Špičkové funkce pro rychlý tisk krásných fotografií – nová PIXMA MG5250 a PIXMA MG5150

[Tisková zpráva] PRAHA, 19. srpna 2010 – Společnost Canon dnes představila dvě nové multifunkční fototiskárny pro zákazníky požadující snadný a rychlý tisk excelentní kvality. Tiskárny PIXMA MG5250 a PIXMA MG5150, které nahradí předchozí modely PIXMA MP560 a MP550 (v uvedeném pořadí), nabízejí výrazně vyšší výkon spolu s unikátním novým designem a širokou škálou průlomových softwarových aplikací a funkcí, včetně funkce tisku fotografií z HD videa (HD Movie Print) a služby CREATIVE PARK PREMIUM. PIXMA MG5250 navíc má ve standardní výbavě Wi-Fi rozhraní.

Nové fototiskárny se mohou pochlubit krásným, prvotřídním designem a jsou vybaveny TFT displejem s úhlopříčkou 6,0 cm a intuitivním uživatelským rozhraním. Zařízení PIXMA MG5250 a PIXMA MG5150 používají systém Quick Operation pro rychlý chod a ovládání zařízení, který dovoluje nekomplikované, přímé použití mnoha funkcí zařízení a k získání přístupu k často používaným funkcím nyní stačí provedení menšího počtu kroků. Proces od spuštění zařízení až po vytištění fotografie z paměťové karty je například zredukován na pouhé dva kroky.

Moderní špičkový software – větší možnosti pro kreativitu
Tiskárny střední třídy PIXMA MG5250 a PIXMA MG5150 nabízejí uživatelům také širší možnosti pro uplatnění jejich tvůrčích ambicí. S pomocí funkce tisku fotografií z Full HD videa (Full HD Movie Print Function) mohou uživatelé tisknout krásné fotografie z jednotlivých vybraných políček Full HD záznamů zachycených na digitálních zrcadlovkách Canon a z HD videa z kompaktních digitálních fotoaparátů Canon. Software zajistí vynikající podání detailů ze záznamů s rozlišením až 1080p a s pomocí technologie zdokonalení snímků z videa (Movie Frame Enhancement technology) umí zvýšit rozlišení snímků a potlačit obrazový šum a tak obstarat optimální kvalitu tištěných fotografií.

Uživatelům používajícím originální inkousty Canon oba modely nabízejí funkci CREATIVE PARK PREMIUM, která poskytuje exkluzivní přístup ke kreacím místních a mezinárodních umělců. S jejich pomocí mohou uživatelé navrhovat a tisknout úchvatná alba, kalendáře a realizovat další kreativní projekty. Nové modely jsou dodávány s vylepšeným softwarem Easy-PhotoPrint EX, který umožňuje přístup na portál Flickr a import a tisk na něm umístěných, veřejně přístupných snímků.

Software Easy-WebPrint EX pak nabízí inteligentní funkce pro snadný tisk webových stránek, kdy uživatelé mohou vybrat, vyjmou a sloučit obsah z různých webových stránek do jednoho dokumentu nebo upravit jej tak, aby se vešel na jednu stránku, a dokonce z něj mohou vytvořit brožuru.

Fotografie a dokumenty excelentní kvality
PIXMA MG5250 a PIXMA MG5150 tisknou fotografie bez viditelné zrnitosti díky technologii tiskových hlav Canon FINE, jejichž tiskové trysky generují miniaturní inkoustové kapičky o objemu 1 pikolitr, a umožňují tak dosažení rozlišení tisku až 9600 dpi. Výsledkem jsou fotografie dosahující kvality fotografií z fotolaboratoře a dokumenty s ostrým, čistým textem. Tiskárny používají systém pěti samostatně vyměnitelných zásobníků inkoustu Single Ink, který omezuje plýtvání inkoustem na minimum, a šetří tak finanční prostředky.

Software Auto Photo Fix II v rámci tiskového a skenovacího procesu provádí korekci běžných vad obrazu. Automaticky koriguje a zdokonaluje podexponované záběry tím, že s pomocí multizónové korekce expozice zajišťuje správnou expoziční úroveň pro každou část obrazu. Systém ChromaLife 100+ se pak postará o dlouhotrvající krásný vzhled fotografií. Je tvořen třemi složkami, jimiž jsou technologie Canon FINE, originální fotopapíry a inkousty Canon a při jejichž společném použití máte zaručen kvalitní tisk krásných fotografií s dlouhou životností.

Software Auto Document Fix, dodávaný s oběma modely, automaticky optimalizuje kvalitu skenovaných dokumentů a zlepšuje jejich čitelnost.

Mimořádná funkčnost a rychlost
Jak PIXMA MG5250, tak PIXMA MG5150 nabízejí ve standardní výbavě funkci automatického oboustranného tisku a disponují systémem dvoucestného podávání tiskových médií. PIXMA MG5250 navíc umožňuje přímý potisk kompatibilních DVD, CD a Blu-ray® disků.

Obě zařízení také dosahují vysokých rychlostí tisku. PIXMA MG5150 vytiskne bezokrajovou fotografii formátu 10×15 cm přibližně za 39 sekund a pro tisk dokumentů nabízí rychlost tisku ISO ESAT cca 9,7/6,1 obr./min černobíle/v bar­vách. PIXMA MG5250 stejnou fotografii vytiskne přibližně za 20 sekund a dokumenty tiskne rychlostí ISO/ESAT cca 11,0/9,3 obr./min černobíle/v bar­vách*.

Zařízení budou v Evropě v prodeji od září 2010.

O společnosti Canon Europe
Společnost Canon Europe je dceřinou společností japonské společnosti Canon Inc., předního světového inovátora a poskytovatele fotografických a zobrazovacích technologií.

Společnost Canon, Inc., byla založena v roce 1937 a již více než 70 let úspěšně působí v oblasti výzkumu a vývoje optických systémů. Canon v minulém roce slavil padesáté výročí své obchodní přítomnosti v Evropě.

Další informace o společnosti Canon Europe jsou k dispozici na webové adrese www.canon-europe.com.

DigiZone.cz: Placené VoD a obsah zdarma

Placené VoD a obsah zdarma

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Podnikatel.cz: Chtějte údaje k dani z nemovitostí do mailu

Chtějte údaje k dani z nemovitostí do mailu

Podnikatel.cz: Změny v cestovních náhradách 2017

Změny v cestovních náhradách 2017

DigiZone.cz: ČT má dalšího zástupce v EBU

ČT má dalšího zástupce v EBU

Vitalia.cz: Když přijdete o oko, přijdete na rok o řidičák

Když přijdete o oko, přijdete na rok o řidičák

DigiZone.cz: Česká televize mění schéma ČT :D

Česká televize mění schéma ČT :D

Vitalia.cz: Jmenuje se Janina a žije bez cukru

Jmenuje se Janina a žije bez cukru

120na80.cz: Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

DigiZone.cz: Perspektivy TV v roce 1939 podle časopisu Life

Perspektivy TV v roce 1939 podle časopisu Life

DigiZone.cz: Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

Root.cz: Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...

120na80.cz: Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

120na80.cz: Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Podnikatel.cz: Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy

Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy