Nové modely Barracuda Message Archiver

12. 5. 2008

[Tisková zpráva] V polovině loňského roku byl na trh uveden produkt Barracuda Message Archiver. Ten slouží jako výkonný a spolehlivý nástroj pro archivaci zpráv elektronické pošty s bohatými možnostmi pro třídění a vyhledávání uchovávaných zpráv, přičemž funguje nezávisle na softwarových platformách pro samotnou e-mailovou komunikaci. Schopnost udržet si e-mailovou komunikaci pod kontrolou je jedním z klíčových požadavků na bezpečnost IT systémů, který dokáže zabezpečit právě Barracuda Message Archiver.

Barracuda Networks tímto produktem reagovala na stále sílící potřebu firem a organizací držet krok se stále rostoucím objemem e-mailových zpráv, které v mnoha případech slouží jako primární způsob komunikace. Barracuda Message Archiver je dalším stavebním prvkem bezpečnostních řešení, neboť komunikace prostřednictvím elektronické pošty musí odpovídat rovněž platným zákonům, etickým normám a interním předpisům dané firmy či organizace. V neposlední řadě zde zůstává i více než potřebná možnost snadno a rychle vyhledat jakoukoliv odeslanou či přijatou zprávu.

Zařízení dokáže spolupracovat s e-mailovými servery typu Microsoft Exchange a přebírat od nich informace o příchozí a odchozí elektronické poště. V případě potřeby může Barracuda Message Archiver zachytávat zprávy jako SMTP relay mezi e-mailovým serverem a e-mailovými klienty. Barracuda Message Archiver podporuje import z obvyklých formátů, mezi něž patří například Microsoft Outlook PST soubory, a dokáže rovněž importovat zprávy z e-mailových serverů prostřednictvím protokolů MAPI, IMAP a POP3. Zařízení nabízí pokročilé funkce, pro indexaci, třídění a vyhledávání zachycených zpráv včetně jejich příloh. Každou zprávy tak lze snadno a rychle vyhledat a v případě potřeby ji rovněž přesunout či přeposlat do schránky vybraného uživatele. Archiv zachycených zpráv a jejich příloh může představovat značný objem dat, která je potřeba efektivně ukládat. Barracuda Message Archiver proto podporuje standardizované protokoly NFS a CIFS pro napojení na datové sklady. Zařízení kromě toho dokáže inteligentně rozpoznat duplicitní zprávy či jejich přílohy a v zájmu úspory paměťové kapacity následně ukládá pouze jednu jejich kopii.

Zařízení bylo původně dodáváno ve třech modelech: Barracuda Message Archiver 350, 450 a 650 s doporučenou kapacitou od 500 uživatelů a 0.5 TB virtuálně uložených dat až po 2000 uživatelů a 2 TB dat.

Velké firmy a organizace však mohou pracovat s podstatně větším objemem e-mailového provozu. Po úspěšném vstupu na trh s předchozími modely proto nyní společnost Barracuda Networks uvádí nové typy Barracuda Message Archiver 850 a 950, které mohou z hlediska kapacity uspokojit i ty nejnáročnější uživatele. Modely Barracuda Message Archiver 850 a 950 samozřejmě reflektují rovněž požadavky na vysokou spolehlivost a jsou proto vybaveny redundantním napájecím zdrojem a jejich paměťová kapacita využívá hot-swap diskové pole RAID.

Podrobnější informace o jednotlivých modelech Barracuda Message Archiver můžete získat na stránkách www.barracuda­.com/archiver. V České republice je distributorem zařízení Barracuda společnost Gesto Communications.

Vitalia.cz: Manželka je bio, ale na sex moc není

Manželka je bio, ale na sex moc není

DigiZone.cz: Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Vitalia.cz: Vláknina: Rozpustná, nebo nerozpustná?

Vláknina: Rozpustná, nebo nerozpustná?

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...

Podnikatel.cz: EET zvládneme, budou horší zákony

EET zvládneme, budou horší zákony

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Lupa.cz: UX přestává pro firmy být magie

UX přestává pro firmy být magie

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

Podnikatel.cz: Přivýdělek u Airbnb nebo Uberu? Čekejte kontrolu

Přivýdělek u Airbnb nebo Uberu? Čekejte kontrolu

DigiZone.cz: Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

120na80.cz: Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Podnikatel.cz: Změny v daních z příjmů u zaměstnávání

Změny v daních z příjmů u zaměstnávání

Vitalia.cz: Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Podnikatel.cz: Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET

Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET

120na80.cz: 5 poporodních problémů a jejich řešení

5 poporodních problémů a jejich řešení

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!