Nové 22" LCD monitory: velký pozorovací úhel, 2ms doba odezvy a HDCP

23. 10. 2006

[Tisková zpráva] Praha 22. října 2006 – ASUSTeK Computer Inc. (ASUS) představil širokoúhlý 22" LCD monitor MW221U, který se vyznačuje velkým pozorovacím úhlem, technologií Trace Free pro zkrácení doby odezvy na 2 ms („grey-to-grey“) a vstupem DVI s podporou ochrany digitálního obsahu HDCP (High-Bandwidth Digital Content Protection). K dispozici je rovněž 20" širokoúhlé řešení MW201U pro uživatele, kteří mají oblibu v menších displejích.

„Širokoúhlý LCD monitor řady MW představuje logický krok po uvedení produktů s vestavěnou webovou kamerou a výkonnými subwoofery na začátku letošního roku,“ uvedl Vincent Chiou, ředitel sekce zobrazovacích jednotek ve společnosti ASUS. „V souvislosti s rostoucí poptávkou po širokoúhlém formátu uvede ASUS spolu s řadami MW další dvě nové širokoúhlé série, a to ve čtvrtém čtvrtletí letošního roku, aby poskytl kompletní portfolio monitorů pro různé potřeby uživatelů,“ dodal.

MW221U a MW201U – 2ms doba odezvy a technologie HDCP
Technologie Trace Free vyvinutá společností ASUS zkracuje dobu odezvy na 2 ms, uživatelé se proto již nemusí obávat „duchovitého“ a opožděného obrazu. Spolu s podporou HDCP pak navíc zajišťuje řada MW integritu videosignálu a vynikající kvalitu obrazu. Širokoúhlý 22" monitor MW221U dále poskytuje vysoké rozlišení 1 680×1 050 a velký pozorovací úhel. Zobrazovací plocha je o celých 27 % větší než u 19“ řešení, což umožňuje pracovat s dvěmi stranami A4 vedle sebe.

VW191 a VW192 – širokoúhlý 19" displej pro práci a zábavu
Širokoúhlé 19palcové řady VW191 a VW192 jsou vybaveny poměrem stran 16:10 a velkým pozorovacím úhlem, dále pak dobou odezvy 5 ms, jasem 330 nt (cd/m2) a maximálním kontrastem 800:1. ASUS monitory se zabudovaným stereoreproduktorem v představují řešení nejen s dobrým obrazem, ale i kvalitním zvukem. VW191 obsahuje dva D-sub vstupy a rovněž i DVI vstup, který podporuje funkci HDCP, čímž dochází k pokrytí široké škály multimediálních požadavků. Moderní tvar a možnost odpojení diamantově vybroušeného podstavce, pro snadnou montáž na zeď, předurčuje monitory jak do domácnosti tak i kanceláře různých velikostí.

MB19 a MB17 – standardní formát s rychlou odezvou
Kromě širokoúhlých monitorů uvedla společnost ASUS také 17" monitory MB17 s 5ms odezvou a 19" MB19 s 2ms odezvou. Řada monitorů MB disponuje velkými zobrazovacími úhly 160/160 stupňů (horizontálně/ver­tikálně), satelitními reproduktory a konektorem pro sluchátka na přední straně, stává se tak vynikajícím zobrazovacím řešením.

Technologie Splendid™ Video Intelligence
Technologie Splendid Video Intelligence, která je zabudována výhradně do řešení od společnosti ASUS, detekuje aktivaci a používání videoaplikací a automaticky optimalizuje kvalitu obrazu pro dosažení nejlepšího možného zobrazení. Kromě pěti režimů (standardní, hry, kino, scenérie a noc) umožňuje tato inovativní technologie volbu ze tří možností odstínu kůže pro zajištění vysoké kvality obrazu v různých videoaplikacích. Sledování videa z počítače na LCD monitorech, zejména se širokoúhlých displejem, je tak nyní stejně kvalitní jako na nejlepších televizorech.

DigiZone.cz: Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Podnikatel.cz: E-Ježíšek si i letos zařádí. Nákupy od 2 do 5 tisíc

E-Ježíšek si i letos zařádí. Nákupy od 2 do 5 tisíc

Podnikatel.cz: Změny v daních z příjmů pro podnikatele

Změny v daních z příjmů pro podnikatele

120na80.cz: Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Vitalia.cz: Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Měšec.cz: Banky mlží o nákladech na předčasnou splátku hypotéky

Banky mlží o nákladech na předčasnou splátku hypotéky

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Root.cz: Vypadl Google a rozbilo se toho hodně

Vypadl Google a rozbilo se toho hodně

Podnikatel.cz: Na poslední chvíli šokuje výjimkami v EET

Na poslední chvíli šokuje výjimkami v EET

DigiZone.cz: Milan Kruml: procházka TV historií

Milan Kruml: procházka TV historií

Vitalia.cz: Dáte si jahody s plísní?

Dáte si jahody s plísní?

Měšec.cz: Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

DigiZone.cz: HD programy ČT i v UPC Horizon