Nová řada tiskáren HP dále zvyšuje návratnost investic pro malé a střední podniky

30. 11. 2010

[Tisková zpráva] Nová aplikace ePrint podporuje produktivitu podnikání

PRAHA, 26. listopadu 2010 – Nová řada tiskáren LaserJet a skenerů si klade za cíl pomoci organizacím dosáhnout úspor na celkových nákladech tisku díky správě svých vlastních tiskáren, kopírek a faxů.

Nové samostat­né tiskárny, multifunkční za­řízení (MFP) a skenery jsou určeny k tomu, aby malým a středním podnikům (SMB) pomáhaly zvýšit produktivitu a ziskovost díky úsporám nákladů na papír, spotřební materiál a energii:

• HP LaserJet Pro CP1025nw Color Printer (4990 Kč) je nejmenší barevná laserová tiskárna(2) a jedna z energeticky nejefektivnějších barevných laserových tiskáren na světě.(3)
  • HP LaserJet Pro CP1525nw Color Printer (5990 Kč) nabízí tisk profesionální kvality na jednoduché, nízkonákladové, kompaktní tiskárně.
  • HP LaserJet Pro M1536dnf MFP (6490 Kč) spojením funkcí tisku, kopírování a faxování podporuje efektivitu, přičemž chrání obchodní aktiva pomocí funkce zámku faxu.
  • Skener s podavačem papíru HP Scanjet Pro 3000 (12890 Kč) díky mimořádně kompaktnímu stolnímu řešení s podavačem papíru skenuje na jediný dotek tlačítka. Dodává se s ultrazvukovým detektorem zdvojeného podávání a spolehlivě dokáže skenovat laminované karty do dokumentů o rozměru “legal”.

Vyšší produktivita kanceláře díky funkci ePrint

Společnost HP představila rozšířené portfolio tiskáren s technologií ePrint, jež by měly být k dispozici letos v zimě. Rozšířením portfolia ePrint na malé a střední podniky nabízí společnost HP jejich zaměstnancům možnost tisknout přímo ze svého mobilního zařízení, čímž jim pomáhá udržet si produktivitu. Po zaregistrování e-mailové adresy, která je přidělena společností HP, umožňují všechny tři tiskárny uvedené na trh letos na podzim zaměstnancům SMB odesílat na ně dokumenty přímo přes e-mail.

Mario Lombardo a Leigh Worthing ze  společnosti IDC, zabývající se globálním výzkumem trhu, vysvětlují, že toto nové řešení HP využívá možnosti cloudu a vychází z technologie zcela odlišné od běžných řešení tisku přes wi-fi a Bluetooth, neboť informace se vlastně zasílají e-mailem a od mobilního zařízení se nevyžaduje přímá komunikace s tiskárnou.

„Tím se eliminuje požadavek, aby se uživatel vyskytoval v „dosahu“ tiskárny, přičemž se zároveň řeší i problém podpory ovladačů pro jednotlivé operační systémy. Aplikace zahrnují řadu možností použití pro firemní uživatele i běžné spotřebitele a společnost IDC je přesvědčena o tom, že tato nová technologie se ukáže být pro HP výhodou, neboť společnost využije své silné stránky a zázemí v inovativních technologiích cloudu,“ dodávají Lombardo a Worthing.

Design ohlížející se na životní prostředí

Všechny tři nové tiskárny jsou klasifikovány ve třídě ENERGY STAR® a jsou vybaveny technologií HP Instant-on, jež uživatelům umožňuje ušetřit ve srovnání s konkurenčními laserovými výrobky až 50 % energie.(4)

I skener s podavačem papíru HP Scanjet Pro 3000 pomáhá SMB šetřit energii pomocí skenovací technologie Instant-on a používá o 50 % méně obalového materiálu než předchozí model.

Multifunkční za­řízení HP LaserJet Pro M1536dnf umožňuje oboustranný tisk, takže šetří peníze i prostor tím, že zákazníkům umožňuje tisknout na obě strany papíru. Díky tomu se spotřeba papíru snižuje až o 50 %.(5)

Luis Casado, marketingový ře­ditel pro tiskárny LaserJet a podniková řeše­ní GTMU Imaging & Printing Group v regionu EMEA, vysvětluje, že řízení vlastních tiskáren může vygenerovat měřitelný příspěvek k celkové činnosti podniku.

„Odhaduje se, že ročně se na zobrazování a tisk vynaloží 6 procent výnosů podniku.  Společnost HP poskytuje v posledních 25 letech malým a středním podnikům nástroje, jež jim pomáhají těmto výdajům porozumět a v konečném důsledku je omezit tak, aby zlepšily svou ziskovost," uvedl Casado.

Originální spot­řební  materiály HP přinášejí podnikům reálnou hodnotu

Společnost HP intenzivně in­vestuje do výzkumu a vývoje specifického designu svých tiskáren, kazet a papíru a do jejich testování tak, aby společně tvořily jednotný tiskový systém. Tyto investice se promítají do vyšší spolehlivosti a kvality originálních spotřebních materiálů HP, čímž se uživateli nabízí lepší poměr hodnoty k vynaloženým prostředkům a zároveň nejlepší zkušenost s tiskem.

LaserJet se vyplatí

Kampaň LaserJet se vyplatí  („LaserJet Pays You Back“) zdůrazňuje hodnotu, kterou sortiment tiskáren LaserJet už déle než 25 let nabízí malým a středním podnikům v celém regionu EMEA.  Další informace naleznete na adrese http://hp.com/cz/la­serjet.

O společnosti HP

HP neustále vytváří nové  příležitosti pro uplatnění techno­logií, které významně  ovlivňují jed­notlivce, firmy i celou společnost. Jako největší technologická firma světa nabízí HP špičkové produkty zahrnující tisková řešení, osobní výpočetní techniku, software, služby a IT infrastrukturu. Další informace o společnosti HP (NYSE: HPQ) jsou k dispozici na webu www.hp.com.

Vitalia.cz: Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

DigiZone.cz: Česká televize mění schéma ČT :D

Česká televize mění schéma ČT :D

Vitalia.cz: Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

120na80.cz: Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Lupa.cz: UX přestává pro firmy být magie

UX přestává pro firmy být magie

Vitalia.cz: To není kašel! Správná diagnóza zachrání život

To není kašel! Správná diagnóza zachrání život

DigiZone.cz: Milan Kruml: procházka TV historií

Milan Kruml: procházka TV historií

Podnikatel.cz: Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET

Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET

Měšec.cz: Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Vitalia.cz: Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Podnikatel.cz: Udávání kvůli EET začalo

Udávání kvůli EET začalo