Nová verze PhoneOnMap od KAKTUS Software s možností běhu na pozadí systému a automatickými aktualizacemi

11. 5. 2010

[Tisková zpráva] Praha, 11. května 2010 – Společnost KAKTUS Software, poskytovatel softwarových řešení a služeb v oblasti informačních technologií, oznámila, že uvedla novou verzi aplikace pro sledování a monitoring mobilních telefonů PhoneOnMap, s možností online sledování na webovém portálu (http://www.phoneonmap.com/cs/ v české verzi, http://www.phoneonmap.com/en/ v anglické verzi), která nyní umožňuje běh aplikace na pozadí systému tak, že ve správci úloh není aplikace vůbec viditelná. Dále v aplikaci přibyla možnost automatické aktualizace, kdy aplikace pravidelně hlídá přítomnost nové verze a v závislosti na její důležitosti nabízí uživatelům její stáhnutí.

PhoneOnMap umožňuje zobrazovat polohu a pohyb mobilního telefonu na mapě. V nové verzi může aplikace běžet na pozadí systému, přičemž tuto funkcionalitu stejně tak, jako všechny ostatní, je možné v nastavení aplikace povolit či zakázat. V nové verzi aplikace dále již také není nutné používat pro určení polohy výhradně telefon s integrovaným GPS. Jediným technickým požadavkem zůstává schopnost telefonu přenášet datové soubory (mobilní připojení k internetu).

Systém PhoneOnMap byl vyvinut a spuštěn společností KAKTUS Software na jaře roku 2009. Uživatelem aplikace se může stát kdokoliv, kdo má v mobilní telefonu aktivovaný datový tarif a zaregistruje se na webovém portálu PhoneOnMap, kde si může předplatit službu na určité období.

Aplikaci PhoneOnMap lze v současné chvíli využívat na stovkách mobilní telefonů dostupných po celém světě. Služba je dostupná na mobilních telefonech s operačním systémem Symbian nebo Windows Mobile a její ovládání je velmi jednoduché s možností nastavení různých režimů s ohledem na potřebnou dostupnost či výdrž baterie. V současné době je v systému registrováno tisíce uživatelů z celého světa.

O KAKTUS Software
KAKTUS Software je dynamicky se rozvíjejícím softwarovým developerem. Od svého založení v roce 1997 poskytuje profesionální služby a vyvíjí technologicky vyspělý software s hlavním důrazem na systémy založené na internetových a intranetových technologiích. V rámci vývoje softwaru společnost KAKTUS Software úzce spolupracuje s předními technologickými partnery, mezi které patří například společnosti Microsoft a Oracle. Svá řešení poskytuje podnikům a organizacím z nejrůznějších odvětví. Portfolio zákazníků je velmi široké a zahrnuje nejen střední podniky, ale také giganty z oborů telekomunikací, obchodu, pojišťovnictví, logistiky, dopravy i státní správy apod. Více informací o společnosti lze nalézt na www.kaktus.cz.

Vitalia.cz: Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Podnikatel.cz: Vrátí zvýhodnění, ale výrazně omezí paušály

Vrátí zvýhodnění, ale výrazně omezí paušály

DigiZone.cz: Další dva kanály nabídnou HbbTV

Další dva kanály nabídnou HbbTV

Podnikatel.cz: Berňák kvůli EET prodlužuje otevírací dobu

Berňák kvůli EET prodlužuje otevírací dobu

Podnikatel.cz: Dárky v podnikání. Jak je uplatnit v daních?

Dárky v podnikání. Jak je uplatnit v daních?

DigiZone.cz: Milan Kruml: procházka TV historií

Milan Kruml: procházka TV historií

120na80.cz: Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Root.cz: Vypadl Google a rozbilo se toho hodně

Vypadl Google a rozbilo se toho hodně

DigiZone.cz: Flix TV má set-top box s HEVC

Flix TV má set-top box s HEVC

DigiZone.cz: Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

DigiZone.cz: ČT má dalšího zástupce v EBU

ČT má dalšího zástupce v EBU

Měšec.cz: Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Vitalia.cz: Dáte si jahody s plísní?

Dáte si jahody s plísní?

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

120na80.cz: Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Rakovina oka. Jak ji poznáte?