Nová vysoce výkonná a energeticky efektivní disková pole upevňují vedoucí pozici společnosti Sun Microsystems na trhu podnikových úložišť

18. 2. 2009

SANTA CLARA, Kalifornie – 3. února 2009, PRAHA – 18. února 2009 – Společnost Sun Microsystems (NASDAQ: JAVA) oznámila rozšíření svého špičkového portfolia diskových úložných systémů o dvě nová disková pole, která poskytují až třikrát výhodnější poměr ceny a výkonu než konkurence(1) a umožňují zákazníkům konsolidovat pracovní úlohy pro větší efektivitu na stejné ploše datového centra. Nová modulární disková pole Sun Storage 6580 a 6780 doplňují řadu serverových architektur, včetně systémů Sun SPARC Enterprise T5440 s operačním systémem Solaris. Pro informace o zvláštní nabídce na nová disková pole navštivte stránku www.sun.com/tra­deins/offerin­gs/6×80/.

Disková pole Sun Storage 6580 a 6780 jsou nejvýkonnějšími produkty ve své třídě a pomáhají podnikovým zákazníkům hladce škálovat úložnou infrastrukturu při zachování stejných nároků na energii a prostor. Nová disková pole Sun Storage 6580 a 6780 se ideálně hodí pro střední a velké podniky, které je využijí k provozu pracovních úloh s velkými nároky na propustnost, jako jsou například databáze nebo podnikový e-mail. Dodávají se s bezplatným podnikovým nástrojem pro správu Sun StorageTek Common Array Manager. Zákazníci už začali využívat výhodné programy Sunu pro upgrade a výměnu, které zhodnocují dřívější investice do IT infrastruktury a přinášejí slevu při přechodu z produktů Sunu i konkurentů.

Disková pole Sun Storage 6580 a 6780 pomohou podnikovým zákazníkům hladce škálovat úložnou infrastrukturu při zachování stejných nároků na energii a prostor. Ve srovnávacích testech si modulární diskové pole Sun StorageTek 6780 vedlo velmi dobře proti obdobně konfigurovaným konkurenčním výrobkům (další informace viz www.storageper­formance.org/re­sults):

• Vykázalo téměř čtyřikrát lepší dobu odezvy se čtvrtinovou latencí.
  • Více než třikrát výhodnější poměr ceny a výkonu.
  • Více než dvojnásobný výkon.
  • O 48 % více vstupních a výstupních operací za sekundu (IOPS) na jednotku.
  • Nejlepší výkon v testu SPC-2 ze všech systémů pod 250 000 dolarů.

„Správci podnikových úložišť si dnes nemohou dovolit kompromisy, když jde o zvládnutí růstu dat a požadavky na ochranu investic do úložných technologií. Zákazníci potřebují úložná a archivační řešení, která sníží náklady a umožní organizacím zvládat víc práce na stejné ploše datového centra, s úsporou energie na napájení a chlazení,“ řekl Jason Schaffer, senior ředitel managementu systémových produktů, Sun Microsystems.

Nová disková pole nabízejí vysokou hodnotu a ochranu investic:

• Sun Storage 6580 Array – Nabízí lepší dobu odezvy oproti předchozím generacím, nejlepší poměr ceny a výkonu ve své třídě. Specifikace: až 256 disků (256 TB), osm hostitelských portů 4Gb FC, 8 GB mezipaměti, 16 rozšiřovacích pozic na řadič, možnost kombinovat disky SATA a FC a podporu konfigurace RAID 6.
  • Sun Storage 6780 Array – Zástupce vyšší řady nabízí proti diskovým polím třídy 6500 dvojnásobný výkon IOPS a čtyřnásobnou propustnost. Jeho specifikace zahrnují až 448 disků (448 TB), osm nebo 16 hostitelských portů 4Gb FC, 16 GB mezipaměti, 28 rozšiřovacích pozic na řadič, možnost kombinovat disky SATA a FC a podporu konfigurace RAID 6. Modulární disková pole Sunu se nacházejí v samotném srdci dynamického rozvoje trhu diskových úložišť. Sun nedávno oznámil už čtvrté čtvrtletí v řadě, kdy v prodeji diskových úložných systémů dosáhl meziročního růstu tržeb. Za poslední čtvrtletí se jednalo o 25procentní meziroční nárůst továrních tržeb, jak vyplývá ze zprávy IDC Worldwide Quarterly Disk Storage Systems Tracker, 3Q08. Ve třetím čtvrtletí roku 2008 se Sun o prvenství v meziročním růstu tržeb z externích diskových systémů dělil a trh jako celek předstihl téměř dvojnásobně.

O společnosti Sun Microsystems, Inc.
Sun Microsystems vyvíjí technologie podporující růst globálního trhu. Drží se jedinečné vize „The Network Is The Computer“ („Síť je počítačem“) a prostřednictvím sdílených inovací, komunitního vývoje a vedoucí pozice v oblasti open source prosazuje spolupráci. Sun působí ve více než 100 zemích světa. Více informací naleznete na webové adrese http://sun.com.

DigiZone.cz: NG natáčí v Praze seriál o Einsteinovi

NG natáčí v Praze seriál o Einsteinovi

Vitalia.cz: Jak koupit Mikuláše a nenaletět

Jak koupit Mikuláše a nenaletět

Lupa.cz: Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

120na80.cz: 5 poporodních problémů a jejich řešení

5 poporodních problémů a jejich řešení

DigiZone.cz: Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Vitalia.cz: Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

DigiZone.cz: Milan Kruml: procházka TV historií

Milan Kruml: procházka TV historií

Vitalia.cz: Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

120na80.cz: Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Podnikatel.cz: Změny v daních z příjmů u zaměstnávání

Změny v daních z příjmů u zaměstnávání

Vitalia.cz: Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Podnikatel.cz: Prodává přes internet. Kdy platí zdravotko?

Prodává přes internet. Kdy platí zdravotko?

Podnikatel.cz: Přivýdělek u Airbnb nebo Uberu? Čekejte kontrolu

Přivýdělek u Airbnb nebo Uberu? Čekejte kontrolu

Vitalia.cz: To není kašel! Správná diagnóza zachrání život

To není kašel! Správná diagnóza zachrání život

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!