Nové http://letenky.atlas.cz jsou příslibem dalších služeb pro cestovatele

Nové http://letenky­.atlas.cz jsou příslibem dalších služeb pro cestovatele

Tisková zpráva, Praha, 19.3.2001

Společnosti ATLAS.CZ, a.s., provozovatel portálu http://msn.atlas.cz a Fractal, s.r.o., jedna z nejvýznamnějších společností v oblasti podnikání na Internetu v České republice, dnes oficiálně propojily své aktivity v oblasti cestování. Prvním společným projektem je internetový prodej letenek na adrese http://letenky­.atlas.cz .

Vkladem společnosti ATLAS.CZ do tohoto projektu je především poskytnutí prostoru na jednom z nejnavštěvo­vanějších portálů v České republice a propojení s cestovatelským serverem Dobrodruh.cz. Společnost Fractal poskytne potřebné technologie, navazující logistické řešení a vlastní odbavení internetových objednávek.

V průběhu měsíce dubna 2001 budou na výše uvedené adrese spuštěny další, navazující služby, jako například informace o výhodných nákupech v zahraničí, rezervace hotelů, pronájem osobních automobilů, atd.

„Domníváme se, že síla našeho cestovatelského projektu bude především v jeho komplexnosti. Cestovatel si u nás bude moci nakoupit rychle a levně letenky, vyřídí vše potřebné k samotnému pobytu nebo může získat inspiraci k dalším cestám“, uvedl v této souvislosti Jan Jirásko, který ve firmě ATLAS.CZ koordinuje služby v oblasti cestování.

„Pro Fractal se stává spolupráce s firmou ATLAS.CZ významným milníkem v poskytování eCommerce řešení. Doufáme, že uživatelé ATLASU ocení kromě letenek i další připravované služby, které budou spuštěny následně. Cílem projektu je dosažení vysokého stupně integrace poskytovaných služeb, která je připravena jak po stránce technologické, tak organizační.“, oznámil při příležitosti spuštění služby Jiří Berger, výkonný ředitel firmy Fractal.

O společnosti ATLAS.CZ, a.s.:

ATLAS.CZ, a.s. (http://msn.a­tlas.cz) je česká akciová společnost, provozující přední portál v České republice. Cílem je poskytovat všem uživatelům Internetu rychlé, profesionální a spolehlivé portálové služby v plné šíři a tím jim umožnit snadnou orientaci v Internetu. ATLAS.CZ poskytuje kromě jiného vyhledávání, zpravodajství, personalizaci, freemail, freewebhosting a obchodování (nákupy, aukce).

O společnosti Fractal, s.r.o.:

Společnost Fractal s.r.o. byla založena v roce 1995 jako ryze česká společnost se zaměřením na dvě hlavní oblasti podnikání, z nichž první je poskytování služeb cestovního ruchu pro zákazníky z oblasti podnikatelských subjektů. Druhou oblastí jsou služby ve sféře internetových a intranetových projektů s orientací na elektronický obchod a on-line služby. Obě činnosti se postupně sjednocovaly a završením celého procesu bylo spuštění serveru Letenky.fractal.cz, dne 1.1.2000. Firma se stala akreditovanou agenturou mezinárodní asociace IATA a zavedla souběžně dva rezervační systémy včetně tisku letenek. Firma Fractal s.r.o. je technologickým průkopníkem v rozvoje systémů elektronického obchodu pro oblast cestovního ruchu, kdy se může při vývoji systémů pro své klienty opřít o zkušenosti z provozu vlastního systému. Internetové tržby firmy překročily za rok 2000 částku 41,25 mil. Kč.

Více informací:
ATLAS.CZ, a.s., Jan Jirásko, product manager, tel.:02/61001550, jan@jirasko.cz
Fractal, s.r.o. Ing. Jiří Berger, výkonný ředitel, Tel.: 02/22512000, e-mail: berger@fractal.cz

120na80.cz: 5 nejčastějších mýtů o kondomech

5 nejčastějších mýtů o kondomech

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

DigiZone.cz: Placené VoD a obsah zdarma

Placené VoD a obsah zdarma

Podnikatel.cz: Změny v cestovních náhradách 2017

Změny v cestovních náhradách 2017

Podnikatel.cz: Chtějte údaje k dani z nemovitostí do mailu

Chtějte údaje k dani z nemovitostí do mailu

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...

Vitalia.cz: To nejhorší při horečce u dětí: Febrilní křeče

To nejhorší při horečce u dětí: Febrilní křeče

Měšec.cz: Za palivo zaplatíte mobilem (TEST)

Za palivo zaplatíte mobilem (TEST)

Podnikatel.cz: Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy

Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy

Root.cz: 250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

Podnikatel.cz: Udávání kvůli EET začalo

Udávání kvůli EET začalo

DigiZone.cz: Česká televize mění schéma ČT :D

Česká televize mění schéma ČT :D

Root.cz: Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Měšec.cz: Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Jak levně odeslat balík přímo z domu?

120na80.cz: Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?