Nová služba HP vylepšuje návrhy, budování a projektové řízení datových center

23. 2. 2011

[Tisková zpráva] Řešení na klíč nabízí špičkové technologie HP z oblasti správy zařízení

Praha, 22. února 2011 – Společnost HP oznámila uvedení komplexní služby, která zjednodušuje proces navrhování a budování datových center prostřednictvím zajištění všech složek návrhu, výstavby a projektového řízení jedním dodavatelem.

Nová služba HP Critical Facilities Implementation (CFI) sníží náklady zákazníků na vlastnictví tím, že všechny elementy výstavby datového centra, od jejího začátku až do konce, zajišťuje jediný integrátor. Jako rozšíření strategie HP Converged Infrastructure představuje služba HP CFI architektonický návrh pro datové centrum budoucnosti, které umožní klientům sladit a sdílet fondy interoperabilních zdrojů.

V nedávno zveřejněné zprávě agentury Gartner(1) se uvádí, že „46 % našich respondentů plánuje v příštích dvou letech vybudovat jedno nebo více nových datových center a 54 % jich očekává, že budou v tomto časovém horizontu potřebovat rozšířit stávající datové centrum.“ Díky nabídce společnosti HP mohou klienti rozšířit své výpočetní kapacity rychleji a levněji.

„Budování datového centra je obrovským projektem pro každou firmu a jeho zajištění jediným dodavatelem zaručuje vynaložení optimálních nákladů, efektivity a minimální starosti,“ řekl Dave Cappuccio, ředitel výzkumu ve společnosti Gartner. „Výpočetní požadavky zákazníků na datová centra stále zvyšují komplikovanost procesu od návrhu po budování, komplexní řešení ale pomohou klientům realizovat jejich plány v požadovaném časovém horizontu a rozsahu.“

„Pro neustále expandující portfolio podnikatelských aktivit jsme potřebovali rychle vytvořit nové datové centrum, které by vyhovovalo mezinárodním standardům,“ řekl Li-Chao Tang, ředitel informačních technologií ve společnosti HNA Group – velkém čínském konglomerátu několika podniků, které působí v oblasti letecké dopravy, turistiky, logistiky a finančních služeb. „HP nám pro nová zařízení poskytlo ucelenou podporu s prvotřídním návrhem a technologiemi datového centra, a umožnilo nám jeho spuštění přesně podle plánu.“

„Služba HP Critical Facilities Implementation konverguje technologii se strategickým plánováním zařízení a pokrývá všechny aspekty potřeb klienta, ať už se jedná o modernizaci stávajícího datového centra nebo o budování nového,“ řekl Rick Einhorn, celosvětový ředitel HP Critical Facilities Services. „V globálním měřítku klienti spoléhají na strategický vhled a zkušenosti HP v oblasti datových center, ať už ve vyspělých geografických oblastech či rychle rostoucích trzích v Číně a Indii, kde aktuálně poskytujeme služby CFI pro rozsáhlá datová centra.“

Návrhy více než čtyř milionů metrů čtverečních zvýšených podlah

Na základě zkušeností  s budováním „na zeleném poli“ a modernizací starších datových center dokáže HP nabídnout zákazníkům vyšší efektivitu při návrhu a budování datových center. Čerpá při tom ze zkušeností s návrhem datových center o celkové ploše přesahující 4 000 000 m2 a ze svých rozsáhlých technologických inovací. Díky tomu dokáže vytvářet špičková integrovaná zařízení a IT řešení.

• Komplexní odborné zkušenosti v oblasti datových center: HP pro klienty spravuje všechny aspekty návrhu a budování a integruje vývoj zařízení s IT strategií.
  • Přizpůsobené plánování: Klientům je poskytován optimalizovaný plán implementace datového centra, který je škálovatelný a dostatečně flexibilní s ohledem na stávající i budoucí potřeby.
  • Inovace a vedoucí postavení v oboru: HP zpřístupňuje klientům špičkovou odbornost potvrzenou mnoha úspěšnými projekty plánování a budování datových center. Mezi tyto projekty patří i první datové centrum s certifikací LEED, první datové centrum s certifikací LEED GOLD, první indické datové centrum se známkou Uptime Institute Tier III a více než 60 zařízení vybudovaných „na zeleném poli“ včetně 100megawattových datacenter.

Službu HP CFI dodává divize HP Critical Facilities Services. Její cena se liší podle místa a implementace. Další informace jsou k dispozici na webu www.hp.com/ser­vices/cfi.

HP Converged Infrastructure je klíčovou komponentou architektury Instant-On Enterprise. Nejnovější architektura Instant-On Enterprise umožňuje zákazníkům využívat technologie při veškeré spolupráci se zákazníky, zaměstnanci, partnery a občany.

O společnosti HP

HP neustále vytváří nové  příležitosti pro uplatnění techno­logií, které významně  ovlivňují jed­notlivce, firmy i celou společnost. Jako největší technologická firma světa nabízí HP špičkové produkty zahrnující tis­ková řešení, osobní výpočetní techniku, software, služby a IT infrastrukturu. Další informace o společnosti HP (NYSE: HPQ) jsou k dispozici na webu www.hp.com.

DigiZone.cz: ČT láká na jarní programové tipy

ČT láká na jarní programové tipy

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Podnikatel.cz: Udávání kvůli EET začalo

Udávání kvůli EET začalo

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Vitalia.cz: Jsou čajové sáčky toxické?

Jsou čajové sáčky toxické?

Vitalia.cz: Pravda o přibírání na zimu

Pravda o přibírání na zimu

Vitalia.cz: Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Vitalia.cz: Jmenuje se Janina a žije bez cukru

Jmenuje se Janina a žije bez cukru

DigiZone.cz: HD programy ČT i v UPC Horizon

HD programy ČT i v UPC Horizon

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Měšec.cz: Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Měšec.cz: Europlatby: někde bez poplatku, jinde i 350 Kč

Europlatby: někde bez poplatku, jinde i 350 Kč

Měšec.cz: Za palivo zaplatíte mobilem (TEST)

Za palivo zaplatíte mobilem (TEST)