Nová velkoformátová tiskárna Xerox pro rychlý a přesný tisk technických dokumentů

16. 4. 2009

[Tisková zpráva] Praha, 15. dubna 2009 – Společnost Xerox představuje černobílý multifunkční systém, digitální velkoformátovou tiskárnu a kopírku s integrovaným barevným skenerem Xerox 6279. Tiskárna nabízí rychlé a ostré výstupy při kompaktní velikosti a nízkých provozních nákladech. Xerox 6279 je určena pro tisk rozsáhlých a komplexních technických a architektonických návrhů, elektrických schémat a výkresů, které vyžadují přesné zobrazení detailů.

Zařízení je dostatečně flexibilní, aby našlo uplatnění v různých prostředích. Je vhodné pro komerční poskytovatele tisku, architektonická studia nebo strojírenské a stavební firmy. Svojí rychlostí tisku sedm nebo devět stran formátu A1+ za minutu se řadí mezi nejproduktivnější zařízení ve své třídě.

„Uvědomujeme si, že klíčovým požadavkem uživatelů velkoformátových zařízení je kvalita výstupů, těsně za ní pak následuje kritérium provozních nákladů. Díky kvalitě výstupů a rychlosti tisku tyto požadavky zařízení Xerox 6279 splňuje,“ řekl Petr Trafina, produktový manažer společnosti XEROX CZECH REPUBLIC. „Cena je navíc tak příznivá, že uživatelé mohou systém 6279 používat tam, kde nejlépe vyhovuje jejich potřebám, ať je to v kanceláři stavbyvedoucího nebo v architektonické společnosti či komerčních službách. Nová technologie nabízí vysokou spolehlivost a přesnost, navíc integrovaný barevný skener výrazně ušetří prostor.“

Společnost Cable Services se sídlem v pensylvánském Williamsportu, která se specializuje na návrhy a stavby pro telekomunikační průmysl, používá Xerox 6279 pro tisk konstrukčních a technických výkresů vytvářených systémy CAD. „Naši zákazníci očekávají, že dokumenty okamžitě zpracujeme, protože rychlost je na konkurenčním telekomunikačním trhu zásadním požadavkem,“ řekl Mike Hite, manažer zodpovědný za nákresy a návrhy ve společnosti Cable Services. „Se systémem 6279 můžeme rychle reagovat na požadavky zákazníků a dodávat dokumenty ve vysoké kvalitě.“

Společnost si zařízení vybrala pro jeho rychlost, kvalitu výstupů, spolehlivost a snadnou údržbu. Možnost skenování byla pro Cable Services rovněž důležitá, protože firma pravidelně skenuje dokumenty jak za účelem jejich digitalizace, tak tisku.

Xerox 6279 může současně tisknout i skenovat rychlostí až devět metrů za minutu. Tisk a skenování v rozlišení 600×600 dpi se vyznačují ostrými a přesnými detaily i na komplexních plánech, schématech a výkresech. Zařízení pracuje až se čtyřmi rolemi papíru o návinu až 200 metrů, nebo lze provozovat dva automatické zásobníky na archy až do formátu A2+ s kapacitou 2×525 listů. Integrovaný barevný skener nové generace má funkce, kterými dokáže potlačit pozadí, které bývá na starých originálech příčinou nekvalitní kopie.

Uživatelé si mohou vybrat z celé řady konfigurací včetně modelů pouze pro tisk nebo tisk a kopírování. Kopírka s tiskárnou nabízí i černobílé skenování, které lze rozšířit na barevné. Skener podporuje širokou škálu formátů a může skenovat do mail boxů chráněných heslem, na FTP servery nebo přímo na vzdálenou tiskárnu. Funkce TotalAccxes pro 24bitové barevné skenování umožňuje zpracování barevných dokumentů a jejich uložení nebo tisk na libovolné síťové tiskárně. Rozšíření o skenování i licence přo přímé zpracování dalších datových formátů jako jsou PDF, JPEG, DGN, DXF, PCX, EPS rozšiřují možnosti systému a usnadňují jeho obsluhu. Zcela nový je i velký přehledný dotykový plnobarevný panel, sloužící pro nastavování i rychlé a přehledné ovládání celého systému.

Dostupnost
Objednávky na velkoformátové zařízení Xerox 6279 s tiskovým serverem FreeFlow® Accxes® se v České republice začnou přijímat v dubnu.

XEROX CZECH REPUBLIC prodává na našem trhu publikační tiskové systémy, černobílé a plnobarevné multifunkční kopírovací stroje s faxy a tiskárnami, velkoformátové stroje a tiskárny, stejně jako software pro document management. Ke všem strojům dodává Xerox i spotřební materiál a poskytuje kompletní servis a údržbu. Do nabídky firmy rovněž patří celá škála služeb v oblasti tvorby, zpracování, archivace a řízení toku dokumentů s cílem eliminace investičních nákladů a úspory personálních a provozních nákladů zákazníka a zefektivnění jeho obchodních procesů. Těmto službám se věnuje samostatná divize XGS (Xerox Global Services).

DigiZone.cz: ČT láká na jarní programové tipy

ČT láká na jarní programové tipy

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

DigiZone.cz: Další dva kanály nabídnou HbbTV

Další dva kanály nabídnou HbbTV

DigiZone.cz: Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Vitalia.cz: Dáte si jahody s plísní?

Dáte si jahody s plísní?

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...

Vitalia.cz: Nahradí sluch, ale zvuk je zcela jiný