Notebooky ASUS N Series v čele s 9 zlatými oceněními

21. 11. 2008

[Tisková zpráva] Praha 19. listopadu 2008 - ASUSTeK Computer Inc. (ASUS), přední dodavatel kompletních 3C řešení, se výrobou svých šetrnějších produktů aktivně podílí jak na ochraně životního prostředí, tak na sociální odpovědnosti. Tyto praktiky nyní získaly uznání v podobě celkem 9 zlatých ocenění EPEAT (Electronic Product Environmental Assessment Tool).

Nástroj EPEAT využívá jedny z nejoceňovanějších a nejpřísnějších světových ekologických standardů pro výpočetní techniku a je jednou z nejrychleji se rozvíjejících značek IT průmyslu spojovaných s prosazováním ekologických hodnot. Notebooky ASUS N Series se dostávají na přední místa jako zářný příklad „zelené“ iniciativy společnosti ASUS, která spočívá na čtyřech hlavních pilířích — Green Design (ekologický návrh), Green Procurement (ekologické zajištění), Green Manufacturing (ekologická výroba) a Green Service and Marketing (ekologické služby a marketing) — týkají se všech notebooků ASUS.

8 kategorií vlivu na životní prostředí nástroje EPEAT je definováno institutem IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers) v podobě standardu známého jako IEEE 1680. V tomto standardu je zahrnuto 51 kritérií vztahujících se k životnímu prostředí – 23 předepsaných a 28 nepovinných kritérií. Na základě těchto kritérií jsou produkty hodnocené nástrojem EPEAT rozděleny do tří kategorií — Gold, Silver a Bronze — v závislosti na tom, kolik ekologických kritérií splňují. Zářným příkladem inovativní a ekologické výpočetní techniky jsou zlatem oceněné notebooky řady N Series od společnosti ASUS — konkrétně N50, N80, N10 a N20 — které jsou výjimečné nejen svými technickými inovacemi, ale také tím, že společně s několika dalšími typy notebooků od této společnosti jsou vyrobeny v souladu se „zelenými“ ekologickými standardy, které byly zavedeny ve společnosti ASUS. Toto úsilí vedlo k získání čtvrtiny z celkem 36 ocenění udělených radou Green Electronic Council. Všechna ocenění byla získána na základě splnění následujících 8 kategorií vlivu na životní prostředí:

• Snížení množství, nebo naprostá eliminace citlivých materiálů
  • Pečlivá volba materiálu
  • Konstrukce s doživotní výdrží
  • Prodloužení životního cyklu a životnosti výrobku
  • Úspora energie
  • Nakládání s výrobkem po uplynutí doby jeho životnosti
  • Plnění příslibů dané společnosti
  • Balení

Společnost ASUS byla prvním výrobcem na světě, který představil základní desku bez obsahu olova — stalo se tak již roku 2004 — a nyní se vydala cestou výrobních technologií, které nevyužívají halogenové plyny. Portfolio notebooků společnosti ASUS je tvořeno více než 50 modely, které nesou logo Energy Star — ocenění udělované na základě velmi přísných standardů týkajících se energetické účinnosti. Díky snížení nebo úplné eliminaci nebezpečných látek a pečlivému výběru snadno recyklovatelných materiálů vtěluje společnost ASUS myšlenky ochrany životního prostředí do každého ze svých notebooků. Tyto myšlenky jsou zárukou snadné montáže, recyklace a opětovného použití. Všechny notebooky jsou navíc vyrobeny tak, aby vydržely co nejdéle a také aby po celou dobu své životnosti spotřebovávaly co nejméně energie. Uživatelé tak mohou své počítače využívat delší dobu a zároveň šetřit jak náklady, tak životní prostředí. Společnost ASUS samozřejmě nezapomněla ani na dobu po skončení životnosti svých výrobků – v souladu se zavedenou myšlenkou ochrany životního prostředí mohou být všechny notebooky, baterie a obaly odevzdány v celé Severní Americe k recyklaci.

DigiZone.cz: NG natáčí v Praze seriál o Einsteinovi

NG natáčí v Praze seriál o Einsteinovi

Vitalia.cz: Jak vybrat ořechy do cukroví a kde mají levné

Jak vybrat ořechy do cukroví a kde mají levné

Vitalia.cz: Pravda o přibírání na zimu

Pravda o přibírání na zimu

Vitalia.cz: Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Podnikatel.cz: Italové dělají mozzarellu z mléka z Česka

Italové dělají mozzarellu z mléka z Česka

120na80.cz: Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

DigiZone.cz: Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

Vitalia.cz: Jsou čajové sáčky toxické?

Jsou čajové sáčky toxické?

Měšec.cz: Europlatby: někde bez poplatku, jinde i 350 Kč

Europlatby: někde bez poplatku, jinde i 350 Kč

Vitalia.cz: Jmenuje se Janina a žije bez cukru

Jmenuje se Janina a žije bez cukru

Root.cz: Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

Měšec.cz: Finančním poradcům hrozí vracení provizí

Finančním poradcům hrozí vracení provizí

120na80.cz: Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Měšec.cz: Za palivo zaplatíte mobilem (TEST)

Za palivo zaplatíte mobilem (TEST)

120na80.cz: Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují