Nokia Siemens Networks členem ICT Unie

[Tisková zpráva] Dne 1. 9. 2010 se členská základna ICT Unie rozrostla o firmu Nokia Siemens Networks Czech Republic. Vstupem tohoto významného hráče na trhu informačních a komunikačních technologií se počet členů ICT Unie zvyšuje na 81.

Jak připomíná prezident ICT Unie Svatoslav Novák, základ síly a úspěchu tohoto sdružení (jako je tomu ostatně u každé zastřešující instituce) spočívá především v síle členské základny – a v případě ICT Unie se jedná o nejvýznamnější subjekty operující na trhu informačních a komunikačních technologií. „Tyto firmy reprezentují průmysl, který dosahuje bezproblémových nárůstů, má impozantní dynamiku, zaměstnává proporčně nejvyšší podíl vysokoškolsky vzdělaných odborníků a představuje významnou součást ekonomiky ČR,“ dodává Svatoslav Novák.

„Členství v ICT Unii vnímáme jako oboustranný přínos, umožňující aktivně se podílet na tématech, která jsou zásadní pro rozvoj informační společnosti v České republice,“ podotýká Aleš Voženílek, Country Director společnosti Nokia Siemens Networks Czech Republic.

O Nokia Siemens Networks
Nokia Siemens Networks je přední světový poskytovatel technologií pro telekomunikační služby. Se svým zaměřením na inovace a udržitelnost poskytuje kompletní portfolio mobilních, fixních a konvergovaných síťových technologií stejně jako profesionální služby, včetně konzultací a systémové integrace, budování sítí, údržby a řízených služeb. Jedná se o jednu z největších společností v oblasti telekomunikačního hardwaru, softwaru a profesionálních služeb na světě. Působí ve 150 zemích a své hlavní sídlo má ve finském Espoo.

www.nokiasiemen­snetworks.com