Nová generace platformy AutoCAD zvyšuje produktivitu návrhářů

[Tisková zpráva] PRAHA, 31. března 2008 - Společnost Autodesk, světový lídr v oblasti 2D a 3D návrhového softwaru pro výrobu, stavebnictví, média a zábavu, oznámila na své regionální tiskové konferenci Autodesk World Press Days Europe 2008 řadu softwaru AutoCAD 2009 včetně produktu AutoCAD 2009, jedné z nejpoužívanějších aplikací pro koncepční návrh a rozkreslování. Podstatná vylepšení uživatelského rozhraní v nové verzi pomohou zákazníkům na všech úrovních produktivněji vytvářet konkurenceschopné návrhářské nápady a přesvědčivé prezentace.

AutoCAD 2009 jako první aplikace pro počítačově podporované navrhování (CAD) nabízí uživatelské rozhraní založené na úkolech, s nímž noví i zkušení uživatelé AutoCADu dosáhnou větší efektivity. Nová verze také přináší automatizační nástroje, které nevyžadují znalost programování, a nové 3D navigační nástroje. Zákazníci aplikace AutoCAD 2009, kteří jsou členy programu Subscription, navíc získají ilustrační software Autodesk Impression pro vytváření prezentační grafiky.

„Portfolio AutoCAD 2009 zvyšuje produktivitu zkušených uživatelů a novým uživatelům umožňuje mnohem rychleji začít produktivně pracovat,“ řekl Amar Hanspal, senior viceprezident společnosti Autodesk pro platformní řešení a nové oblasti podnikání. „Autodesk dlouhodobě pomáhá našim zákazníkům přispět k životu lidí lepším návrhem budov, v nichž žijeme, pracujeme a hrajeme si, silnic, po nichž cestujeme, a výrobků, které používáme. Inovace platformy AutoCAD 2009 rozšiřují produktové portfolio, jemuž se co do šíře, hloubky a kvality řešení nic nevyrovná a které pomáhá našim zákazníkům zdokonalovat jejich návrhářské nápady a uvádět je v život.“

Software integruje funkce kreslení a vizualizace a urychluje práci Nové uživatelské rozhraní softwarového portfolia AutoCAD 2009 podporuje potřeby a preference jednotlivých uživatelů. Urychluje rutinní CAD úkoly a usnadňuje vyhledávání méně obvyklých příkazů. Nové rozhraní aplikace AutoCAD 2009 s pásem karet zobrazuje na jediném, kompaktním místě operace relevantní pro aktuální pracovní prostředí. Je vysoce přizpůsobitelné a rozšiřitelné a možnost nastavení klasického pracovního prostředí s tradičním panelem nástrojů a nabídkami umožňuje hladký přechod z předchozích verzí aplikace AutoCAD. Mezi další užitečné nástroje patří vylepšené popisy nástrojů, které poskytují více informací o příkazech, odkazy na nápovědu a animace Zobrazit na podporu lepšího učení v rámci aplikace. Prohlížeč nabídek, rychlý přístup k vlastnostem a nástroj QuickView zobrazují relevantní informace rychle a vizuálně.

Kromě vylepšeného uživatelského rozhraní mezi nové funkce na podporu produktivity patří Záznamník akcí, který umožňuje uživateli automatizovat úkoly při kreslení bez jakéhokoli programování. Změny nastavení hladin mohou uživatelé zobrazovat, aniž by zavírali okno Správce hladin. Významnými vylepšeními navigace ve 3D jsou pro uživatele aplikace AutoCAD 2009 také nové nástroje ViewCube a SteeringWheel. Aplikace AutoCAD 2009 je certifikována pro 32bitový i 64bitový operační systém Microsoft Windows Vista, takže splňuje standardy systému Microsoft Windows Vista pro kompatibilitu, spolehlivost a zabezpečení.

Součástí nákupu produktu AutoCAD 2009 v rámci programu Subscription je aplikace Autodesk Impression, která umožňuje zákazníkům rychle a snadno vytvářet ze souborů DWF a DWG prezentační grafiku se vzhledem kresby od ruky. Funkce aplikace Impression umožňují zákazníkům AutoCADu vytvářet přesvědčivé obrázky, které mohou sdílet s klienty a členy širších návrhářských týmů.

Portfolio odvětvově-specifických řešení založených na platformě AutoCAD 2009
Portfolio softwaru založeného na platformě AutoCAD obsahuje specifické aplikace pro různá průmyslová odvětví. (Viz související tiskové zprávy: „Autodesk dává výrobcům do rukou digitální prototypování,“ „Autodesk uvádí nová řešení pro informační modelování budov,“ a „Autodesk vylepšuje geodetický software pro distribuční společnosti, telekomunikace a státní správu,“ 12. února 2008.)

AutoCAD Architecture 2009 nabízí intuitivní architektonické kreslicí a návrhové nástroje ve známém pracovním postupu AutoCADu, takže se uživatelé mohou s novými nástroji seznámit svým vlastním tempem a postupně zvyšovat svou produktivitu.

AutoCAD Civil 3D 2009 nabízí lepší funkce pro zaměřování, návrh, analýzu a dokumentaci inženýrských staveb v pracovním prostředí, na něž jsou zkušení uživatelé AutoCADu zvyklí.

AutoCAD Electrical 2009 je specializovaná aplikace pro rychlé a přesné navrhování elektrických řídících systémů. Nabízí automatické úkoly, komplexní knihovny symbolů a pracovní postup, který podstatně zvýší produktivitu návrhářů elektrických řídících systémů.

AutoCAD Map 3D 2009 překlenuje CAD a geografické informační systémy (GIS) tím, že poskytuje přímý přístup k datům a umožňuje používat nástroje aplikace AutoCAD 2009 při udržování širokého spektra návrhových a geodetických informací.

AutoCAD Mechanical 2009 urychluje proces strojírenského navrhování standardizovanými knihovnami symbolů, inženýrskými kalkulačkami a specifickým pracovním postupem pro strojírenství, který podstatně zvýší produktivitu uživatelů AutoCADu ve výrobním průmyslu.

AutoCAD MEP 2009 pro návrháře strojních, elektrických a potrubních systémů nabízí intuitivní nástroje pro kreslení a projektování systémů a zabudované návrhové kalkulačky pro efektivnější a přesné návrhy.

AutoCAD P&ID 2009 umožňuje uživatelům vytvářet, upravovat a spravovat diagramy potrubí a instrumentace. Vylepšení jeho uživatelského rozhraní pomáhají automatizovat často prováděné úkoly a optimalizují přístup k informacím, takže lze projekty snáz zahájit, lépe řídit a dříve dokončit.

AutoCAD Raster Design 2009 v kombinaci se softwarovými aplikacemi založenými na platformě AutoCAD 2009 slouží k převodu rastrů na vektory, k editaci rastrů a přípravě rastrových dat. Zvyšuje tak hodnotu skenovaných výkresů, map, satelitních snímků atd.

Vybrané funkce aplikace AutoCAD 2009 jsou součástí aplikace AutoCAD LT 2009, světově nejprodávanějšího nástroje pro kreslení ve 2D. Funkce aplikace AutoCAD LT 2009 pomáhají dosahovat při kreslení větší produktivity. Zahrnují vylepšení uživatelského rozhraní, vylepšené dynamické bloky, optimalizované anotační funkce a lepší funkce výměny a publikování dat.

Uživatelé jakékoli aplikace řady AutoCAD 2009 také ocení dostupnost bezplatné aplikace Autodesk Design Review 2009, která umožňuje členům týmu účastnit se procesu digitálních revizí s nástroji pro elektronické zobrazování, připomínkování a revidování návrhů.

Vitalia.cz: Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Vitalia.cz: 7 druhů hotových těst na vánoční cukroví

7 druhů hotových těst na vánoční cukroví

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...

DigiZone.cz: Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

Podnikatel.cz: Na 3. prosince se chystá protest proti EET

Na 3. prosince se chystá protest proti EET

Root.cz: 250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

Měšec.cz: Banky mlží o nákladech na předčasnou splátku hypotéky

Banky mlží o nákladech na předčasnou splátku hypotéky

120na80.cz: Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Podnikatel.cz: Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy

Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy

Vitalia.cz: Dáte si jahody s plísní?

Dáte si jahody s plísní?

Vitalia.cz: Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Vitalia.cz: Nahradí sluch, ale zvuk je zcela jiný