Nové eseróčko je nyní možné pořídit si i online

22. 6. 2010

[Tisková zpráva] PRAHA - Získat novou společnost, je už v ČR nyní možné i z pohodlí domova nebo vlastní kanceláře. Společnosti Online, jednička na trhu v zakládání a prodeji firem na klíč, aktuálně spustila systém, prostřednictvím kterého je možné si pořídit novou společnost online. Od nové služby si slibuje především zvýšení obchodních aktivit i ve městech, kde nemá své pobočky.

„Aktuálně tuto službu nabízíme pouze u společností s ručením omezeným,“ uvádí Lucie Menšíková, obchodní ředitelka firmy Společnosti Online. Podle jejich slov za novou službou může rostoucí poptávka především od klientů z regionů, kde Společnosti Online nepůsobí. „Obchodní pobočky máme aktuálně v Praze, Ostravě a Brně. Zvyšující se poptávka i z jiných měst nás ale přinutila přemýšlet nad systémem, který by usnadnil náš kontakt s těmito klienty. Doposud museli zákazníci za námi nebo my za nimi. Teď se situace mění, novou společnost si je možné zařídit odkudkoli online,“ uvádí Menšíková.

Celý systém probíhá velmi jednoduše. Zájemce vyplní předpřipravené formuláře, na základě získaných informací pak Společnosti Online připraví listiny spolu s dalšími podrobnými informacemi týkající se pořízení nové společnosti. „Po zaplacení kartou nebo bankovním převodem, pak zajistíme vyhotovení zápisu z valné hromady, kde se rozhodne o požadovaných změnách ve společnosti, následně podáme návrh na zápis změn do obchodního rejstříku. Zájemci pošleme veškerou dokumentaci k nové společnosti, aniž by musel osobně navštívit naši pobočku. Po registraci změn na místně příslušném rejstříkovém soudě klient získá aktuální výpis z obchodního rejstříku. Celý proces je sice časově náročnější než při osobní návštěvě naší pobočky, jsme si ale vědomi že rychlost není vždy to, co naši klienti vyhledávají“ uvádí obchodní ředitelka Společnosti Online.

Společnost tak tímto krokem ještě více zjednodušila proces, se kterým před zhruba 10 lety vstoupila na trh. Možnost pořídit si firmu na klíč už u ní od té doby využilo přes 4,5 tisíce podnikatelů.

Podle Světové banky přitom trvá založení firmy v České republice 15 dní. V pomyslném světovém žebříčku porovnávajícím rychlost zahájení podnikání díky tomuto číslu patří ČR až 113. příčka. Podle analýzy Světové banky musí v České republice začínající podnikatel absolvovat při zakládání nové firmy 8 různých procedur, které mu zaberou 15 dní. „Pokud člověk ví kam má jít, co a jak má vyplnit, je toto číslo reálné. Skutečnost ovšem bývá daleko horší. Drtivá většina těch, kteří zakládají společnost poprvé vůbec netuší, co všechno založení firmy obnáší. Roste tedy počet těch, kteří využívají služeb právníků, případně společností, které jim firmu založí na klíč,“ říká Menšíková.

DigiZone.cz: NG natáčí v Praze seriál o Einsteinovi

NG natáčí v Praze seriál o Einsteinovi

Vitalia.cz: Jak koupit Mikuláše a nenaletět

Jak koupit Mikuláše a nenaletět

Vitalia.cz: Vláknina: Rozpustná, nebo nerozpustná?

Vláknina: Rozpustná, nebo nerozpustná?

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

DigiZone.cz: Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Podnikatel.cz: Přivýdělek u Airbnb nebo Uberu? Čekejte kontrolu

Přivýdělek u Airbnb nebo Uberu? Čekejte kontrolu

120na80.cz: Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Vitalia.cz: Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Vitalia.cz: Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Měšec.cz: Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

DigiZone.cz: Milan Kruml: procházka TV historií

Milan Kruml: procházka TV historií

Podnikatel.cz: EET zvládneme, budou horší zákony

EET zvládneme, budou horší zákony