Notebooků ThinkPad se již prodalo 60 miliónů

22. 10. 2010

[Tisková zpráva] Praha, 19. srpna 2010 – Společnost Lenovo oznámila, že prodeje notebooků ThinkPad v tomto měsíci překonají hranici 60 miliónů. Každou minutu je prodáno více než 14 notebooků ThinkPad, což přispívá společnosti Lenovo k aktuální pozici nejrychleji rostoucího výrobce počítačů1. Během své 18leté historie, která začala 5. října 1992 uvedením modelů C300 a C700, získal ThinkPad řadu prvenství v oblasti inovací, například za první klávesnici odolnou proti polití nebo vestavěný ochranný rám. Notebooky ThinkPad díky své spolehlivosti splňují i náročné vojenské testy, takže jsou využívány i v náročných podmínkách mezinárodních vojenských misí nebo v oblasti ochrany obyvatel.

„ThinkPad je důvěryhodná značka notebooků pro firemní uživatele známá po celém světě již téměř dvě desetiletí a je dlouhodobě uznávána jako symbol kvality a pokroku,“ říká Jaroslav Rakušan, THINK 4P/Distribution Account Manager ze společnosti Lenovo.

Inovace
S více než 2 000 oceněními za design pomohl ThinkPad změnit přenosné počítače a způsob, jakým lidé tyto počítače používají. Mezi slavná prvenství ThinkPadu patří:

• první moderní notebook ve vesmíru
  • první klávesnice odolná proti polití
  • první notebook s vestavěnou jednotkou CD-ROM
  • první notebook s vestavěnou jednotkou DVD-ROM
  • první notebook s vestavěným bezdrátovým adaptérem
  • první notebook s vestavěným bezpečnostní systémem
  • první notebook s vestavěnou čtečkou otisků prstů
  • první mobilní pracovní stanice se dvěma obrazovkami

Výkon v černém
Notebooky ThinkPad jsou vybaveny novým operačním systémem Windows 7 s certifikací Lenovo Enhanced Experience, díky čemuž nabízejí vysoký výkon, bohatou multimediální výbavu a snadné použití. Navíc naběhnou Windows 7 až o 56 % rychleji ve srovnání s Windows XP nebo Vista a lze je ukončit za pouhých pět sekund.

Mobilní pracovní stanice Think řady „W“ s volitelně vestavěným barevným kalibrátorem jsou pak určeny pro uživatele, kteří potřebují extrémní výkon a produktivitu. Kalibrátor pomáhá profesionálům v oblastech počítačem podporovaného navrhování (CAD) a tvorby digitálního obsahu (DCC) zajistit zobrazení přesných barev. Jedná se také o jedinou mobilní pracovní stanici u nás, která zahrnuje volitelně vestavěný digitizér WACOM s perem pro manipulaci s jemnými detaily.

Vše pro bezpečnost
Výkon a funkční design notebooků ThinkPad doplňují nejnovější technologie a řada funkcí rozšiřující možnosti použití. Pro zvýšení pracovní spolehlivosti nabízí uživatelům například vnitřní ochranný rám nebo pevný disk, chráněný před fyzickým poškozením při pádu nebo nárazu podobným systémem jako airbag v autě. Data zůstanou vždy v bezpečí díky čtečce otisků prstů, vestavěné do vybraných modelů, šifrování dat a správě hesel.

Pro nejnovější informace o Lenovo news se zaregistrujte na RSS kanály společnosti Lenovo nebo sledujte Lenovo na Twitteru: www.twitter.com/Le­novoCZ.

O společnosti Lenovo
Společnost Lenovo je jedním z nejvýznamnějších světových výrobců špičkové výpočetní techniky. Obchodní model společnosti Lenovo je postaven na inovacích, efektivním provozu a úsilí o maximální uspokojení zákazníka, přičemž společnost zároveň významně investuje na rozvíjejících se trzích. Společnost Lenovo v dnešní podobě vznikla akvizicí divize osobních počítačů IBM a dnes se věnuje vývoji, výrobě a prodeji spolehlivých, vysoce kvalitních, bezpečných a snadno použitelných technologických produktů a služeb pro zákazníky z celého světa. Hlavní výzkumná centra společnosti Lenovo se nachází v japonském Yamatu, čínském Pekingu, Šanghaji a Šenzenu a v americkém Raleighu. Další informace o společnosti Lenovo jsou k dispozici na www.lenovo.com.

Vitalia.cz: Vláknina: Rozpustná, nebo nerozpustná?

Vláknina: Rozpustná, nebo nerozpustná?

Podnikatel.cz: EET zvládneme, budou horší zákony

EET zvládneme, budou horší zákony

DigiZone.cz: Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Vitalia.cz: Manželka je bio, ale na sex moc není

Manželka je bio, ale na sex moc není

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

DigiZone.cz: Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

120na80.cz: 5 poporodních problémů a jejich řešení

5 poporodních problémů a jejich řešení

120na80.cz: Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Vitalia.cz: Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

120na80.cz: Bojíte se encefalitidy?

Bojíte se encefalitidy?

Vitalia.cz: Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Lupa.cz: Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube