Mobile World Congress – nová řešení od Adobe pro mobilní zařízení

[Tisková zpráva] Praha, 18. února 2009 – Společnost Adobe Systems představuje na Mobile World Congress 2009 v Barceloně nová řešení a technologie pro mobilní zařízení (Hala 1, stánek 1E05(1-00)).

Nový Flash Lite Distributable Player
Adobe Flash Lite Distributable Player je nový bezdrátový mobilní runtime založený na Flash Lite 3.1. Umožňuje vývojářům vytvářet aplikace založené na technologii Flash a distribuovat je společně s runtimem milionům uživatelům. Nokia S60 a zařízení se systémem Windows Mobile budou prvními, které budou podporovat Flash Lite Distributable Player.

Flash Lite Distributable Player je prvním krokem k rozšíření přehrávačů na mobilních zařízeních, stejně jako tomu bylo v případě Flash u stolních počítačích. Veřejná bezplatná beta verze přehrávače je k dispozici na adrese: www.adobe.com/go/dis­tribute/. Úplné znění tiskové zprávy v angličtině naleznete na adrese: http://www.ado­be.com/abouta­dobe/pressroom/pres­sreleases/200902/0­21609FlashLite­Distr.html

Palm se přidává k Open Screen projektu
Společnost Palm se přidala k iniciativě Open Screen Project, která se zaměřuje na zpřístupnění internetu v televizi, počítačích a mobilních zařízeních s využitím technologie Adobe Flash. Spolupráce v rámci Open Screen Project zpřístupní technologii Adobe Flash Player na chytrých telefonech využívajících platformu Palm webOS. Úplné znění tiskové zprávy v angličtině naleznete na adrese: http://www.ado­be.com/abouta­dobe/pressroom/pres­sreleases/200902/0­21609AdobePal­mOSP.html.

Open Screen Project fond
Společnosti Adobe a Nokia oznámily založení fondu Open Screen Project s vkladem 10 milionů USD. Fond bude pomáhat vývojářům vytvářet aplikace a služby založené na platformě Adobe Flash pro mobilní zařízení a spotřební elektroniku. Očekává se, že se k fondu připojí i další partneři iniciativy Open Screen Project. Vývojáři mohou předkládat koncepty aplikací, které jsou založené na platformě Adobe Flash, pracují na přístrojích Nokia a poběží na různých zařízeních, včetně mobilních telefonů, stolních počítačů a spotřební elektroniky. Aplikace budou hodnocené na základě toho, jak jsou inovativní, rozšiřitelné a do jaké míry využívají potenciál zařízení Nokia a technologií Adobe Flash a AIR. Úplné znění tiskové zprávy v angličtině naleznete na adrese: http://www.ado­be.com/abouta­dobe/pressroom/pres­sreleases/200902/0­21609AdobeNoki­a.html

Adobe Reader Mobile SDK
Adobe oznámil dostupnost Adobe Reader Mobile SDK, nové softwarové vývojářské sady, pomocí které mohou výrobci mobilních zařízení dodávat telefony, které umí jednoduše stahovat, spravovat a zobrazovat e-knihy a obsah v PDF. Adobe Reader Mobile SDK podporuje technologii přizpůsobitelného PDF, pomocí které se text automaticky přizpůsobí rozměrům displeje, nabízí ochranu obsahu a podporuje formát EPUB, standard pro elektronické knihy založený na XML. Adobe Reader Mobile SDK nahrazuje technologii Adobe Reader LE 2.5 a je již okamžitě dostupný. Úplné znění tiskové zprávy v angličtině naleznete na adrese: http://www.ado­be.com/abouta­dobe/pressroom/pres­sreleases/200902/0­21609AdobeMobi­leDevices.html

O společnosti Adobe
Adobe revolučním způsobem mění přístup a vztah lidí k myšlenkám a informacím – kdykoliv, kdekoliv a prostřednictvím jakýchkoliv médií. Další informace najdete na www.adobe.cz.