Nové LCD monitory ASUS – design i 3D

16. 6. 2010

[Tisková zpráva] ASUS představil několik nových monitorů - designové monitory s LED podsvícením řady Designo ML, dva 3D monitory s technologií NVIDIA 3D Vision pro hráče a model PA246Q určený profesionálním grafikům a fotografům.

Od svého uvedení na trh získaly ultratenké LCD monitory s LED podsvícením ASUS Designo MS a LS několik designových ocenění.* Na tyto řady navazuje nová série Designo ML, zahrnující modely v úhlopříčkách 20 až 24 palců. Tyto monitory nabízejí realistický Full HD obraz na panelech s LED podsvícením, které neobsahují rtuť. Zásluhou technologie ASUS Smart Contrast Ratio (ASCR) poskytují dynamický kontrast 10 000 000:1. Disponují odezvou 2ms a technologií ASUS Splendid Video Intelligence, která umožňuje přizpůsobit ostrost barev prostřednictvím pěti přednastavených režimů (hraní, sledování filmů, noční režim, krajina a standard).

Řada Designo ML spojuje neotřelý design a vysokou energetickou účinnost. V režimu Eco dokážou tyto modely v porovnání s průměrnými LCD monitory** snížit spotřebu energie až o 55 %. Stojan ve tvaru půlměsíce využívá technologii Ergo-Fit II, umožňující uživateli snadno nastavit sklon a otočit displej. Panel také využívá technologii ASUS Smart View, která poskytuje divákům věrné barvy bez ohledu na vzdálenost od monitoru.

3D monitory
ASUS dále představil dva 3D monitory – 23” model VG236 a 27” PG276, který je v současnosti největším 3D herním monitorem na světě.

Oba monitory nabídnou Full HD rozlišení a 3D zobrazení, které zprostředkovává sada NVIDIA 3D Vision a speciální stereoskopické brýle. V současnosti je s 3D Vision kompatibilní více než 400 počítačových her.

Monitory disponují obnovovací frekvencí 120 Hz, dobou odezvy 2ms a jasem 400 cd/m2. Anti-reflexní technologie Color Shine zajistí jasné a syté barvy. Oba modely se dají připojit přes Dual-link DVI (pro přehrávání 3D obrazu), YpbP a HDMI.

ASUS PA246Q – monitor pro profesionály
Poslední představený 24“ model PA246Q je určen profesionálům z řad grafiků a fotografů. PA246Q je optimalizován pro Adobe RGB, aby bylo dosaženo co nejpřesnější reprodukce barev.

Velmi široký pozorovací úhel, jenž poskytuje panel P-IPS, zaručuje realistické barvy i při pohledu ze strany. Četné porty zajišťují kompatibilitu s řadou zařízení, které zpracovávají obraz.

* včetně japonské ceny za design Japanese Good Design Award a ocenění iF China Award

závisí na použití

*** seznam najdete na adrese: http://www.nvi­dia.com/objec­t/3D_Vision_3D_Ga­mes.html

O společnosti ASUS
Společnost ASUS je přední společností nové éry digitálních technologií, do jejíhož portfolia patří notebooky, netbooky, základní desky, grafické karty, optické mechaniky, stolní počítače, servery, bezdrátová řešení, mobilní telefony a síťová zařízení. Díky více než deseti tisícům zaměstnanců na celém světě a špičkovému týmu pro výzkum a vývoj nových technologií dosáhly výnosy společnosti za rok 2009 celkově 7,5 miliard amerických dolarů a počet ocenění v roce 2009 stoupl na 3 268. Společnost ASUS již 12 let nepřetržitě figuruje v přehledu nejúspěšnějších světových společností časopisu Business Week „Info Tech 100“.

Lupa.cz: Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

DigiZone.cz: Sat novinky: Je tu Sky Sport News HD

Sat novinky: Je tu Sky Sport News HD

Podnikatel.cz: Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET

Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET

DigiZone.cz: Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Vitalia.cz: Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Podnikatel.cz: Berňák kvůli EET prodlužuje otevírací dobu

Berňák kvůli EET prodlužuje otevírací dobu

Podnikatel.cz: Snížení DPH na 15 % se netýká všech

Snížení DPH na 15 % se netýká všech

Měšec.cz: Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Root.cz: Vypadl Google a rozbilo se toho hodně

Vypadl Google a rozbilo se toho hodně

Měšec.cz: Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

DigiZone.cz: Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

Podnikatel.cz: Platební brány a EET? Stále s otazníkem

Platební brány a EET? Stále s otazníkem

DigiZone.cz: ČT má dalšího zástupce v EBU

ČT má dalšího zástupce v EBU

120na80.cz: Na ucho teplý, nebo studený obklad?

Na ucho teplý, nebo studený obklad?

DigiZone.cz: Milan Kruml: procházka TV historií

Milan Kruml: procházka TV historií