Nové serverové řešení pro sjednocenou komunikaci Siemens OpenScape umožňuje provoz komunikačních aplikací na jednotné softwarové platformě

[Tisková zpráva] Uvedením nové softwarové platformy pro sjednocenou komunikaci - OpenScape® Unified Communications (UC) Server - učinila společnost Siemens Enterprise Communications významný krok v transformaci na softwarově orientovanou společnost. OpenScape UC Server odstraňuje bariéry mezi tradičně oddělenými systémy hlasové, video a jednotné komunikace a umožňuje provoz kompletní sady aplikací pro sjednocenou komunikaci. Aplikační sada OpenScape v současné době zahrnuje hlasovou aplikaci HiPath 8000, aplikaci OpenScape Video pro videokonference ve vysokém rozlišení a aplikaci pro sjednocenou komunikaci založenou na rolích.

V duchu koncepce „otevřené komunikace“ lze OpenScape UC Server provozovat v podstatě v jakémkoliv IT nebo telefonním prostředí, včetně systémů tradiční TDM či IP telefonie od společnosti Siemens či kteréhokoliv jiného dodavatele. Instalace je snadná a cenově dostupná, s vysoce praktickými variantami, které nevyžadují nákladné či komplexní proprietární technologické vrstvy.

Serverové řešení OpenScape tvoří základ nové nabídky společnosti Siemens v oblasti sjednocené komunikace. OpenScape UC Server umožňuje provoz služeb založených na aktuální dostupnosti, administraci, řízení relací a další sdílené služby pro stávající i budoucí aplikace v sadě OpenScape, umožňující snadný růst a rozvoj. Jedná se o modulární řešení, kde lze jednoduše aktivovat požadované licenční klíče na úrovni jednotlivých uživatelů.

Podle společnosti Siemens hlas zůstává nejpřirozenější a nejúčinnější formou lidské komunikace. Serverové řešení OpenScape pro sjednocenou komunikaci je od základu budováno jako otevřená softwarová platforma na bázi SIP pro provoz IT a sjednocené komunikace spolu se sdílenými komponenty webových služeb využívajícími servisně-orientované architektury Siemens OpenSOA. Stávající aplikace HiPath® 8000 a HiPath OpenExchange (OpenScape Voice) byly upraveny pro nativní provoz na serveru OpenScape UC s cílem umožnit hlasová volání včetně funkce směrování na základě nejnižších nákladů (least-cost routing). Aplikace ze sady OpenScape UC lze provozovat v heterogenních prostředích, stejně jako integrovat s komplementárními systémy včetně IBM Sametime, Microsoft Office Communication Server a řady dalších.

OpenScape UC Server bude k dispozici ve třech verzích. Konfigurace Medium Edition (ME) je jednoserverové řešení s volitelnou redundancí do 1000 uživatelů. Verze Large Edition (LE) je víceserverová konfigurace až pro 100 000 uživatelů (plná funkcionalita pro 20 000 uživatelů, základní funkcionalita pro 100 000 uživatelů). Verze Hosted Edition (HE) obsahuje přídavné aplikační komponenty odpovídající specifickým požadavkům poskytovatelů služeb a hostingových organizací.

Siemens zároveň uvádí novou, přepracovanou verzi své aplikace OpenScape UC jako jeden z licencovatelných produktů pro OpenScape UC Server. Vylepšenou verzi (V3) lze nyní provozovat v podstatě v jakémkoliv telefonním nebo IT prostředí, na IP či klasické telefonní platformě od libovolného výrobce, a lze ji integrovat v téměř jakémkoliv IT nebo IM prostředí. Jakožto modulární řešení založené na rolích nabízí aplikace OpenScape UC řadu instalačních variant s možností snadného upgradu v rámci produktové nabídky podle konkrétních potřeb zákazníka. Vedle jednouživatelské (Personal) existují i firemní (Enterprise) a vývojářská (Developer) verze, se škálovatelností až do 20 000 souběžných uživatelů. Aplikace OpenScape UC je postavena na standardní servisně-orientované architektuře OpenSOA a umožňuje hloubkovou integraci firemních procesů v podstatě v jakékoliv obchodní aplikaci (Communications Embedded Business Processes).

„Uvedení OpenScape Unified Communications Serveru představuje významný krok k přeměně naší společnosti z tradičního VoIP výrobce ve vedoucího globálního hráče v oblasti softwaru a služeb se zaměřením na firemní komunikaci nové generace,“ říká Thomas Zimmermann, COO společnosti Siemens Enterprise Communications. „Jednoduše řečeno, OpenScape UC Server je tím nejjednodušším, nejdostupnějším a nejflexibilnějším způsobem jak implementovat plnohodnotnou sjednocenou komunikaci v jakémkoliv stávajícím telefonním či IT prostředí.“

Další informace o OpenScape UC Server najdete na internetové adrese www.siemens.com/us/o­pen/now

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Vitalia.cz: Poznáte poctivé suroviny na pečení cukroví?

Poznáte poctivé suroviny na pečení cukroví?

Vitalia.cz: Pravda o přibírání na zimu

Pravda o přibírání na zimu

Vitalia.cz: Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Měšec.cz: Za palivo zaplatíte mobilem (TEST)

Za palivo zaplatíte mobilem (TEST)

Root.cz: Kamery Sony se dají ovládnout na dálku

Kamery Sony se dají ovládnout na dálku

DigiZone.cz: ČT má dalšího zástupce v EBU

ČT má dalšího zástupce v EBU

Podnikatel.cz: Alza.cz má StreetShop. Mall.cz více výdejních míst

Alza.cz má StreetShop. Mall.cz více výdejních míst

Měšec.cz: Banky mlží o nákladech na předčasnou splátku hypotéky

Banky mlží o nákladech na předčasnou splátku hypotéky

Vitalia.cz: Nahradí sluch, ale zvuk je zcela jiný

Nahradí sluch, ale zvuk je zcela jiný

Měšec.cz: Europlatby: někde bez poplatku, jinde i 350 Kč

Europlatby: někde bez poplatku, jinde i 350 Kč

120na80.cz: Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Podnikatel.cz: Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny

Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny

DigiZone.cz: Perspektivy TV v roce 1939 podle časopisu Life

Perspektivy TV v roce 1939 podle časopisu Life