Nové monitory LG - design a technologie ruku v ruce

[Tisková zpráva] Praha, 22. listopadu 2006 --- LG Electronics uvádí na český trh dva nové 19“ monitory s modelovým označením LG L1982U a LG M1921A, které vynikají jak technickými parametry, tak i skvělým designem.

LG L1982U
Model LG L1982U představuje vrchol modelové řady v 19“ modelech. Jeho předností jsou kromě exkluzivního designu, který podtrhuje stylový černý piano lak, také vynikající technické parametry a nové technologie, které dosud nebyly v jiných modelech použity.

Technologickou novinkou u monitorů LG je funkce Automirror, která zajišťuje automatické obrácení obrazu v případě, že monitor otočíte na výšku. U většiny konkurenčních modelů je nutné tuto funkci aktivovat pomocí speciálního přídavného softwaru. Tento proces u monitoru LG L1982U odpadá. Monitor detekuje nutnost otočení obrazu automaticky.

Další revoluční funkci monitoru představuje Autobrightness – speciální čidlo, které je instalováno přímo v monitoru a je citlivé na světlo. Čidlo upravuje svítivost monitoru při práci v temných nebo naopak moc prosvětlených místnostech. Výsledkem je menší zatížení očí.

Monitor je také vybaven inteligentní správou pomocí softwaru forteManager. Ten umožňuje všechny parametry obrazu nastavovat v uživatelsky příjemném prostředí a to dokonce i v přímé konfrontaci s testovacími obrazci. Samozřejmostí je i vytváření uživatelských profilů. Silnou stránkou tohoto modelu je rovněž jeho ergonomie. Ta umožňuje naklápění, výškové nastavení i přetočení kolem podélné osy pomocí speciálního stojanu „dual hinge“. Tento patentovaný systém tak umožní zvýšit uživateli komfort jeho práce.

Monitor LG L1982U bude dostupný na českém trhu od prosince 2006 za doporučenou maloobchodní cenu 10.590,– Kč vč. DPH.

LG M1921A
Monitor LG M1921A má oproti předešlému modelu M1917A nový panel, který nabízí rychlejší dobu odezvy (5ms) a široké pozorovací úhly (170/170 stupňů). Na zadní straně je možno naleznout konektory Scart, Cinch (Audio/Video), S-Video, 15-pin VGA D-sub, Antenne a headphones. Díky elegantní audio liště se veškeré ovládací prvky přesunuly na horní hranu panelu. Monitor má vestavěné stereo reproduktory, které vytvářejí zvuk max. 2×3W.

„Po velkém úspěchu modelu M1917A, který za velmi příznivou cenu nabízel uživatelům LCD monitor a TV tuner, včetně video připojení k extérním zdrojům a dálkového ovládání, uvádíme na český trh jeho nástupce v podobě modelu M1921A. Uživatelé u něj jistě ocení vyspělejší technologie za stejně příznivou cenu jako u předchůdce. Monitory s vestavěným tunerem preferují malé domácnosti nebo studenti, kteří šetří místem a chtějí skloubit práci se zábavou,“ říká Radek Forman, IT Key Account Manager společnosti LG Electronics.

Monitor LG M1921A bude dostupný na českém trhu od prosince 2006 za doporučenou maloobchodní cenu 8.490,– Kč vč. DPH.

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...

Vitalia.cz: Poznáte poctivé suroviny na pečení cukroví?

Poznáte poctivé suroviny na pečení cukroví?

Vitalia.cz: Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Vitalia.cz: Pravda o přibírání na zimu

Pravda o přibírání na zimu

Root.cz: 250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

Měšec.cz: Europlatby: někde bez poplatku, jinde i 350 Kč

Europlatby: někde bez poplatku, jinde i 350 Kč

120na80.cz: Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Vitalia.cz: Zeleninové jogurty prý budou hit

Zeleninové jogurty prý budou hit

DigiZone.cz: ČT má dalšího zástupce v EBU

ČT má dalšího zástupce v EBU

Vitalia.cz: Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Vitalia.cz: Dáte si jahody s plísní?

Dáte si jahody s plísní?

Měšec.cz: Za palivo zaplatíte mobilem (TEST)

Za palivo zaplatíte mobilem (TEST)

Podnikatel.cz: EET: Totálně nezvládli metodologii projektu