Nová služba Dueto.cz slibuje revoluci v online seznamování

23. 2. 2011

[Tisková zpráva] Praha, 22. února 2011 – Právě před týdnem, tedy příznačně o valentýnské noci, rozvířil vody českého internetového seznamování nový ambiciózní projekt – Dueto.cz. Slibuje snadné a zábavné seznamování pomocí pár kliknutí myší. Po prvním týdnu existence má přes 2000 registrovaných uživatelů a další přibývají.

“Seznamovacích služeb je sice v Česku poměrně hodně, ale my chceme jít jinou cestou. Inspirovali jsme se úspěšnými zahraničními koncepty a moderními trendy v oblasti. Seznamování s námi by tedy mělo být snadnější i zábavnější, než prostřednictvím dosud existujících seznamek” říká o projektu jeden ze zakladatelů, Štěpán Kubát.

Dueto.cz si neklade za cíl budovat obecnou komunitu, jak se dříve snažila jeho konkurence. Věnuje se čistě seznamování a staví především na propojení se sociální sítí Facebook. Představuje tedy vlastně jakýsi doplněk, který umožňuje navazovat nové známosti s cizími lidmi. To je funkce, která samotnému Facebooku chybí. “V ČR je na Facebooku přes 400 000 osob ve věku mezi 15–50 lety, které o sobě uvádějí, že jsou nezadané. Věříme, že právě pro ně se můžeme stát atraktivní alternativou ke stávajícím seznamkám” doplňuje Kubát.

Pro přihlášení  do Dueto.cz stačí kliknout na jediné tlačítko a povolit službě, aby si všechny potřebné informace o uživateli sama natáhla z jeho profilu na Facebooku. Na základě těchto informací mu pak bude vyhledávat a nabízet vhodné partnery. “Samozřejmě jsme ale mysleli i na ty, kteří Facebook nepoužívají, takže máme připraven také klasický registrační formulář” upřesňuje Kubát.

A jaké  je vlastně poslá­ní této nové služby? „Chceme i českým nezadaným přinést komfortní a moderní způsob seznamování, který je běžný v zahraničí. Naším přáním je také zajistit, aby se na seznamování na internetu nepohlíželo s despektem, bylo široce přijímáno a aby se člověk nemusel stydět za to, že se seznamuje po internetu“ shrnuje cíle projektu David Nevečeřal, další ze zakladatelů.

Informace o společnosti: Službu Dueto.cz provozuje nově založená společnost Dueto Online, s.r.o. Za celým projektem stojí zkušené osobnosti z IT sféry – David Nevečeřal, který v minulosti založil a úspěšně vedl e-shop Megaobchod.cz a v současnosti řídí portál Ušetřeno.cz, dále pak Jan Zajíc a Radomír Hejl, kteří přivedli na svět oblíbený cestovatelský portál Orbion.cz a nyní pečují o známé komunitní servery jako eMimino.cz nebo Labužník.com.

120na80.cz: Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Rakovina oka. Jak ji poznáte?

DigiZone.cz: Česká televize mění schéma ČT :D

Česká televize mění schéma ČT :D

Vitalia.cz: Analýza letáků: Na co lákají do prodejen?

Analýza letáků: Na co lákají do prodejen?

Podnikatel.cz: Udávání kvůli EET začalo

Udávání kvůli EET začalo

Root.cz: Vypadl Google a rozbilo se toho hodně

Vypadl Google a rozbilo se toho hodně

Lupa.cz: Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Měšec.cz: Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

DigiZone.cz: Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...

Lupa.cz: UX přestává pro firmy být magie

UX přestává pro firmy být magie

Vitalia.cz: To není kašel! Správná diagnóza zachrání život

To není kašel! Správná diagnóza zachrání život

Vitalia.cz: Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Vitalia.cz: Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Podnikatel.cz: Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET

Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET

DigiZone.cz: Milan Kruml: procházka TV historií

Milan Kruml: procházka TV historií