Norton zesiluje boj proti počítačové kriminalitě

10. 5. 2010

[Tisková zpráva] Adam Palmer jmenován do funkce vedoucího poradce pro počítačovou bezpečnost v týmu Norton

Praha – 10. května 2010 – Tým Norton společnosti Symantec (Nasdaq: SYMC) oznámil, že jmenoval Adama Palmera do funkce Norton Lead Cybersecurity Advisor. Palmer jako dřívější státní zástupce ve věcech počítačové zločinnosti a ředitel právního odboru Národního centra pro pohřešované a zneužívané děti (NCMEC) je průkopníkem v oblasti zákonů na ochranu před počítačovou kriminalitou a jejich vynucování. Přináší více než desetileté zkušenosti ze soukromého sektoru a služby ve vládních institucích.

Přestože se v posledních letech dále rychle zvyšovala četnost a důmyslnost případů počítačové kriminality, mnoho spotřebitelů si stále neuvědomuje existující nebezpečí. Palmer povede činnosti zaměřené na rozšiřování povědomí o počítačové kriminalitě a pomůže týmu Norton posílit jeho úsilí o zvýšení bezpečnosti světa online pomocí následujících aktivit:

• Informování veřejnosti o současných online hrozbách prostřednictvím výzkumných programů vedených týmem Norton a vytváření kampaní zaměřených na zvyšování povědomí.
  • Vybavení uživatelů počítačů potřebnými informacemi a nástroji, aby mohli správnými rozhodnutími zlepšit svoji ochranu online.
  • Posilování práv online prostřednictvím kontaktu na orgány činné v trestním řízení a jiné důležité organizace.

„Adam Palmer je uznávaná osobnost v boji proti počítačovým zlodějům a je významným posílením našeho týmu“, řekla Janice Chaffin, Group President, Consumer Business Unit, společnost Symantec. „Adam bude přímo spolupracovat s našimi produktovými týmy, orgány činnými v trestním řízení a dalšími subjekty v oboru s cílem poskytnout spotřebitelům pravdivé informace o počítačové kriminalitě a přispět k vyšší bezpečnosti Internetu.“

Palmer přichází do společnosti Symantec z registru domén .ORG. Program počítačové bezpečnosti, který zde zavedl, zařadilo sdružení Anti Phishing Working Group (APWG) mezi nejvýznamnější úspěšné projekty bezpečnosti online za rok 2009. Pracoval pro National District Attorney’s As­sociation (NDAA), National Association of Attorneys General (NAAG) a National Law Center for Children (NLC) jako instruktor v kurzech zaměřených na stíhání počítačové kriminality a na University of Mississippi Law School učil v historicky prvním kurzu Internetové kriminality vůči dětem zařazeném do výuky na právnické škole.

O produktech Norton společnosti Symantec
Produkty Norton společnosti Symantec chrání spotřebitele před počítačovou kriminalitou pomocí technologií, jako je antivirová ochrana, ochrana před spywarem a ochrana před phishingem, a současně mají nízké nároky na systémové prostředky. Společnost poskytuje také služby, například zálohování online a vyladění počítače, a je důvěryhodným zdrojem informací v otázkách bezpečnosti rodiny online. Poznejte nás blíže v síti Facebook na adrese www.facebook.com/nor­ton a sleduje @NortonOnline na webu Twitter.

O společnosti Symantec
Společnost Symantec zaujímá světové prvenství v poskytování softwaru, zařízení a služeb, díky nimž mohou podniky i jednotliví zákazníci důvěřovat připojení ke světové síti. Společnost svým zákazníkům poskytuje software a služby zaměřené na předcházení bezpečnostních rizik a rizik týkajících se dostupnosti, dodržování norem a výkonu, a pomáhá jim tak chránit jejich infrastrukturu a informační zdroje a procesy. Společnost Symantec má ředitelství ve městě Cupertino v Kalifornii a pobočky ve více než 40 zemích. Další informace jsou k dispozici na adrese www.symantec.com.

DigiZone.cz: NG natáčí v Praze seriál o Einsteinovi

NG natáčí v Praze seriál o Einsteinovi

Vitalia.cz: Jak koupit Mikuláše a nenaletět

Jak koupit Mikuláše a nenaletět

120na80.cz: Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Vitalia.cz: Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Podnikatel.cz: Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

Podnikatel.cz: Prodává přes internet. Kdy platí zdravotko?

Prodává přes internet. Kdy platí zdravotko?

DigiZone.cz: Milan Kruml: procházka TV historií

Milan Kruml: procházka TV historií

Vitalia.cz: Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Vitalia.cz: Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Měšec.cz: Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

Vitalia.cz: Manželka je bio, ale na sex moc není

Manželka je bio, ale na sex moc není

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...