Nová řada notebooků VAIO F: dostatečný výkon a zábava

7. 1. 2010

[Tisková zpráva] Multimediální zábava ve velkém stylu díky profesionálnímu Full HD displeji a výkonné grafice. VAIO F: soukromé kino a studiový notebook. Profesionální Full HD displej s úhlopříčkou 41,6 cm (16,4”). Grafická karta NVIDIA® s GDDR3 VRAM. Dolby® Home Theater v3: prostorový zvuk jako v kině. Úspora energie díky senzoru intenzity okolního osvětlení a tlačítka pro vypnutí displeje.

Jestliže potřebujete notebook, který hravě zvládne multimediální tvorbu i zábavu, už nemusíte dělat žádné kompromisy. Nová řada VAIO F od Sony má dostatečný výkon pro bezproblémový střih videa v rozlišení Full HD, úpravu fotografií ve formátu RAW, sledování filmů na Blu-ray™ a mnoho dalších funkcí.

Kompletní Full HD studio představuje nejvyšší model VAIO VPCF11Z1E/BI, který se odlišuje černou povrchovou úpravou a zvýrazněnou pohodlnou elastomerovou opěrkou zápěstí.

Filmy, hry i osobní multimédia tak doslova ožijí na profesionálním displeji Full HD VAIO Premium o úhlopříčce 41,6 cm (16,4”). Displej s ochranou proti odleskům nabízí 100% Adobe RGB pokrytí pro nejvěrnější a nejpřirozenější podání barevných tónů, jaké je u notebooku možné. Ostatní modely řady VAIO F jsou vybaveny vysoce kvalitním displejem VAIO Display s rozlišením Full HD 1920×1080.

Multimediální výkon zajišťuje nejnovější řada procesorů Intel® CoreTM i7 (Quad Core, 8 jader), kterou doplňuje vypalovací Blu-ray mechanika. 8 GB DDR3 RAM s přehledem zvládne i ty nejnáročnější 3D grafické aplikace. Grafická karta NVIDIA® GeForce® GT330M v kombinaci s 1GB GDDR3 VRAM a paralelní architekturou CUDA™, nabízí rychlou a detailně prokreslenou 3D grafiku a hladké a plynulé přehrávání Full HD videa.

Výkon procesoru i grafické karty dělají z nové řady VAIO F ideální notebook pro střih Full HD videa natočeného kamerou Handycam® a práci s fotografiemi ve formátu RAW pořízenými digitální zrcadlovkou α. Připojte externí SATA pevný disk ke kombinovanému portu eSATA/USB a vychutnejte si přenos dat, který je až 5-krát rychlejší než přes USB 2.0.

S novými notebooky řady VAIO F, které jsou standardně vybaveny buď mechanikou Blu-ray nebo Blu-ray Combo, vás čeká jedinečná filmová zábava. Technologie Sony Motion Reality HD a Video Optimiser zajistí plynulejší a přirozenější přehrávání Full HD filmů na Blu-ray discích.

Další rozměr mimořádnému zážitku z osobního kina dodává zdokonalený audio systém notebooku Dolby® Home Theater v3, který vás obklopí výkonným a výjimečně čistým prostorovým zvukem, ať posloucháte hudbu, sledujete filmové dialogy nebo hrajete hry.

Nové notebooky řady VAIO F, s nainstalovaným originálním operačním systémem Windows® 7 Home Premium, jsou všestrannými notebooky pro bezproblémovou a komfortní práci na počítači. K pohodlnému používání přispívá plnohodnotný numerický blok kláves pro rychlé a přesné psaní čísel stejně jako na klávesnici stolního počítače.

Přiložený software obsahuje nejnovější verzi programu Picture Motion Browser VAIO Edition optimalizovanou pro vysoký výkon na počítačích s čtyřjádrovými procesory. Tato přehledná a intuitivní aplikace zrychluje a usnadňuje tvorbu profesionálního domácího videa v několika málo krocích a zároveň umožňuje ukládání na DVD nebo Blu-ray disky.

Design nové řady VAIO F zohledňuje šetrnost k životnímu prostředí a omezuje spotřebu energie. Senzor okolního osvětlení automaticky upravuje podsvícení displeje a šetří elektrickou energii při práci v málo osvětleném prostředí. K dispozici je také užitečné tlačítko vypnutí displeje (Display Off), které snižuje spotřebu při poslechu hudby nebo během sledování filmu na připojeném televizoru.

Nová řada výkonných multimediálních notebooků VAIO F bude v prodeji od konce ledna 2010.

Model: VAIO VPCF11Z1E/BI
Procesor: Intel® Core™ i7–720QM
Operační systém: Genuine Windows® 7 Home Premium
Paměť: 8 GB DDR3 SDRAM
Pevný disk: 500 GB, Serial ATA
Displej VAIO Premium: 41,6 cm (16,4”) Full HD (1920×1080)
Ochrana proti odleskům, 100% pokrytí Adobe RGB
Grafika: NVIDIA® GeForce® GT 330M (1 GB GDDR3 VRAM)
Optická mechanika: Blu-ray Disc™ – zapisovací, BD-R/-RE/-ROM/ DVD±RW/±R DL/RAM
Hmotnost a rozměry: 3,2 kg (s dodanou baterií); 263×31–41×387,2 mm (H x V x Š)
Ostatní: WLAN 802.11b/g/n; Bluetooth®; tlačítko Display Off; luxusní černá povrchová úprava.

O společnosti Sony:
Sony je přední celosvětový inovátor v oblasti výrobků audio, video, komunikačních a informačních technologií jak pro soukromé spotřebitele, tak i pro profesionální trhy. Jméno Sony má dobrý zvuk díky audiovizuálním výrobkům, jako je televizor BRAVIA™ LCD s vysokým rozlišením (HD), digitální fotoaparát Cyber-shot™, kamkordér Handycam® nebo MP3 přehrávač Walkman® a dále osobní počítače VAIO™ a profesionální HD vysílací zařízení, které využívá zejména technologii XDCAM™ HD. Společnost nabízí v oblasti vysokého rozlišení kompletní hodnotový řetězec a díky své činnosti na poli spotřební elektroniky, hudby, záznamu a přenášení obrazu, her a online zařízení je Sony jednou z předních světových značek pro digitální zábavu. Po celém světě zaměstnává na 170 000 pracovníků.

Díky svému dlouhodobému fotbalovému partnerství – jako oficiální sponzor Ligy mistrů UEFA do roku 2012, jako oficiální partner FIFA do roku 2014 a jako sponzor mistrovství světa ve fotbale v letech 2010 a 2014 – má společnost Sony podíl na nadšení miliónů fotbalových fanoušků po celém světě.

Více informací o Sony Europe najdete na adresách http://www.sony-europe.com a http://www.sony-europe.com/pres­scenter

DigiZone.cz: Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Podnikatel.cz: Přivýdělek u Airbnb nebo Uberu? Čekejte kontrolu

Přivýdělek u Airbnb nebo Uberu? Čekejte kontrolu

Podnikatel.cz: EET zvládneme, budou horší zákony

EET zvládneme, budou horší zákony

Vitalia.cz: Vláknina: Rozpustná, nebo nerozpustná?

Vláknina: Rozpustná, nebo nerozpustná?

Podnikatel.cz: Změny v daních z příjmů u zaměstnávání

Změny v daních z příjmů u zaměstnávání

Vitalia.cz: Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Lupa.cz: Avast po spojení s AVG propustí 700 lidí

Avast po spojení s AVG propustí 700 lidí

Lupa.cz: Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Vitalia.cz: Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Podnikatel.cz: Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

Lupa.cz: Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Vitalia.cz: Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

120na80.cz: Bojíte se encefalitidy?

Bojíte se encefalitidy?

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!