Nové řešení EMC PowerPath/VE umožňuje zákazníkům zrychlit, zjednodušit, standardizovat a automatizovat správu cest ve fyzických i virtuálních prostředích

24. 4. 2009

[Tisková zpráva] PRAHA, HOPKINTON, Massachusetts – 23. dubna 2009: Společnost EMC Corporation, která patří ke světové špičce v oblasti řešení pro informační infrastrukturu, dnes oznámila uvedení vylepšené verze svého řešení EMC® PowerPath®/VE pro vysokou dostupnost virtuálních datacenter nové generace.

Jako jeden z prvních výrobců, kteří nabízejí podnikovou správu cest, vyrovnávání zatížení a předávání služeb při selhání (fail-over) pro systém VMware vSphere™ 4, pokračuje společnost EMC v automatizaci správy serverů, úložišť a cest ve fyzických i virtuálních prostředích. Tento důležitý přírůstek do rodiny nejpoužívanějších řešení pro správu cest pomáhá zákazníkům zjednodušovat správu datacenter, je nákladově efektivnější a omezuje rizika chyb v porovnání se složitou ruční správou, přičemž zároveň zvyšuje výkon aplikací a systémů.

Dnešní oznámení přichází v souladu se širší strategií, která byla také oznámena dnes, týkající se plánů integrovat rozsáhlé portfolio informačních technologií a řešení společnosti EMC s prostředím systému VMware vSphere. (viz související tisková zpráva)

Implementace systému VMware vSphere 4 přinese zákazníkům významné zvýšení efektivity, zároveň ale bude znamenat nové požadavky na vysokou dostupnost informací a aplikací v datacentrech. PowerPath/VE jako součást řady EMC PowerPath automatizuje a optimalizuje správu serverů, úložišť a cest v dynamických virtuálních prostředích, kde uživatelům poskytuje spolehlivý a konzistentní přístup k informacím. Zatímco nativní produkty pro multipathing vyžadují trvalé monitorování a ruční rebalancing, PowerPath/VE jedinečným způsobem automaticky rebalancuje vstupně/výstupní operace v prostředích VMware vSphere a zajišťuje tak maximální výkon a dostupnost.

Computershare, přední poskytovatel finančních služeb a technologií pro globální obchodníky s cennými papíry, betatestuje řešení PowerPath/VE v prostředí s více než 1000 virtuálních počítačů VMware, z nichž asi 900 využívá úložné pole EMC Symmetrix®.

Zákazníci používající produkt PowerPath/VE mohou nyní využívat těchto významných výhod:

• Standardizace: PowerPath představuje jediné nezávislé řešení sjednocující správu nejpoužívanějších serverů, operačních systémů a virtuálních platforem napříč fyzickými i virtuálními prostředími, včetně VMware vSphere a Microsoft Server 2008 Hyper-V. Odstraňuje tak potřebu monitorovat a rebalancovat dynamické prostředí. Namísto nasazení a podpory mnoha jednoúčelových produktů tak PowerPath/VE standardizuje multipathing pro celé prostředí.
  • Transparentní ochrana: Díky jedinečné integraci s technologií vStorage systému VMware vSphere 4 mohou zákazníci nyní používat PowerPath/VE v prostředích VMware vSphere k automatickému rozpoznávání a přesměrovávání vstupně/výstupních operací v případě selhání cesty. Je tak zajištěno, že aplikace vždy budou online. Tato technologie představuje významný pokrok v dostupnosti a výkonu virtuálních počítačů ve virtuálních datacentrech s minimální režií a jednoduchým modelem nasazení.
  • Vyšší výkon: PowerPath/VE využívá všechny dostupné vstupně/výstupní cesty k automatickému vyrovnávání požadavků na vysokou průchodnost. Výsledkem je vyšší rychlost většího počtu datových proudů na každém hostitelském systému. PowerPath/VE se dynamicky přizpůsobuje tak, aby byly trvale plněny požadavky na konstantní vstupně/výstupní rychlost v prostředích EMC Symmetrix® V-Max™ s hostitelskými systémy ESX Server a tisícovkami virtuálních počítačů v clusteru.
  • EMC Global Services: EMC Global Services nabízí ucelené virtualizační služby pro nasazení řešení PowerPath/VE a prostřednictvím konzultací, nasazení, spravovaných služeb a školení pomáhá zákazníkům urychlit nasazení virtualizačních technologií.

Další informace o řešeních společnosti EMC pro virtuální infrastruktury naleznete na webu na adrese http://www.em­c.com/solution­s/business-need/virtualizing-information-infrastructure/in­dex.htm.

Dostupnost
EMC PowerPath/VE bude k dispozici v červnu 2009 od společnosti EMC a autorizovaných partnerů.

O společnosti EMC
Společnost EMC Czech Republic je tuzemskou pobočkou americké společnosti EMC Corporation, vedoucí světové firmy v oblasti produktů, služeb a řešení pro ukládání a správu informací. V České republice je EMC zastoupena od roku 1999 a mezi její klienty patří mimo jiné přední české telekomunikační společnosti a finanční instituce. Informace o produktech a službách společnosti EMC naleznete na adrese www.emc2.cz.

DigiZone.cz: Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Vitalia.cz: Pravda o přibírání na zimu

Pravda o přibírání na zimu

Root.cz: Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Podnikatel.cz: Víme první výsledky doby odezvy #EET

Víme první výsledky doby odezvy #EET

Vitalia.cz: Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Měšec.cz: Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

Vitalia.cz: Vláknina: Rozpustná, nebo nerozpustná?

Vláknina: Rozpustná, nebo nerozpustná?

Lupa.cz: Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Vitalia.cz: Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Lupa.cz: Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Vitalia.cz: Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Vitalia.cz: Manželka je bio, ale na sex moc není

Manželka je bio, ale na sex moc není

120na80.cz: Bojíte se encefalitidy?

Bojíte se encefalitidy?

120na80.cz: 5 poporodních problémů a jejich řešení

5 poporodních problémů a jejich řešení

Podnikatel.cz: Pozor, pojišťovny mění čísla účtů