitelům umožňuje snadno zůstat ve spojení, ať jsou kdekoliv.

Předpokládaná prodejní cena Nokia E5 je 180 EUR, bez daní a dotací, přičemž tento model se začne prodávat v průběhu třetího čtvrtletí roku 2010.

Pro více informací navštivte www.nokia.com/pres­s.

Vitalia.cz: Potvrzeno: Pobyt v lese je skvělý na imunitu

Potvrzeno: Pobyt v lese je skvělý na imunitu

DigiZone.cz: Zdeněk Gerlický: nový ředitel nangu.tv

Zdeněk Gerlický: nový ředitel nangu.tv

Root.cz: Firefox hodí za rok přes palubu stará rozšíření

Firefox hodí za rok přes palubu stará rozšíření

Měšec.cz: Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Jak levně odeslat balík přímo z domu?

DigiZone.cz: Sat novinky: Je tu Sky Sport News HD

Sat novinky: Je tu Sky Sport News HD

Podnikatel.cz: Alza.cz má StreetShop. Mall.cz více výdejních míst

Alza.cz má StreetShop. Mall.cz více výdejních míst