Nová řešení HP pro kritické aplikace zjednodušují a konsolidují technologická prostředí

8. 10. 2010

[Tisková zpráva] Konvergovaná infrastruktura HP zefektivňuje poskytování aplikačních služeb

Praha, 6. října 2010 – Společnost HP oznámila uvedení integrovaných řešení, která zjednodušují a urychlují konsolidaci IT zdrojů a umožňují zákazníkům zefektivnit provoz kritických aplikací.

Vedoucí IT oddělení musejí zvyšovat dostupnost nejdůležitějších aplikací, a současně zjednodušit administraci IT infrastruktury a snižovat firemní náklady. Pomoci jim může nové diskové pole HP StorageWorks P9500 a vylepšené portfolio HP-UX pro servery HP Integrity. Tato řešení poskytují otevřenou, integrovanou architekturu pro nejnáročnější aplikace.

„Firmy musí zjednodušovat svá technologická prostředí a snižovat celkové náklady, ovšem nemohou si dovolit obětovat spolehlivost, dostupnost a zabezpečení kritických aplikací,“ řekl David Roberson, senior viceprezident a ředitel divize HP StorageWorks. „Konvergovaná infrastruktura HP odstraňuje nutnost pracovat s nákladnou, příliš rozsáhlou a neefektivní IT infrastrukturou, snižuje její komplikovanost a výrazně přispívá ke zvýšení odolnosti proti výpadku.“

Zrychlení konsolidace s nižšími celkovými náklady na vlastnictví
Nové diskové pole HP P9500 navazuje na předchozích pět generací technologie HP StorageWorks XP Disk Array. Díky vylepšené koncepci orientované mnohem více na uživatele a standardizované architektuře zvyšuje P9500 množství dat, které dokáže spravovat jeden správce, a navíc dvojnásobně snižuje spotřebu elektrické energie. Zároveň dokáže o polovinu snížit nároky na plochu datového centra.(1)

Ovládání kvality služeb na úrovni aplikací umožňuje zákazníkům společnosti HP efektivně používat a sdílet úložné prostředky, stejně jako spolehlivě plnit dohody o zajištění úrovně služeb. Technické specifikace řešení HP StorageWorks P9500 jsou k dispozici v PDF dokumentu na webu společnosti HP.

Mezi výhody nově představených řešení HP patří zejména:

• Nižší celkové náklady na vlastnictví při využití softwaru HP P9000 Application Performance Extender, který zajistí konsolidaci úložišť pro kritické aplikace a virtuální počítače na jednom poli.
  • Vyšší efektivita a flexibilita technologické infrastruktury díky softwaru HP P9000 Smart Tiers, který dokáže zajistit automatické přesouvání dat mezi různými typy úložišť – včetně SSD disků – a spojit do skvěle fungujícího celku vysoký výkon, optimalizované náklady a splnění náročných firemních požadavků.
  • Vylepšené uživatelské rozhraní nástroje HP Remote Web Console, jež může zjednodušit nasazení úložné infrastruktury a zkrátit dobu potřebnou pro její správu o 40–60 %.(1)

„Mnoho zákazníků z řad firem různých velikostí se potýká s problémy, jak dosáhnout vyšší úrovně dostupnosti dat, automatizovat obnovení systémů po jejich zhroucení či eliminovat plánované odstávky,“ řekla Donna Scott, viceprezidentka a klíčová analytička společnosti Gartner. „Vzhledem k tomu, že poruchám se není možné zcela vyhnout, je důležité alespoň maximálně omezit možný rozsah výpadků, aby byla zajištěna konzistentně vysoká úroveň služeb aplikací, na nichž přímo závisí kritické podnikové procesy.“

Zjednodušený provoz kritických aplikací
Vylepšení přidaná do softwaru HP-UX 11i v3 a portfolia řešení HP Serviceguard Solutions pro systémy HP Integrity zjednodušují provoz kritických aplikací a zvyšují odolnost systémů pro nejnáročnější aplikační úlohy. Umožňují klientům:

• Snížit pracnost ruční konfigurace až o 93 % prostřednictvím nového doplňku HP Serviceguard Extension pro Oracle E-Business Suite.(2) Tento software dokáže automaticky nakonfigurovat více než 200 úzce integrovaných aplikací včetně programů pro finanční služby, řízení vztahů se zákazníky a podpůrných komponent, jako jsou např. úložiště a sítě.
  • Urychlit migraci ze systému IBM AIX na HP Integrity pomocí nového nástroje HP-UX Porting Kit for AIX, který automatizuje až 95 % kroků nutných při portování.(3) Tento nástroj také dokáže identifikovat potenciální nekonzistence v kódování, přesně odhaduje úsilí a doporučuje vhodná řešení.
  • Konsolidovat starší aplikace ze systémů HP 9000 na systémy HP Integrity v řádu dnů namísto stávajících měsíců pomocí virtualizační technologie HP-UX 9000 Container. Toto řešení rovněž nabízí zákazníkům možnost začít rychle těžit z vylepšení výkonu v nejnovějších systémech HP Integrity.

Podrobnější informace o softwarových vylepšeních HP-UX 11i v3 a portfoliu řešení HP Serviceguard pro systémy Integrity jsou k dispozici v PDF dokumentu na webových stránkách společnosti HP.

Maximální využití rozpočtového potenciálu
HP Financial Services, divize zaměřená na služby leasingu a správy životního cyklu majetku, dokáže zákazníkům pomoci získat vyšší návratnost investic do technologií prostřednictvím diagnostického nástroje HP Financial Solution Analysis. Ten pomůže podnikovým klientům analyzovat přímé i nepřímé náklady související s IT řešeními.

HP Financial Services nabízí širokou škálu flexibilních možností financování včetně služeb prodeje se zpětným leasingem, jež usnadňují zákazníkům upgrade na řešení HP z konkurenčních zařízení.

Další informace o nových produktech HP jsou k dispozici na webu www.hp.com/en­terprise/news.

O společnosti HP
HP neustále vytváří nové příležitosti pro uplatnění technologií, které významně ovlivňují jednotlivce, firmy i celou společnost. Jako největší technologická firma světa nabízí HP špičkové produkty zahrnující tisková řešení, osobní výpočetní techniku, software, služby a IT infrastrukturu. Další informace o společnosti HP (NYSE: HPQ) jsou k dispozici na webu www.hp.com.

Lupa.cz: Levný tarif pro Brno nebude. Radní: je to kartel

Levný tarif pro Brno nebude. Radní: je to kartel

Podnikatel.cz: Na poslední chvíli šokuje výjimkami v EET

Na poslední chvíli šokuje výjimkami v EET

DigiZone.cz: Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

120na80.cz: Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

DigiZone.cz: HD programy ČT i v UPC Horizon

HD programy ČT i v UPC Horizon

Root.cz: Vypadl Google a rozbilo se toho hodně

Vypadl Google a rozbilo se toho hodně

Vitalia.cz: Dáte si jahody s plísní?

Dáte si jahody s plísní?

Podnikatel.cz: Udávání kvůli EET začalo

Udávání kvůli EET začalo

Měšec.cz: Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Vitalia.cz: Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu