Nová datová úložiště D-Link ShareCenter umožňují sdílet, streamovat a chránit váš digitální obsah

[Tisková zpráva] Praha 18. října 2010 – Poptávka spotřebitelů po spolehlivém a snadném ukládání dat stále roste kvůli rostoucímu zájmu o vytváření a nákup digitálního obsahu, například fotografií, hudby, filmů a pracovních souborů. Podle analytické společnosti Gartner dosáhne letos kumulovaná roční míra růstu (CAGR) u NAS zařízení hodnoty 12,2 % a udrží si dvojcifernou rychlost růstu až do roku 2014

U stolních počítačů se přitom v období od současnosti do roku 20142 předpokládá růst jen 2,4 %. Aby pomohla uživatelům zabezpečit a spravovat obsah v jejich digitální domácnosti, oznámila společnost D-Link uvedení síťových úložišť dat ShareCenter Pulse (DNS-320) a ShareCenter Shadow (DNS-325), která jsou připravena těžit z rostoucí poptávky na trhu produktů pro domácí ukládání dat.

Sdílení, streamování, ochrana a správa
Nová zařízení D-Link ShareCenter Pulse (DNS-320) a ShareCenter Shadow (DNS-325) umožňují zákazníkům snadno a pohodlně shromažďovat, zabezpečit a sdílet všechny jejich soubory. ShareCenter slouží jako efektivní digitální datové centrum, na které mohou uživatelé pohlížet jako na informační banku, do níž mohou ukládat nebo z ní vybírat obsah z libovolného místa. Všechny produkty z řady ShareCenter se připojují přímo do domácí sítě, umožňují přistupovat k uloženým souborům z libovolného počítače v domě a nabízejí také vzdálený přístup přátelům a rodině.

Digitální obsah, například hudbu nebo filmy, které byly staženy nebo streamovány z internetu, je možné uložit přímo na ShareCenter, aby pak mohly být sdíleny nebo sledovány z pohodlí domova. Důležité soubory, jako jsou fotografie, hudba, filmy a dokumenty, mohou být automaticky zálohovány a chráněny pomocí zálohovací funkce v ShareCenter. Správa obsahu uloženého na zařízení se provádí přes intuitivní uživatelské rozhraní. Uživatelé začínají stále více spoléhat na digitální obsah, a proto musí být systém pro domácí ukládání dat optimalizován pro všechny jejich potřeby a zároveň musí být snadno použitelný. D-Link se proto zavázal učinit technologii ukládání dat přístupnou všem spotřebitelům a nejen těm technicky zdatným.

Kevin Wen, prezident D-Link Europe, říká: „Poptávka po digitálním obsahu je již dnes ohromující a s vývojem chování spotřebitelů nevyhnutelně nadále poroste. Zákazníci potřebují chránit svoje „digitální poklady” a investice, ať už jde o osobní fotografie nebo placený obsah, a co nejlépe je využívat. Konec konců, hodnota osobních fotografií a videí je těžko vyčíslitelná. To vše se stalo základem přístupu D-Linku k digitální domácnosti, který má lidem zajistit spojení, sdílení a ochranu dat.”

Spolehlivé ověřené řešení
D-Link zavedl pro svoje oceňované portfolio spotřebních datových úložišť nové označení ShareCenter, protože lépe odráží funkci těchto produktů, které nabízejí více než pouhé ukládání dat – každé zařízení slouží jako bezpečné ukládací centrum, které umožňuje sdílení a ochranu digitálního obsahu. Rodina zařízení ShareCenter představuje kompletní sadu produktů, které uspokojí každého – od snadno připojitelných řešení pro lidi se základními požadavky na ukládání dat až po konfigurovatelná zařízení pro pokročilé uživatele.

Charakteristické vlastnosti produktů:

ShareCenter Pulse (DNS-320):

• Dva sloty pro 3,5" SATA disky
  • Přímé streamování médií přes UPnP Media Server
  • FTP server pro vzdálený přístup k souborům přes internet
  • iTunes server
  • Vestavěný BitTorrent klient pro stahování bez PC
  • Nastavitelné uživatelské účty pro zabezpečení a utajení

ShareCenter Shadow (DNS-325):

• Výkonné NAS zařízení pro náročné aplikace včetně streamování médií
  • Podpora režimu RAID 0 (prokládané ukládání) pro vyšší výkon
  • Podpora režimu RAID 1 (zrcadlené ukládání) pro redundanci dat
  • Dva sloty pro 3,5" SATA disky (podpora až 2TB disků)
  • Vzdálená replikace
  • Podpora Apple Time Machine
  • Podpora UPS

Pro více informací o společnosti D-Link, prosím, navštivte www.dlink.cz nebo www.facebook.com/dlin­kcz.

O společnosti D-Link
D-Link, který slaví v tomto roce 23 let „budování sítí pro lidi“, dosáhla pozice jednoho z předních dodavatelů síťových broadbandových digitálních prvků pro hlasovou a datovou komunikaci a řešení pro digitální domácnosti, malé a střední podniky či velké společnosti. Celosvětově dodává 21 % všech LAN přepínacích portů a před ním se drží již jen společnost Cisco. D-Link byl nedávno zahrnut do přehledu nejúspěšnějších světových společností působících v oblasti informačních technologií v BusinessWeek Magazine „Info Tech 100”.

D-Link má zastoupení ve 20 zemích po celé Evropě s centrem v Londýně. Tento region je pro společnost strategicky důležitý a představuje jednu třetinu jejích globálních příjmů.

DigiZone.cz: Perspektivy TV v roce 1939 podle časopisu Life

Perspektivy TV v roce 1939 podle časopisu Life

Vitalia.cz: Vychytané vály a válečky na vánoční cukroví

Vychytané vály a válečky na vánoční cukroví

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...

Root.cz: Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

DigiZone.cz: Co chtějí operátoři při přechodu na DVB-T2?

Co chtějí operátoři při přechodu na DVB-T2?

Měšec.cz: Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Podnikatel.cz: Alza.cz má StreetShop. Mall.cz více výdejních míst

Alza.cz má StreetShop. Mall.cz více výdejních míst

120na80.cz: Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Vitalia.cz: Jsou čajové sáčky toxické?

Jsou čajové sáčky toxické?

120na80.cz: Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Podnikatel.cz: Udávání kvůli EET začalo

Udávání kvůli EET začalo

Root.cz: Kamery Sony se dají ovládnout na dálku

Kamery Sony se dají ovládnout na dálku

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

DigiZone.cz: Česká televize mění schéma ČT :D

Česká televize mění schéma ČT :D