Nová verze Seznam Sweb pro tvorbu a správu www stránek

Nová verze Seznam Sweb pro tvorbu a správu www stránek

Seznam Sweb je služba, umožňující uživatelům založit si a upravovat zdarma vlastní webové stránky. Internetový portál Seznam.cz přichází po sedmi měsících provozování služby Seznam Sweb s její novou, rozšířenou verzí, jež vychází mnohem více vstříc uživateli.

První verze umožňovala umisťovat stránky uživatele prostřednictvím FTP-serveru. Uživatel získal standardně diskový prostor o kapacitě 20 MB. Nová verze služby Seznam Sweb zefektivní práci uživatele a poskytne mu funkce a možnosti pro zvýšení atraktivnosti webových stránek. Nabízí navíc Správce souboru, což je webové rozhraní pro práci se soubory na webové stránce uživatele. Pro přístup ke svým stránkám může uživatel využít také WebDav. Přehled o návštěvnosti stránek mu poskytnou nové statistiky. Uživatel může využívat připravené CGI skripty, po jejichž vložení do stránek získá např. počítadlo přístupů, anketu a další. Připraven je rovněž jednoduchý editor Javascript, který umožňuje upravovat stránky přímo ve formátu HTML

Webové rozhraní Seznam Sweb nyní vyžaduje, aby se uživatel přihlásil pomocí svého jména a hesla. Každému takto identifikovanému uživateli jsou nabídnuty nové rozšířené možnosti Seznam Sweb. Pokud je však nechce využívat, může nadále pracovat původním způsobem. S novou verzí služby Seznam Sweb se samozřejmě nadále bude systematicky monitorovat obsah stránek uživatelů, zda neodporují licenčnímu ujednání provozovatele serveru nebo právnímu řádu ČR.

Seznam.cz, a.s. provozuje nejnavštěvovanější portál českého internetu na www.seznam.cz, s více než 120 miliony zhlédnutých stránek v dubnu 2001. Nabízí uživatelům zdarma celou škálu praktických služeb: Seznam.cz – katalog a vyhledávání, Můj Seznam – zpravodajství včetně TV programů, předpovědi počasí, kulturních přehledů, finančního a ekonomického zpravodajství, Novinky.cz – internetový magazín, Seznam E-mail, Seznam SMS bránu, Seznam Sweb – webhosting, Seznam Mapy, Seznam Lidé – vyhledávání lidí, Seznam Software – nabídka volně šiřitelného softwaru, Seznam Slovník a Seznam Práce. Cílem je poskytovat služby maximálně spolehlivé a uživatelsky přívětivé.

Tiskové zprávy společnosti Seznam.cz, a.s. a fotografie naleznete na adrese http://firma.sez­nam.cz/tisk.html.

Pro další informace a fotografie kontaktujte, prosím:
Ing. Dagmar Haltmarová
PR & Marketing Manager Seznam.cz