Nová verze OpenScape Office nabízí sjednocenou komunikaci, síťové propojení poboček, i využití sociálních médií pro malé a střední firmy

[Tisková zpráva] Komplexní řešení sjednocené komunikace usnadňuje komunikaci mezi jednotlivými pobočkami, zvyšuje produktivitu a snižuje náklady na komunikaci v malých a středních firmách

Společnost Siemens Enterprise Communications představila nové možnosti implementace komplexního řešení pro sjednocenou komunikaci a spolupráci, které malým firmám umožní dosahovat větších úspěchů díky dokonalejší spolupráci a mobilitě zaměstnanců. Pomocí OpenScape Office V3 budou moci uživatelé na cestách i v různých pobočkách snadno zůstat

ve spojení prostřed­nictvím hlasových, konferenčních a mobilních služeb, informací o dostupnosti, sociálních sítí, či vícekanálových kontaktních center. Toto komplexní řešení sjednocené komunikace pro malé a střední firmy bude na trhu k dispozici u obchodních partnerů Siemens Enterprise Communications.

Nejnovější verze OpenScape Office nabízí přístup k nástrojům sjednocené komunikace i propojení s údaji o dostupnosti na mobilních zařízeních, díky čemuž mohou uživatelé zůstat v kontaktu se svými klíčovými obchodními partnery i na cestách nebo v jiných pobočkách. Údaje o dostupnosti i komunikace pomocí krátkých zpráv jsou nyní interoperabilní v rámci OpenScape Office i Google prostřednictvím otevřeného standardního XMPP rozhraní. Kombinace těchto funkcí pomáhá malým a středním podnikům zlepšovat produktivitu a spolupráci při současném snižování nákladů na komunikaci.

„OpenScape Office V3 jedinečným způsobem zjednodušuje firemní komunikaci. Díky síťovému propojení vzdálených míst do jediného systému mají uživatelé neustále přístup k údajům o dostupnosti svých kolegů v jednotlivých pobočkách a vědí, jak se s nimi v daném okamžiku nejlépe spojit,“ říká Sam Wood, viceprezident společnosti Innovative Technology Group. Síťové propojení vzdálených míst, dostupné prostřednictvím jedné rozšířené domény (Extended UC Domain), lze nasadit ve firmách až o 500 uživatelích v jedné pobočce a 1000 uživatelích         ve všech pobočkách dohromady.

„Zvýšit svou dosažitelnost za účelem zlepšení interakce se zákazníky a partnery i posílení účin­nosti interních procesů je požadavek minimálně stejně zásadní u malých a středních subjektů jako u velkých firem,“ říká Jeremiah Caron, viceprezident společnosti Current Analysis. „K zajištění základních cílů firmy, včetně špičkového zákaznického servisu a samozřejmě obchodního růstu, je tudíž nezbytně nutné, aby komunikační systémy těchto firem byly schopny najednou obsáhnout a obsloužit více poboček i zaměstnance na cestách.“

OpenScape Office nabízí tři flexibilní  varianty implementace, jež umožňují maximálně uzpůsobit systém individuálním potřebám konkrétního zákazníka, včetně volitelného využití vícekanálového kontaktního centra:

• OpenScape LX je zcela nové, softwarové řešení sjednocené komunikace ve stylu vše v jednom pro až 500 uživatelů, které běží na jednom serveru a zahrnuje sjednocenou komunikaci, software pro IP telefonii, síťové propojení vzdálených míst se systémy LX   a MX a možnosti virtualizace.
  • OpenScape Office MX je platforma sjednocené komunikace ve stylu vše v jednom pro až 150 uživatelů, zahrnující sjednocenou komunikaci, software pro IP telefonii, propojení s veřejnou pevnou telefonní sítí (PSTN) a síťové propojení vzdálených míst se systémy LX a MX.
  • OpenScape Office HX podporuje konvergovanou komunikační platformu HiPath 3000 – nákladově efektivní řešení přechodu ke sjednocené komunikaci v malých a středních firmách.

„S rostoucími nároky zákazníků, rozšiřováním pokročilých komunikačních technologií a sílícím důrazem na mobilitu se malé a střední podniky poohlížejí po řešení typu OpenScape Office V3 jakožto nástroji zachování své konkurenceschop­nosti,“ říká Chris Hummel, prezident regionu Severní Amerika a marketingový ředitel Siemens Enterprise Communications. „Díky novým variantám implementace, jež přináší OpenScape Office V3, mohou naši obchodní partneři svým zákazníkům z řad malých a středních podniků nabídnout větší flexibilitu a škálovatelnost při řešení jejich individuálních komunikačních potřeb.“

OpenScape Office V3 s výše uvedenými variantami implementace bude k dispozici                   u obchodních partnerů Siemens Enterprise Communications během dubna-května letošního roku. Více informací o OpenScape Office najdete na http://www.siemens-enterprise.com

Siemens Enterprise Communications

Siemens Enterprise Communications je předním poskytovatelem komplexních řešení v oblasti firemní komunikace, zahrnujících hlasové služby, síťovou infrastrukturu i zabezpečení. Řešení založená na otevřených standardních architekturách propojují komunikační systémy s obchodními aplikacemi k zajištění maximálně efektivní spolupráce     v rámci firmy. Koncepce otevřené komunikace umožňuje zvyšovat produktivitu a snižovat náklady prostřednictvím řešení, jež se snadno instalují v existujících IT prostředích a přispívají k racionalizaci pracovních procesů. Na principu otevřené komunikace je založena i  zákaznická cesta OpenPath® zaměřená na minimalizaci rizik a efektivní implementaci sjednocené komunikace. Siemens Enterprise Communications je společným podnikem privátní investiční firmy Gores Group a koncernu Siemens a zahrnuje Siemens Enterprise Communications, Cycos a Enterasys Networks.

Další informace o společnosti Siemens Enterprise Communications a Enterasys najdete na internetových adresách www.siemens-enterprise.com nebo www.enterasys­.com.