Nová nejvyšší certifikace Cisco spojuje technické a obchodní dovednosti

17. 7. 2009

[Tisková zpráva] Certifikace Cisco Certified Architect pomůže firmám lépe využívat výhod technologií

San Jose, USA, 16. července, 2009 – Podle společnosti Cisco utratí firmy stovky milionů dolarů za technologie, které plně nevyužijí. Nová nejvyšší certifikace Cisco Certified Architect (CCA) proto školí odborníky nejen v problematice daných technologií, ale zároveň ve formulování jejich výhod v obchodním jazyce. Základem pro získání certifikace je návrh architektury řešení vytvořený na základě obchodních požadavků a následná obhajoba projektu před komisí. Podmínkou pro získání certifikátu je nejméně desetiletá praxe v oboru.

„Certifikace Cisco Certified Architect byla vyvinuta tak, aby odpovídala požadavkům velkých nadnárodních korporací, jejichž poptávka po odbornících s vysokými odbornými dovednostmi a se schopností odrazit tyto dovednosti do obchodních strategií rychle roste. Držitelé certifikace budou špičkoví síťoví architekti, kteří mají hluboké znalosti nejen síťového designu, ale zároveň jsou schopni výhody technologií vysvětlit svým kolegům,“ řekl Jeanne Beliveau Dunn, generální ředitel divize Learning@Cisco ve společnosti Cisco.

Společnosti velice často nejprve nakoupí nové technologie a pak teprve přemýšlí, jak je vlastně využijí. Odborníci, kteří dokáží v přesných obchodních termínech vysvětlit, jaký přínos pro obchod technologie mají, a jak je plně využít, jsou v takových situacích obzvláště žádaní.

Odborní analytici novou certifikaci vítají. „Je skvělé vidět, jak Cisco zvyšuje již tak vysokou laťku v certifikacích pro IT odborníky. Společnosti začnou konečně na síťové architekty nahlížet jako na samostatné pracovní pozice a ne jen jako na jejich součást," prohlásil Zeus Kerravala, senior viceprezident ve společnosti Yankee Group.

Získat certifikaci Cisco Certified Architect (CCA) však nebude jednoduché. Kandidát musí mít nejméně deset let praxe v oboru, certifikace Cisco Certified Internetwork Expert (CCIE) či Cisco Certified Design Expert (CCDE) je nutnou podmínkou. Po podání žádosti do programu a následném přijetí je úkolem kandidáta navrhnout architektonické řešení s ohledem na soubor daných obchodních požadavků. Poté musí před komisí svůj návrh obhájit a být schopen navrhovat okamžité změny a úpravy v souvislosti s dodatečnými požadavky komise.

Cisco věří, že certifikace Cisco Certified Architect (CCA) zůstane elitním certifikátem a celkové množství kandidátů nepřekročí po dobu prvních dvou let stovku. První žádosti o zařazení do programu začne Cisco přijímat na podzim a první kandidáti budou své projekty obhajovat v lednu příštího roku. Cena certifikace je 15 tisíc dolarů.

Vitalia.cz: Jak koupit Mikuláše a nenaletět

Jak koupit Mikuláše a nenaletět

Lupa.cz: UX přestává pro firmy být magie

UX přestává pro firmy být magie

Podnikatel.cz: EET zvládneme, budou horší zákony

EET zvládneme, budou horší zákony

Vitalia.cz: To není kašel! Správná diagnóza zachrání život

To není kašel! Správná diagnóza zachrání život

Podnikatel.cz: Změny v daních z příjmů u zaměstnávání

Změny v daních z příjmů u zaměstnávání

Vitalia.cz: Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Podnikatel.cz: Přivýdělek u Airbnb nebo Uberu? Čekejte kontrolu

Přivýdělek u Airbnb nebo Uberu? Čekejte kontrolu

120na80.cz: 5 poporodních problémů a jejich řešení

5 poporodních problémů a jejich řešení

Vitalia.cz: Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Podnikatel.cz: Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

DigiZone.cz: Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Vitalia.cz: Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte